Brysiu piękne foty ,niezapominajki królują w tym roku na O piękne ,fajne otoczaki tez bym takie chciała ja mam tylko kamienie polne bo takich mam pod dostatkiem ,pozdrawiam
Zdecydowanie mam za dużo czasu i kombinuję jak koń pod górkę
Nr 1
Nr 2
Nr 3
Kurczę, a może całkiem inaczej ustawić te rh różowe???
a gdzie ja dam żurawki, rozplenice, kocimiętkę, berberysy??? chyba znowu potrzebuje Waszej pomocy, żeby coś mi się w głowie ruszyło Na dzien dzisiejszy posadzone są na stałe serby, szmaragdy i śliwowiśnia, n i oczywiście żywopłot z grabów. Reszta wędruje wciąż
Jaki kształt Wy byście widzieli, co z kolorami?i kształtami??? Help!!!
Nowa rabata obok tarasu. W lawendzie mają być trzy kulki na pniu z cisa ale pewnie będzie wersja "bieda" i posadzę trzy trzmieliny. No i te tulipany... kupowałam białe a zakwitły jak widać
Jeśli rzeczywiście ziemia dobrze trzyma wilgoć, to z bylin możesz w pólcienistych miejscach posadzić takie gatunki jak turzyce (Ice Dance, czy Evergold), funkie w róznych odmianach, okrywowy barwinek czy runiankę japońską o zimozielonych liściach, miskanty, bergenię, kosaćce.
Szczepione dobrze będą się tam trzymały wierzby, a z większych okazów mokre gleby bardzo lubi cyprysik błotny występujący równiez w odmianie płaczącej i kolumnowej
Jeżeli chcesz mieć większy manewr co do róznorodności gatunków, to może warto pomyśleć o zdrenowaniu terenu i wymieszaniu ziemi z luźniejsza glebą? Glina w ogrodzie jest bardzo uciążliwa, już chyba zdrowiej jest mieć piach
Elu u Ciebie swój tak rządzi a u mnie dzikusy przylażą i maja u mnie kuwetę ze strata dla moich roślin też z nimi walczę dziewanna olbrzymia, u mnie teraz malutka ponieważ sporo roślin odzyskuję, więc musze poczekać ale inne kwitną pozdrawiam