Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Początkujący ogród Magdy 16:22, 12 cze 2014

Do góry
I dalej:
2 sosny szczepione na pniu, ale nie znam odmiany

Świerk kłujący na pniu

Jakieś 3 miniarurowe świerki chyba, ale też nie znam odmiany

2 berberysy chyba Admiration (kupowałam w małej szkółce i nie zawsze były nazwy, ale pamiętam z forum ich wygląd)
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 16:18, 12 cze 2014

Do góry
stołówka

Początkujący ogród Magdy 16:16, 12 cze 2014

Do góry
Przedstawiam Wam moje zakupy roślinkowe:
Świerk białobok

To chyba Thujopsis, jeśli dobrze zapamiętałam

Jakiś klon żółty

3 berberysy

Początkujący ogród Magdy 16:10, 12 cze 2014

Do góry
Takie mam wyhodowane pomidorki i grządkę z warzywkami
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 16:10, 12 cze 2014

Do góry
taka piękna sąsiadka się do mnie pcha

nietypowy kwiat hosty

<3
Ogród, który ciągle zmieniam 16:09, 12 cze 2014

Do góry
moje hortki zaczynają kwitnąć

hortka wiechowata jeszcze ma czas

owoce aktinidii

tu jest dylemat ,ciąć czy nie

Moja bajka 16:05, 12 cze 2014

Do góry

Milin wreszcie zaczął się z wolna piąć po gruszce. Aksamitki, które wyhodowałam nie mają zbyt imponujących kwiatów , ale grunt, że własne
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:21, 12 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Agata.. a kiedy mój synuś tak urósł??

I Pomponella pomylona z bonicą.. przycięta nisko.. i zgrzyt kolorsytyczny na rabacie

Wiesz ze mam podobną wpadkę - dostałam od koleżanki różę Karolcię , nigdzie nie na takiej odmniany to jej sukces hodowlany , kwiaty w stylu Baleriny o zwartym pokroju i w ładnym różowym kolorze. Ma u siebie ten jeden wyhodowany z nasion krzak ( Karolcia to imię jej córki) - dała zrazy do rozmnożenia szkółkarzowi , ten przesłał jej jesienią 2 czy 3 sztuki Karolci . Jedną Karolcię ja dostałam z przykazaniem że mam o nią dbać. Przygotowałam jej stanowisko.
Jak różowa to posadziłam ją obok Baleriny - obok rosną jeszcze 2 inne różowe róże. Wiosną porównywałyśmy liście z orginałem i tu wkradła się już niepewność. Teraz już wybarwił się pąk i jak myślisz jaki jest ?
Jak rozkwitnie wstawię zdjęcie u siebie.
A z p. Eweliny będziesz zadawolona z roku na rok jest piękniejsza i nie trzeba ją podpierać .
Pozdrawiam Jasia
Ogród Anety 15:08, 12 cze 2014

Do góry
Kilka zdjęć zrobionych w ogrodzie pokazowym Szkółki Roślin w Łazach u moich rodziców.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:35, 12 cze 2014

Do góry
Te rośliny też zakupione w Puławach

Przy tej żurawce była taka nazwa Hollywood ale to raczej nieprawda bo Hollywood jet ciemno bordowa zdaje się

Ogród cichy i przytulny 14:34, 12 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Hortensje zaczynają kwitnąć
Oj będa cieszyć moje oczy ....

Róża jedna z nielicznych też rozpoczęła kwitnienie

Już cieszą piękne kwiaty, moje hortensje jeszcze kwiatów nie pokazały, mają czas.
Pozdrawiam nietypową porą
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:31, 12 cze 2014

Do góry
Te szałwie ostatnio kupowane w Puławach i posadzone razem z trawami po 3 sztuki

Wilcza Góra 14:29, 12 cze 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
22-ga już za chwilę, to czymś Was rozśmieszę
było już trochę za ciemno na dobrą ostrość zdjęć, ale tu nie ostrość się rozchodzi

ogród i jego świat potrafi zaskoczyć, prawda ?

Ha ha ha Czy to znaczy że Cię czeka wzmożona walka z poskrzypką Ale super to ujęłaś...

A chabry w trawach cudne...
Ogród w Tarnowie 14:23, 12 cze 2014

Do góry
Tuż przed deszczem bo potem może być różnie...

Bez linijki 14:13, 12 cze 2014

Do góry
Zdecydowanie czerwiec w moim ogrodzie to czas róż. Rozszalały się na dobre, szkoda, że nie znam wszystkich nazw moich krzewów.
Wzdłóż chodnika od furtki lewa strona - biała snow white (nie schneewitchen jak pisałam wcześniej), burgundowa ingrid bergmann i różowa nn

Prawa strona chodnika furtkowego, szpaler różowych nn (starych), podobnych chyba do bonici

Dalej rabata różana wzdłuż boku domu:
graham thomas + chyba quinn of england, pomiędzy nieśmiało chopin

charles austin (na żywo bardziej morelowa niż różowa - pięknie pachnie)

żółta nn, pachnąca, parkowa ok 2m wysoka, duuuuży krzak co roku, oraz white fairy

I na deser najskromniejsza na ten moment (ale już niedługo) w środku zdjęcia pąki, chopin, kwiaty ma na razie od tyłu

Zapomniałabym o cudnej, pachnącej i pięknej księżniczce, choć czasem kapryśnej, kronprinsesse mary

Dość już tego, bo mam oczopląs...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:08, 12 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
fajnie się przeplatają Graham Thomas i moja stara NN

Myślę że czerwona to jest Sympathy, mam od lat na tarasie dokładnie to samo zestawienie obok siebie - bardzo energetyczne. I pachnące. Tyle że u mnie to wszystko się kłębi razem z atkinidią pstrą "Adam" i winogronami.
Naturalne zwalczanie szkodników (bez chemii) 13:52, 12 cze 2014

Do góry
Byłam jeszcze raz obejrzeć te paskudztwa. Oczywiście poszły sobie na rosnącą półtora metra dalej czerwoną porzeczkę. Spadają na ziemię całe gronka porzeczek. Po mojej porzeczce chodzą jeszcze mrówki, jest też delikatna pajęczynka z czarnymi kropkami no i jeszcze takiego osobnika znalazłam - mam nadzieję że on jest chociaż pożyteczny
zdjęcie znalezione w necie

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:49, 12 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Agatko, jak to dobrze, ze tę New Dawn kupiłam i posadziłam przy murze, u ciebie taka piękność!!!ile muszę czekać, chyba z 3 lata co najmniej...no i oczywiście wypatrzyłam czarny bez koralowy, czy tak? też cudo i zresztą wszystko inne też moje trikolor są ciut inaczej wybarwione, twoje jak u Marzenki...dokupiłam 4 klony na pniu i kolejny japoński i mam sumak Tiger Eyes,

Różowa angielka rośnie bardzo szybko, za 3 lata będzie jak moja, a przy murze będzie jej zima cieplej

Trochę pokręciłaś z tym bzem

to jest bez czarny Black Lace

a tutaj rośnie na rabacie preriowej bez koralowy aurea

i jeszcze bez czarny aurea variegata
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 13:48, 12 cze 2014

Do góry
safikey napisał(a)
Idąc za Waszymi pomysłaąmi, dokupiłam dziś 2 żółte berberysy kolumnowe i jedną przepiękną hortensję fioletową - była ostatnią w sklepie

Berberysy ustawiłam po bokach a hortensja wylądowała na środku zamiast głogownika, któy będzie posadzony poza rabatą...

mała ustawka

przed hortensją, między lawendami chciałabym posadzić jakąś niewysoką żółtą trawę - może Hakonechloa All Gold kilka sztuk???

może głogownik będzie rósł tutaj? to do przemyślenia...

a przed rh może pasowałyby turzyce np Ice dance?

a pomiędzy rh i miskantami może pasowałyby trzmieliny na pniu, które proponuje katarzynkak

co by tu jeszcze zmienić - do jutra mam czas, bo jutro jadę za zakupy roślinne i musze to wszystko jutro posadzić - po weekndzie wyjeżdżam służbowo i nic nie podziałam w ogrodzie

Witam,

Fajnie się zaczyna serial...zapowiada się ładny ogród...jak tam realizacja? wrzucisz jakieś foty z postępów?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:43, 12 cze 2014

Do góry

To różyczka dla Ani Montewerde ona pachnie .Podobna jest do Madame Knorr ale czy tak >?????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies