Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród przy potoku 11:58, 04 maj 2014

Do góry
brysia napisał(a)
Oczko do przemeblowania, czekam aż niezapominajki przekwitną, bo mi ich szkoda.

Brysiu piękne foty ,niezapominajki królują w tym roku na O piękne ,fajne otoczaki tez bym takie chciała ja mam tylko kamienie polne bo takich mam pod dostatkiem ,pozdrawiam
Jak więcej błędów nie popełnić...... 11:49, 04 maj 2014

Do góry

w Oborze też mogą być ogrody 11:39, 04 maj 2014

Do góry
Zdecydowanie mam za dużo czasu i kombinuję jak koń pod górkę
Nr 1

Nr 2

Nr 3

Kurczę, a może całkiem inaczej ustawić te rh różowe???
a gdzie ja dam żurawki, rozplenice, kocimiętkę, berberysy??? chyba znowu potrzebuje Waszej pomocy, żeby coś mi się w głowie ruszyło Na dzien dzisiejszy posadzone są na stałe serby, szmaragdy i śliwowiśnia, n i oczywiście żywopłot z grabów. Reszta wędruje wciąż
Jaki kształt Wy byście widzieli, co z kolorami?i kształtami??? Help!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:39, 04 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Dziś zdjecia z domu, przez szybkę, bo nie da sie wyjść na zewnątrz.... różowa w pąkach, a lawendowa kwitnie cudnie..... na pewno pachnie.. ale nie ma głupich.. sprawdzę jak sie pogoda poprawi.. ale po horyzont szaro buro i ponuro..

Aniu glicynia juz powala a co będzie dalej ..... normalnie czadddddddddddddddd
Jak więcej błędów nie popełnić...... 11:32, 04 maj 2014

Do góry
Nowa rabata obok tarasu. W lawendzie mają być trzy kulki na pniu z cisa ale pewnie będzie wersja "bieda" i posadzę trzy trzmieliny. No i te tulipany... kupowałam białe a zakwitły jak widać

Gdzie diabeł nie może... 11:23, 04 maj 2014

Do góry
A to moje dzisiejsze "starociowe" zakupki

oczywiście roślinki też musiały być żurawki do kółeczka z rajską bo mi tam zielone nie chcą rosnąć

bukszpanki okazyjnie kupiłam chyba nie mam na nie planu więc na razie do doniczki pójdą

Choina kanadyjska "Pendula" - Tsuga canadensis "Pendula" 11:18, 04 maj 2014

Do góry
ciut zmarniała po zimie ale widać młode przyrosty od dołu do czubka - będzie dobrze

Jak więcej błędów nie popełnić...... 11:14, 04 maj 2014

Do góry

Wiąz holenderski - Ulmus hollandica "Wredei" 11:14, 04 maj 2014

Do góry
a jednak warto podcinać

Moje miejsce na ziemi 11:11, 04 maj 2014

Do góry
PERKA napisał(a)
Dzisiaj dzień był pracowity, kolejne nasadzenia, tym razem iglaste + pigwa, trochę białych aksamitek. A pro po dostałam je dzięki hojności ogrodowiczek, jeszcze raz dziękuje
A teraz kila zdjęć które ucieszyły zmęczoną ogrodniczkę.

młode przyrosty świerków pięknie się prezentują, bananowe

jaśniutko zielone

wiąz wredei się ozłocił

lada dzień zakwitną rd i azalie

w warzywniaku na borówce widać już owoce, kwitną truskawki, rzodkiewka idzie do góry - będzie co zbierać, lawenda przeżyła zimę nawet nieźle

a na koniec widoczek o zmierzchu, zaczynam z ławkami - to pierwszy nabytek

Małgosiu wiesz jak lubię ławeczki ,gratuluję pierwszego ale pewnie nie ostatniego nabytku piękne widoki ,lawenda ......będzie czad jak zakwitnie
Jak więcej błędów nie popełnić...... 11:06, 04 maj 2014

Do góry

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:05, 04 maj 2014

Do góry
i coś jeszcze z pendulowatych

nestor moich penduli - cyprysik nutkajski Pendula i po drugiej stronie skarpy ciut mlodszy buk Purpurea Pendula.

daglezja glauca Pendula
Jak więcej błędów nie popełnić...... 10:57, 04 maj 2014

Do góry
Wiosna u mnie

Nasz przydomowy ogródek 10:54, 04 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Cunningham's

Żeniaczka trawek z żurawkami.

Zbyszku rh śliczne no i cały ogródek, a nic nie wymarzło? u mnie +13 i słońce pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:54, 04 maj 2014

Do góry
Witaj Mam pytanie - co będziesz miala na rabatach jak tulipany wypadną? cos wsadzasz potem w te puste miejsca?

ana_art napisał(a)

Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 10:49, 04 maj 2014

Do góry
eska napisał(a)

Witam. Mam ogromny problem dotyczący zagospodarowania miejsca przed moim domem. Chciałabym "coś" zrobić z różnych kolorów kamyczków, z jakieś roślinek. Zastanawiałam się na uformowaniu z kamieni tzn. nerki.
Macie jakieś pomysły?

Zieloną linią zaznaczyłam płot z tui.

Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Z której strony będzie padać tam słońce?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:46, 04 maj 2014

Do góry
Joannar napisał(a)
Proszę serdecznie o radę ws mojej południowo-wschodniej rabaty, narysowałam sobie kilka "projekcików" ale są one nudne i bez polotu. Myślałam o wrzosach, berberysach, drzewkach liściastych na pniu, szczególnie wokół tarasu i jednym z przodu, robiłam również pasy z trzmieliny, żurawek, ale najwidoczniej ręki do tego nie mam ziemia jest dość ciężka, dobrze utrzymuje wilgoć, na działce są zachowane proste linie, wokół brzozy. front bok taras

Jeśli rzeczywiście ziemia dobrze trzyma wilgoć, to z bylin możesz w pólcienistych miejscach posadzić takie gatunki jak turzyce (Ice Dance, czy Evergold), funkie w róznych odmianach, okrywowy barwinek czy runiankę japońską o zimozielonych liściach, miskanty, bergenię, kosaćce.

Szczepione dobrze będą się tam trzymały wierzby, a z większych okazów mokre gleby bardzo lubi cyprysik błotny występujący równiez w odmianie płaczącej i kolumnowej

Jeżeli chcesz mieć większy manewr co do róznorodności gatunków, to może warto pomyśleć o zdrenowaniu terenu i wymieszaniu ziemi z luźniejsza glebą? Glina w ogrodzie jest bardzo uciążliwa, już chyba zdrowiej jest mieć piach
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 10:45, 04 maj 2014

Do góry
ell napisał(a)
i tak przeszłam sobie sielsko i anielsko do wiaty, w której już niedługo stanie grill

a tu ....... zong!!!!!

wszystko wyprasowane......wgniecione ........zadeptane..... uduszę tego sierściucha!!!!

a on zażera się na całego

wyczuł co go czeka i czmychnął czym prędzej

Elu u Ciebie swój tak rządzi a u mnie dzikusy przylażą i maja u mnie kuwetę ze strata dla moich roślin też z nimi walczę dziewanna olbrzymia, u mnie teraz malutka ponieważ sporo roślin odzyskuję, więc musze poczekać ale inne kwitną pozdrawiam
Ogród cichy i przytulny 10:44, 04 maj 2014

Do góry
Mój gąszcz

Samotny tulipan
Ogród cichy i przytulny 10:44, 04 maj 2014

Do góry
Mój gąszcz

Samotny tulipan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies