Melduję się, wróciłam o czasie, ale kwiatki zwiędły więc ratuję, polewam ale już wezmę się za wklejanie a najpierw wgrywanie zdjęć.
Przede wszystkim także dziękuję Gospodarzom tego pięknego ogrodu Bożence i Władysławowi, wszystkim Ogrodowiskomaniakom za liczne przybycie.
Ekipa Bożenki stanęła na wysokości zadania i nas ugościła bardzo po królewsku, oraz przede wszystkim dostarczyła wspaniałych wrażeń, za co im dziękujemy.
Każda roślina Danusiu jest traktowana u mnie jak gwiazda.Nie ma znaczenia czy to jest zioło czy egzotyczna tuberoza na którą czekam co sezon Pomału wytyczam kształt rabat na frontowej części domu .Przekładam rośliny z miejsca na miejsce i w tak zwanym międzyczasie sadzę jednoroczne kwiaty.
Nie wszystko mogę wsadzić co mi się marzy na tej części ponieważ północno-wschodnia rabata ma zbyt mało słońca.
Będę potrzebowała z pewnością rady co mogę w takim wypadku dać w sąsiedztwie cisa (stożka) i na dwóch kolejnych rabatachKażda uwaga czy sugestie mile widziane i z góry dziękuję za pomoc
Oczywiście w wolnej chwili i jak wrzucę szkic rabat
Dzisiaj właśnie przyglądałam się tawułkom w sklepie ogrodniczym i myślałam białe? ale nie - różowe ładniejsze
witaj Danusiu ... jeszcze raz zachwycę się kompozycją z goździkami ... srebrna tarcza opodal to biżuteria prawda? ... biel dała elegancję ... poszarpany brzeg płatka prostotę ... srebro dostojeństwo ... wszystko razem wytworna choć może niedbała odrobinkę elegancja ... wiśienka na torcie to pikus przy tym
tawułka ma ten kolorek dość energetyzujący ... któregoś roku kwitło przy niej jakieś białe kwiecie i było pięknie ... nie było efektu flgi ... ma jednak wadę ... nieładnie przekwita
no ją widzę
będę musiała poczytać bez dzieci - rozszyfruje jak zasna .
Gosiu narazie mogę stwierdzić że koło mnie zainteresowało.
ale wciąż stoję przy swojej linii bo lewą i przednią stronę chce ograniczyć
zresztą co tu dużo pisać uwielbiam te "Danusiowe linie" a tu mogę je wykorzystać.
Jesli ktoś ma jakieś nadwyżki, proszę weźcie je ze sobą, chętnych na "pamiątki" nie zabraknie.
Juz od jakiegoś czasu umawiamy się na różne roslinki i chyba będzie trochę tych,, pamiątek".
oj będzie Ja pakuję i pakuje, a mały ogródek mam Ale się namnożyło niektórych roślin - może ktoś przygarnie mój nadmiar, pierwsi chętni już są
Ale fajnie, spotkanie już jutro! Do zobaczenia!!
Witaj Madziu, wątków przybywa i coraz trudniej doradzać. Ale postaramy się, wklejaj zdjęcia, na pewno znajdziesz tutaj więcej znajomych ze swojego rejonu.
Witaj
Teren do ogarnięcia masz niezły
Witam Was serdecznie Po wielokrotnych spacerach po Waszych ogrodach czuję się jakby wpadli do mnie starzy znajomi a ja póki co jestem dla Was nn Ale wszystko przed nami
Tak jak napisałam jesteśmy wraz z mężem w trakcie wykańczania domu, więc na działce jeszcze działania budowlane, hałdy piasku itd. Generalnie jest porządek bo tego pilnowałam. Trochę się wstydzę ale sfotografuję dziś działkę i pokażę jak sytuacja wygląda.
Przede wszystkim zależy mi na tym aby i czy jest możliwość zakrycia słupa SN tuż przy na granicy działki. Ale wszystko się wyjaśni jak przedstawię zdjęcia wieczorem.
serdecznie pozdrawiam,
M