Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Miniaturowy ogródek 22:45, 11 cze 2012

Do góry
No i u GabiK-a zaczęła się rewolucja
Robimy nalot od strony marchewki

Puk, puk, kłaniamy się nisko

Gabi już na nas czekała za płotem.

Ogród japoński Mori no tonari w Janowicach (śląskie) 21:23, 11 cze 2012

Do góry
Przeniesione z wizytówek

anna_lastowska napisał(a)
Piękny, taki dopracowany - jestem pod wrażeniem i czekam na więcej zdjęć
Kamień tonący w azaliach jest rewelacyjny
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:22, 11 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czas zamówić kubki Ogrodowiska chyba, macie pomysł jaki kwiatek ma być?

I koszulki. Będą w sam raz na zjazdy
Klon szczepiony- czy ma jeszcze szanse? 21:22, 11 cze 2012

Do góry
Jest - na Baletowej są piękne klony
Kłopoty - problemy z trawnikiem 11:23, 11 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

witam
na wstępie zaznaczam ze jestem kompletnym laikiem w temacie trawnika i generalnie ogrodów
jesienia wprowadziliśmy sie do wymarzonego domu no i zapragnelismy rowniez zrealizowac moje marzenie-trawnik jak dywan
gleba u nas slabiutka, sam piach. nawiezlisny troche przyzwoitej ziemi jeszcze jesienia.mysle ze jej warstwa to w zaleznosci od miejsca to 15-40 cm(działka była nierówna).
z uwagi na i tak tendencję ziemi do przesychania zdecydowalismy sie na kupno mieszanki traw sahara o nastepujacym skladzie:
Kostrzewa trzcinowa BARROBUSTO - 40%
Kostrzewa czerwona BOREAL - 32%
Rajgras angielski - 20%
Kostrzewa czerwona MAXIMA - 8%
przed siewem skosiłem dziką trawę(nie bylo duzo chwastów) wzruszylismy ziemię potem ją porzadnie ubilismy a przed siewem(z siewnika) mocno zwilizylismy.
po siewie zwilzalem ziemie prawie codzien (raz bylo dwa i pol dnia przerwy) a w ostatnich dniach robi to za mnie deszcz
dzis mija 12 dzień i sytuacja wygląda tak ze od tego podlewania ta stara"trawa" odrosła i pojawiły sie miejscami takie małe zielone zielone listki które tworzą taki dywanik.czy to trawa? tak myslalem ale zaraz rowniez miejscami zaczely kielkowac takie zielone igiełki(czerwone przy ziemi). i juz nie wiem co jest trawa i czy w ogole nia jest
zrobilismy chyba blad nie grabiac po siewie(ziarna byly "na wierzchu", po podlewaniu jakby wcisnely sie w glebe), czy dalej czekac czy dosiewac czy zagrabic?co robić?
prosze o rady.

Różne gatunki traw wschodzą w różnym czasie, teraz podlewaj żeby mogły wszystkie wzejść. Wydaje mi się, że za mało gatunków w tej mieszance. Ale nic już nie rób tylko podlewaj, żeby nie uschło to co już wzeszło.

sytuacja wyglada tak ze trawa zaczela wschodzic miejscami bardzo intesywnie ale miejscami w ogole.(dzis 17 dzien od siewu).
dodoatkowo od tego deszcu wyrosło sporo dzikiej trawy, perzu etc.
chce dosiac trawy za ok 2 tygodnie jak wzejdzie to co ma wzejsc z tego siewu ale jak perz bedzie w takim tempie rosl to nie bedzie gdzie siac.
mam plan zeby jak trawa urosnie do tych 10 cm przyciac ja razem z tym perzem i wtedy dosiac(podobnon perz nie lubi ciecia i jest go stosunkowo latwo w ten sposob wytepic).czy taki plan jest dobry? prosze o rady.moze jakas chemia ktora nie dziala na trawe a pomoze z perzem?
To będzie zaczarowany ogród 10:53, 11 cze 2012

Do góry
greglis napisał(a)

A siałaś nawóz siewnikiem na kólkach?

widac prawda nie zrobiliśmy tego prawidłowo czyli na krzyż i teraz mam iekne paski

Kochana u Ciebie ta trawa to cudo.... Paski to pikuś - ja mam trawę posiana w rządkach jak na grządkach
Polecane drzewa i krzewy liściaste 06:48, 11 cze 2012

Do góry

Jest też wątek Niepolecane drzewa i krzewy liściaste https://www.ogrodowisko.pl/watek/1055-drzewa-i-krzewy-lisciaste-gatunki-niepolecane
Szkodniki róż - problemy 06:48, 11 cze 2012

Do góry
Jest już watek szkodniki róż. Piszcie tam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/717-szkodniki-roz
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 01:13, 11 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czas zamówić kubki Ogrodowiska chyba, macie pomysł jaki kwiatek ma być?

Biorę z każdym kfiatkiem Dobry pomysł gut idea....
Ja też celebruję Twoje wpsiy..... czytam na głos...zarywajac nockę nie tylko moja ale i mojego M (co nie gotuje, najwyżej jeajeczniczkę zrobi) I dochodzę do wniosku, że mamy obydwie upodobanie do pisania zdań z kropeczkami......
Jestem fanką Twojego M. Jestem fankaTwojego pisania >........ jak popjedziemy do DOlengo Śląska..to juzteraz Twój wpływ na decyzję wynosi 50%..akcje rosną...... tyle godzin z takim nawijaniem...BOSKO
Spotkanie w ogrodzie asc w Rzeszowie - sierpień 2012 00:29, 11 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zbyszku, wystąpimy w parze

Nie ukrywam, że będzie to najfajniesza para na spotkaniu.. i bardzo sie cieszę Nawet nie wiesz jak
A ogród będzie ochrzczony tak jak żaden inny.....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:51, 10 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pilgrim

Tyły

Witaj Danusiu ,podziwiam piękno Twojego ogrodu.Zachwycające są róże i pozostałe rośliny tak starannie wypielęgnowane.Widać jak kochasz swój ogród.Ale nie pokazujesz róży Chopin a tej jestem bardzo ciekawa.Chciałam ją mieć,zakupiłam i co się okazało ? -opisałam jej historię.Zajrzyj do mnie proszę może Ty znasz odpowiedz na pytanie czy to możliwe ?Pozdrawiam serdecznie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:45, 10 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Bardzo mnie urzekł ten obraz.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:02, 10 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, bluszcz masz piękny, zdrowy.
Mój podmarzł i do tej pory zrzuca liście. Ale nowych przyrostów sporo, to silna roślina, szybko się regeneruje
Kompozycje z trawami w roli głównej 22:45, 10 cze 2012

Do góry
Właśnie takie duże dają wspaniały efekt
Kubusiowo 22:42, 10 cze 2012

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:34, 10 cze 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu a czy wiśnie umbraculifera chociaż troszkę korygujesz cięciem , masz takie idealne kule, a moje troche poczochrane..
kiedy będzie trąbienie na cięcie cisa?

Ich się nie tnie, same mają taki pokrój. Cisa pod koniec czerwca będę trąbić.

Danusiu dziękuję, mam nadzieję, że moje się same wyregulują ..
Czekam na trąbienie na cięcie cisa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:34, 10 cze 2012

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:33, 10 cze 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:33, 10 cze 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies