Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:41, 21 maj 2012

Do góry
Porcja nowych zdjęć

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:36, 21 maj 2012

Do góry
Ana napisał(a)
Danusiu, czy jak teraz kupię spore hosty i żurawki to mogę je dzielić przy sadzeniu?

Można jak jest co, to dziel.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:35, 21 maj 2012

Do góry
Beka napisał(a)
Witam na wątku Danusi.
Materiału do podziwiania na Ogrodowisku jest tak dużo, że fajnie jak ktoś podrzuci konkretnie to czego aktualnie się potrzebuje. Dzięki Sebek Danusiu ja także się zachwycam Twoimi aranżacjami z miskantami, nawet zamierzam bezwstydnie kopiować, a u Ciebie już zmiany. Zastanawiają mnie te nowe traweczki, które wprowdziły srebrzysty kolor, czy nie obawiasz się, że rozrosną się jak perz i będą wszędzie. Nie wiem czy nie mylę odmiany ale coś podobnego kiedyś miałam.
I jeszcze kiedyś buszując po ogrodowisku napotkałam na opis realizacji żródełka z Twojego "nie tylko bukszpanowego", tego przy murze z lustrem. Czy mogę prosić o link? A moze niezawodny Sebek pomoże. Pozdrawiam Beata

Najwyżej wyrwę, ale teraz mi ładnie zdobi
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:25, 21 maj 2012

Do góry
Dzisiaj Wicio oznajmił że idzie grad, wrrrr
Ogród Bogusława 23:16, 21 maj 2012

Do góry
Ojejku, żałuję strat, ale przyroda się obroni.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:58, 21 maj 2012

Do góry
Mam prośbę o przeczytanie o piesku do oddania

https://www.ogrodowisko.pl/watek/281-cztery-lapki-nasze-zwierzeta-domowe?page=46#
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:57, 21 maj 2012

Do góry
Sebek dobrze radzi, czekaj aż zobaczysz gdzie wypuszcza i delikatnie florovit w płynie oczywiście.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 22:45, 21 maj 2012

Do góry
Pies rasy owczarek niemiecki wyrzucony w okresie świąt Wielkiej Nocy bezskutecznie szuka właściciela.
Mam wielką prośbę o pomoc w znalezieniu domu dla fajnego pieska, którym obecnie opiekuje ktoś na osiedlu a mój brat z żoną pomagają mu znaleźć dom. Mają dobre serce i wiele porzuconych sierot psich i kocich dożywało u nich starości, wiele też ratowali od śmierci. Teraz mają wielkiego psa w domu i kilka kotów. Pomóżmy im poszukać dla tego pieska życzliwego domu. teraz mieszka w Ostrowi Mazowieckiej, ale pewnie nie byłoby problemu przywieźć go na Święto Róż do mnie na 2 czerwca, albo odebrać z Ostrowi.

Pies ma około roku i same zalety:

- jest młody i zdrowy

- bardzo przyjacielski

- łagodny, można mu wyjąć kość z miski

- bardzo podatny na szkolenia, ponieważ jest bardzo inteligentny

Mieszka na dużym osiedlu, gdzie jest żywiony przez tymczasową właścicielkę, która ma już jednego psa.

Musi znaleźć dom z ogródkiem, gdzie na pewno będzie dobrym stróżem i wiernym przyjacielem.

Tymczasowi opiekunowie "Miśka"

Fotki Miśka - samo dobro

Cztery łapki - zwierzęta domowe 22:38, 21 maj 2012

Do góry
A może Kropek jest do oddania? Chętnie go przygarnę, będzie miał dobrze
Klon szczepiony- czy ma jeszcze szanse? 21:13, 21 maj 2012

Do góry
Poprosimy o zdjęcia, ale to albo przemarznięcie, albo za słabe korzenie albo zalanie (za mokro) może poziom wód gruntowych się podniósł?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:04, 21 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ładnie wychodzi, oregano trzeba będzie przycinać, przez chwilkę będzie gorzej wyglądało. I zimą pusto, ale i tak ładnie. To ze względu na tegoroczne wymarznięcie wrzośców?
Mogła być też tojeść rozesłana.;P

Ktoś pisał o begoniach, że trzeba je dosadzać co roku, ale powiem że warto. One są tanie, a efekt jest murowany i długotrwały.
W ogrodzie w moich realizacjach (angielski) sadziłam średnio co roku około 500 szt. Te kreski pięknie wyglądają aż do mrozów. Żadna inna roślina kwitnąca nie da takiego efektu i tak długo. Chyba właśnie czerwone były najładniejsze zwłaszcza gdy miały ciemne liście.

Danusiu oregano jest tymczasowo żeby dziury nie było bo nigdzie nie dostałam wrzośców... wszędzie mówią że już zapóźno, że wczesną wiosną...
Co do begoni to ja je uwielbiam co z tego że trzeba dosadzać, ale jaki efekt. W ubiegłym roku kwitły mi bodajże do połowy listopada, są śliczne no i jest jeszcze jeden plus... każdego roku może być inny kolor
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:26, 21 maj 2012

Do góry
Shrekol nie ma blokady. Nikt nie ma...Zaraz zobaczę.
Obwódki z bukszpanu 13:09, 21 maj 2012

Do góry
Możesz z lewej strony dac 3 a za drzewkiem 2 szt. To chyba dobra lokalizacja.
Amatorskie rozmnażanie roślin w ogrodzie 12:53, 21 maj 2012

Do góry
Można ukorzeniać sadzonki pachysandry.
Sadzonkujemy byliny zielne przez sadzonki odziomkowe (ostróżki, penstemony, dzielżany).
Chociaż właściwie moje ostróżki są już za wysokie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:56, 21 maj 2012

Do góry
Ładnie wychodzi, oregano trzeba będzie przycinać, przez chwilkę będzie gorzej wyglądało. I zimą pusto, ale i tak ładnie. To ze względu na tegoroczne wymarznięcie wrzośców?
Mogła być też tojeść rozesłana.;P

Ktoś pisał o begoniach, że trzeba je dosadzać co roku, ale powiem że warto. One są tanie, a efekt jest murowany i długotrwały.
W ogrodzie w moich realizacjach (angielski) sadziłam średnio co roku około 500 szt. Te kreski pięknie wyglądają aż do mrozów. Żadna inna roślina kwitnąca nie da takiego efektu i tak długo. Chyba właśnie czerwone były najładniejsze zwłaszcza gdy miały ciemne liście.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:01, 21 maj 2012

Do góry

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:00, 21 maj 2012

Do góry

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:57, 21 maj 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Urocze zdjęcie, nie mów co to będzie Jest świetne A córcię widziałaś między azaliami?

Danusiu, dziękuję bardzo
Twoje zdjęcia Karolinie bardzo się podobają, mówi, że jesteś Mistrzynią i w ogóle jest pod wrażeniem spotkania u Bogdzi.
Ogromnie się cieszę , że była ze mną
Czym wyłożyć taras i balkon? 09:52, 21 maj 2012

Do góry
Na tarasie mam kostkę i mech mam Lubię go aby tylko nie za dużo, bo ślisko
A schody też mam z granitu płomieniowanego, na szczęście przed zrobieniem wiedzieliśmy jaki ma być. Fugę mam chemiczną, woda nie wnika w nią a spływa, wtedy płyty nie odpadną.

Wiem że nie ma siły żeby nie wiem jakie gresy nie odpadły, wcześniej czy później to się dzieje.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:50, 21 maj 2012

Do góry
Urocze zdjęcie, nie mów co to będzie Jest świetne A córcię widziałaś między azaliami?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies