Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Co przed tujami? 12:15, 19 maj 2014

Do góry
Aranżacja danusiowa z kocimiętką i żurawkami nie bardzo jest minimalistyczna i nowoczesna - raczej dość bogata.

Róża bardzo ładna - dziękuję

To może poszerzysz odrobinkę jeszcze pozostała część rabaty, dokupisz tych tymianków 'silver posie' i jeżeli podoba Ci się takie sadzenie na przemian to poprzeplatasz nimi lawendy na całej długości? i miedzy nimi zadarnić można jakaś możliwie niską macierzanką. 'Pygmeus'? Albo podzielić to niskie oregano, które już masz, i zapuścić po kępce miedzy tymiankami. Oregano jest bardzo ekspansywne.

Estragon posadziłabym w narożniku najbliżej domu, w rzędzie wyższych.
Czy szałwia to jakaś odmiana? Będzie niska czy wysoka?

Edit: liść laurowy raczej nie przeżyje zimy na zewnątrz. Można próbować zimować w domu, w donicy.
A jeszcze raz zapytam o bukszpany - one już zimowały w donicach?
Kwiaty z ogródka Marty :) 12:05, 19 maj 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
czosnek, kupiłam tylko 4 cebule i już wiem, że na jesieni będzie ich znacznie więcej są piękne!

Są piękne
Pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:57, 19 maj 2014

Do góry
Postawiłam jedną z pergolek pod białą różę, dwie kolejne docelowe miejsce będą miały jesienią dopiero - jak przeniosę Edenki na nową rabatę.

Piwonia

zmieniana rabata

Ostrogowiec tamże

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:54, 19 maj 2014

Do góry
Jaka pogoda! A tu targi się zaczynają i oczywiście jestem zasypana Wyskoczyłam zrobić kilka zdjęć

Klonik mi zmarniał, chyba był ze szklarni i mu chłody zaszkodziły? Mam nadzieję się nie zmarnuje jak ten czeerowny Dissectum garnet, rok temu

Czosnki kwitną w najlepsze

Orliki - siewki mam dwie, dla Małgosi i Anitki

Wredei ładnie żółty jeszcze

Palibin - mam dwa, z jednej sadzonki

Powojnik niedługo zakwitnie, ma być niebieski pełny, jak na etykiecie, Vivian Pennell

Bylinowy niedługo zakwitnie

Ciemiernik orientalny w donicy ma nasiona, muszę go przenieść na rabatę - może się wysieje

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:52, 19 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Bajkowo nas szokujesz....
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:49, 19 maj 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Witaj,

Mogłabyś mi napisać na pv gdzie kupowałas brzozy? i czy tam wysyłkowo sprzedają czy osobiście się fatygowałaś... mi trzy wypadły i potrzebuje kupić 3 w miare duże....

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:40, 19 maj 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Kulkowo przy tarasie

Aga, mnie ten klonik bordowy zachwyca i to poniżej. Intrygujące w swojej konsekwencji.
I pytanie techniczne - czy ten żwir poniżej tarasu oddzielałaś od trawy jakimś ekobordem? Czy taśmami metalowymi?

Ciekawie zagospodarowana przestrzeń. I rhododendrony pod dębem - . Bo ten dąb to fajna sprawa.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:32, 19 maj 2014

Do góry
U mnie kosmos w 2012 r. rósł tak :

Nie wiem gdzie mogłabym go posadzić w tym roku. Wprawdzie uwielbiam te kwiaty ale mam zawsze problem , żeby znaleźć dla nie miejsce odpowiednie. Siewki kosmosu zawsze w dużych ilościach rozdaję po sąsiadkach.
Rozpoznawanie traw 11:30, 19 maj 2014

Do góry
MonikaH napisał(a)
proszę o pomoc w identyfikacji

mozga trzcinowa?
Przyjazny ogród 11:27, 19 maj 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)

I trawka Koeleria glauca ... jak przestawiłem literkę, krzyczcie - kaleczę z etykietek.

Stwierdzamy brak okaleczeń nazw. Poprawnie.
Liliowiec wiosenny - pierwsze słyszę.
Kwiaty z ogródka Marty :) 11:26, 19 maj 2014

Do góry
czosnek, kupiłam tylko 4 cebule i już wiem, że na jesieni będzie ich znacznie więcej są piękne!

