Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:00, 07 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Moje czosnki też podeschnięte, ale jeszcze nie obcinam liści. Kwiaty dopiero się rozwijają.

U mnie Haniu jeszcze jako tako, ale jak zaczną schnąć, oskubię liście całkowicie, nie lubię ich
a tu zasłaniają całkowicie bukszpany, więc nawet mus
tak, czy tak, co 3 lata nowe trzeba dosadzać, bo marnieją, chyba, żeby wykopywać?
Ogrodowe zacisze 12:50, 07 maj 2014

Do góry
Ogród, który ciągle zmieniam 12:50, 07 maj 2014

Do góry
Małgosiu (Perka ) dla Ciebie sumak octowiec jeszcze nie w pełni rozwinięty ,ja na niego patrzę z okna w jadalni

nowa rabata przy studni z głogiem w roli głównej

Trzmielina szczepiona na pniu ma już chyba z 10 lat

lilak Palibin

Ogrodowe zacisze 12:47, 07 maj 2014

Do góry
Ogródek Anity 12:43, 07 maj 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Franku
Wypowiedz się proszę w kwestii przycięcia moich "okazów" oraz w kwestii uszkodzeń przymrozkowych

Witam. Tego pierwszego klona czerwonego chyba to Garnet nie przycinaj w ogóle chyba że ma końcówki suche. On tak wolno rośnie że go nie trzeba przycinać i sam się formuje na tzw. wierzbę płaczącą.Ten drugi by się nadawał ale daj zdjęcie z bliska bo nie wiem co to jest ,jeśli to jest aconitifolium to absolutnie nie przycinamy bo straci pokrój.Trzeci z kolei też absolutnie bo to wolno rosnący schirasawanum. Dopiero ten czwarty można zagęścić ale na razie jeszcze nie trzeba dopiero za rok lub dwa jak pędy będzie miał już grube to wtedy tylko wyrównać skracając po ok 10cm górne pędy tak żeby cały miał pokrój kulisty.
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 12:36, 07 maj 2014

Do góry
No, jestem w końcu! Nie nadążam, tyle się dzieje w samym ogródku, rośliny rosną jak szalone, codziennie widać jak pną się do góry.

Haniu, przymrozek raczej nie odcisnął swej zimnej łapy na moich roślinkach. Jak będziesz miała chęć to zajrzyj któregoś dnia do mnie, cegły juz trafiły na swoje miejsce, hurrra! Mężowi tak spodobało się to zajęcie, że coś podgadywał o murku, ściance, o której marzę, a o której jeszcze niedawno nie chciał słuchać Tego typu mają w Dobrzycy.

Ewo i Grembosiu, hortensja na pniu przezimowała,a miała ciężkie warunki. Rośnie w nieosłoniętym miejscu i jest narażona zimą na silne wschodnie podmuchy. Dała radę, ma piękne przyrosty i jestem ciekawa czy będzie kwitła tak okazale jak poprzedniego roku.
Pozdrawiam równie gorąco i dziękuję. Też mam wrażenie,że zimna Zośka w tym roku przyszła wcześniej i teraz już będzie cieplutko.

w Oborze też mogą być ogrody 12:21, 07 maj 2014

Do góry
Puzzle nie mają wyboru w trawach - nie mogę manewrować kolorem, dlatego musisz wyobrazić sobie w tym miejscu jaśniejsze źdźbła. Zwłaszcza w porze letniej /ostatnia wizualizacja/ zauważysz, dlaczego proponowałam cabaret... Chodzi o to, bo zróżnicować zielenie...

Rh mają tam być białe? Takie są postawione. Nie wiem dlaczego, ale jak bym tam chyba wsadziła różowe.

Na wizualizacjach puzzle wrzucają mi wiosną trawy w takim stadium, jak letnie. Wiadomo jednak, że wiosną, w porze kwitnienia rh, trawy dopiero zaczynają odbijać. Dlatego posadziłabym bluszcz na ścianie. Wiem, że kiedyś był tam bluszcz, ale... Jakoś tak pomyślałam o tle dla tego kącika...

Ogród z łezką 12:09, 07 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Kindziu moje pierwsze jajeczko przesyłam ci hi hi hi

No nie w niedziele kury kupił ,a dziś już jajkami się chwaliIdę zobaczyć te kury
Kwiaty z ogródka Marty :) 12:07, 07 maj 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
a taki kolor mają moje piwonie (zdjęcie z zeszłego roku w wazonie z kwiatami żurawki)

Marta bardzo ładny kolor i w połączeniu z kwiatami żurawki dało super efekt
Ogród z łezką 12:05, 07 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Kindziu moje pierwsze jajeczko przesyłam ci hi hi hi

Proszę, proszę, szybko Apartament zaakceptowała

Teraz codziennie będzie Ci takie przyjemności robić
w Oborze też mogą być ogrody 12:00, 07 maj 2014

Do góry
Martuś wrzucam fotki tych miejsce, gdzie przydałaby się wizualizacja, jak by jakieś inne zdjęcie było potrzebne to też wstawię dziękuję za pomoc buzia dla Ciebie :* :* :*
tu jeszcze ujęcie ze szmaragdami po całej linii muru

i ta strona z pergolą, wiązami, rh i całą resztą cięzko jest to uchwycic w całości, i jeszcze siatka nie rozebrana, ojj muszę lepsze zdjęcia porobić

i ta moja nieszczęsna sklejka całości, muszę nauczyć się robić panoramiczne zdjęcia

Przepraszam za 2 nadliczbowe zdjęcia ale nie chcialam tego rozbijać na 2 osobne wpisy
w Oborze też mogą być ogrody 11:49, 07 maj 2014

Do góry

I jeszcze brakuje jednej której zapomniałam obfotografować

Wczoraj przywieźliśmy domek dla dzieciaków, Franek już się z nim zapoznawał, teraz tylko czekać na kuzynostwo które przyjedzie go oglądać Pozostanie pomalować i będzie jak ta lala

kwitnący czosnek malutki

i tulipanki
Ogrodomania Oli 11:48, 07 maj 2014

Do góry
ola napisał(a)

Juz wiele razy zagladalam do twojego ogrodka.
Bardzo mi sie u ciebie podoba

ale teraz chcialam tylko zapytac co to za trawa ?
w Oborze też mogą być ogrody 11:43, 07 maj 2014

Do góry
Obiecane wczoraj skrzyneczki parapetowe z kwiatuszkami, zdjęcia jeszcze z wieczora, więc nie wszystkie są super jakości, a poza tym roślinki muszą się w nowym miejscu zaaklimatyzować

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 11:43, 07 maj 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

prosze

i taki zarnowiec kupilam, slicznie pachnie i troche zaslania smutny murek

będzie boski kompostownik

a żarnowiec też przepiekny w tym różu i w klatce fajnie wygląda, a się nie wywala
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:39, 07 maj 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

u mnie w tej chwili + 17 st., od strony zachodniej, około 7.00 popadało troszeczkę, obiad ugotowany idę do ogródka do wieczorka
Pomysł na ogród 11:39, 07 maj 2014

Do góry
Skula napisał(a)

o
a moja ma czerwone szyszki
w tym roku pierwszy raz zaczyna wypuszczac
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 11:36, 07 maj 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

oo fajnie! Sliczne ma liscie... ja tez w tym roku się skusiłąm i posadziłam małą sadzonkę koło płota, ledwie ją widać.. ciekawe czy ruszy

pokaż zdjecie, proszę ?

prosze

i taki zarnowiec kupilam, slicznie pachnie i troche zaslania smutny murek

Mój kawałek raju II 11:34, 07 maj 2014

Do góry
dzięki za życzenia na 1000 stronkę kwiatuch dla wszystkich odwiedzających

i zapraszam do Kwiatowy ogródek Monteverde
Początki w Kruklandii 11:34, 07 maj 2014

Do góry
Skoro siedzę i nic nie robię...to trochę poprojektować by się przydało

Kto ma pomysł jak poprowadzić linię rabat po lewej stronie żeby pasowało do prawej?

Musi tam być koło żwirowe z huśtawką i warzywnik Żeby nie było za łatwo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies