Mira-roślin nie zabezpieczam mam dach płaski wchodze i zrzucam lopatą na bokwisteria tak pnie się po balustradzie, ale na niej poziomo rozwiesiłem izolowany drut i po nim ona się wspina..
No jasne że bierz odbuduje się nawet ze starego drewna moje też pochodzą z odzysku one powstały zeszłej jesieni z tego żywopłotu porozrywałem go zrobiłem takię "pęczki"i tak powstały kule no jeszce do kuli im wiele brakuje ale dadzą rade
No trawy grają pierwsze skrzypce piękne ten zakątek z tarasem super wygląda Asiu gdzie kupujesz nasiona werbeny podasz mi na pw. pliz w przyszłym roku chciałbym je miec też u siebie
Mam też pytanie odnośnie zabezpieczenia roślin pod domem przed zjeżdżającym śniegiem.Jak sobie z tym poradziłeś? Masz zamontowane jakieś śniegołapy,lodołamacze czy po prostu śnieg Ci nie leci i nie niszczy roślin?
Czy to glicynia rośnie pod balkonem? Jeśli tak to jaką konstrukcję podtrzymującą dla niej przewidujesz? Na czym będziesz ją prowadzić? I jeszcze mam pytanie odnośnie traw,jestem ciekawa jak nazywają się te zwiewne trawy.Czy to miskant Morning Light?
Pozdrawiam i czekam na więcej zdjęć,pokazuj,pokazuj
Asiu co mam powiedzieć na twoją laurkęW ogrodach klientów (jak to poważnie brzmi ) prowadziłem konserwacje potem drobne zmiany, z biegiem czasu byłem coraz odważniejszy w dzialaniu miałem pomysły w moim brudnopisie i jak była okazja wprowadzałem je w życie ale tak poważnie wszystko zaczeło sie jakieś trzy lata temu od przygody z ogrodowiskiem oczywiście to dzieki Szefowej spojrzałem inaczej na ogród i na to że dam sobie rade, dopiero teraz zdałem sobie sprawe że trzeci rok jestem obecny tutaj