Sosnowo 11:18, 19 maj 2014

Do góry
danuta_ napisał(a)
Tawuła na pierwszym i drugim planie

Witaj Danusiu obejrzałam obecne fotki i stwierdzam, że Twój ogród nadal pięknieje i sie bujnie rozwija, pozdrówka aha a ogród można pokazać na 100%
Gdzie diabeł nie może... 11:17, 19 maj 2014

Do góry
Takie cuś urosło mi z jednego nasionka w tym roku po raz pierwszy zakwitną, już nie mogę się doczekać

Kwiaty z ogródka Marty :) 11:15, 19 maj 2014

Do góry
powojnik rośnie w oczach już zakwitł, gdyby było cieplej, to pewnie byłby jeszcze większy, ale podobno od jutra ma być pięknie, więc ruszy się mam wielką ochotę kupić kolejny
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:15, 19 maj 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Moja bajka 11:07, 19 maj 2014

Do góry
Wreeeeeszcie pokazały się funkie z nasion kupionych w sklepie. To podobno jest jakaś mieszanka różnych gatunków, ale jako pierwsze pokazały się takie z wąskimi listeczkami. Zobaczymy czy następne będą takie same, czy inne.
Zakochana w ogrodach 11:07, 19 maj 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)

Bluszcz niesamowity, zielona ściana nawet w zimie. Jak długo czekałaś na taki efekt? Te powojniki też przepiękne, a przy nich taka śliczna stara drabinka, w rustykalnym klimacie. Ach, jak ja uwielbiam takie rzeczy z duszą
Co się stało kwiatom ... 10:45, 19 maj 2014

Do góry
ZbyszekDoskonale znam ten widok, śliczna fotka, zimą spacerowałam po zamarzniętym
Zobacz widzisz coś ale wytęż wzrok 100 metrów od mojego raju takie widoki mam (statywu nie miałam,dziś kiepska widoczność ale jednak ) ale do tego raju jeszcze stówa.

Początek wielkiej przygody! - reanimacja ogrodu dziadków 10:40, 19 maj 2014

Do góry
Witam,
Mieszkam obecnie w Izdebnie Kościelnym pod Grodziskiem Mazowieckim. Przeprowadziłam się tu do męża, który odziedziczył stare gospodarstwo po dziadkach. Gdy pierwszy raz zobaczyłam to zaniedbane (tętniące niegdyś życiem) podwórko, myślałam że się popłaczę. Gdy już się troszkę zadomowiłam wzięłam się do ostrej pracy. Na początku było mi ciężko, bo ograniczała mnie ciąża, co za tym idzie noworodek oraz ograniczony budżet. Obecnie moja córka ma już 3 latka i każdą cwilę, którą spędza w przedszkolu lub śpi poświęcam na pracę w ogrodzie. Często bywa tak, że w domu zaniedbuje obowiązki ale za to mam popielone i podlane rabatki Moje pierwsze w życiu balkonówki (zawsze kojażyły mi się z babcinymi, tandetnymi balkonami, widać już do nich dojrzałam i nie mogę się doczekać, aż będą zwisać z balkonu
Rabatka przy drzwiach wejściowych, kiedyś szpeciła ją forsycja nie przycinana od 5 lat Woda ze starej studnii przydaje się w upal ne dni do podlewania roślin

Moja córka Róża i hortensja

Mój mini warzywnik na tarasie (żeby nie trzeba było biegać za dom, bo za domem jest tunel i grządki) Pomidor koktajlowy, bazylia, oregano, kolendra i rukola
Ostatnio kupiłam pomidorka koktajlowego z zawiązanymi już owocami w doniczce do powieszenia! Już nie długo pierwsze zbiory!

Miejsce na ognisko. Wolne wieczory i weekendy spędzamy tu bardzo często. Na posesji mieszkają 4 pokolenia: Dziadkowie, rodzice, my i nasza córka. Często siedzimy sobie wszyscy razem przy ognisku

Miejsce przy olbrzymiej altanie (na ok 20 osób) Jeszcze miesiąc temu był tam zrobiony płotek z rur drenarskich... róża z grzybem, osty, mlecze, łubin, pokrzywy.. ehh.. Teraz czekam cierpliwie na jeżówki, mikołajki, róże, i jaśmin, srebrny oliwnik Mam nadzieję, że w lato będzie kolorowo! Zwłaszcza, że ziemia u nas jest ciężka, a to miejsce jest wyjątkowo suche, w lato ziemia jest jak skała

Moje wrzosowisko założylam je we wrześniu 2013, na szczęście zima była łagodna dla moich wrzosików i tylko parę sztuk mi wypadło, z kolei rododendron coś mi tam choruje. Jego końcówki liści zbrązowiały i się kruszą podejrzewam, że albo mu czegoś brakuje, albo ma złe stanowisko ale plan jest taki, że po przekwitnięciu przesadzę go do mojego mini lasku sosnowego a na jego miejsce posadzę świerka wężowego

Przedłużenie wrzosowiska, które powstało 2 miesiące temu (wiosna 2014). Zamierzam sukcesywnie ciągnąć i przedłużać tę rabatę przez cały trawnik, aby powstała "ścieżka zdrowia". Co by nie było mam do zagospodarowania 0, 5 ha. Małego rododendrona obgryzł mi pies, ale mimo wszystko zakwitł, też go przesadzę do lasku sosnowego a na to miejsce wsadzę coś bardziej reprezentacyjnego, może buk purple founain... hmmm pomyślę

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:29, 19 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
dzisiejszy poranek.... pogoda wymarzona, fotki na szybko przed pracą

Boszszsze!!! Jakie czosnki, jaka pergola/altana !!! A błękit nieba gratis
Będziecie czymś zadaszać, czy to już wersja ostateczna?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies