Też przyszłam popatrzeć, bo mam te hortensje. Właśnie u Justyny kiedyś podziwiałam ten zwarty kwiatostan, myślałam, że moje takie biedne, a ty mówisz, że u niej to inna odmiana
Moje mają właśnie taki luźniejszy kwiat jak u ciebie. Ładnie uchwycilas przebarwienia na zdjęciu.
A mogłabyś zerknąć u mnie, czemu moje mają plamy na liściach? Wrzuciłam 2 dni temu ich zdjęcie.
Dzisiaj mam obrazek zupełnie nie daliowy.
Zakwitł aster rozkrzewiony, zeszłoroczny nabytek, jestem nim oczarowana. Piękna, delikatna chmurka Nie jest typowo jesienny, zaczyna kwitnienie właśnie w sierpniu, u mnie w zakątku wybitnie zielonym, więc nie ma konkurencji dla swojej nienachalnej urody.
Do takiej wysokości potrzebuje kilku lat wiec masz czas na obserwacje jak u ciebie będzie rosła.
Oregano lubi ubogie gleby ( taką u mnie ma)
Hortensje będę obserwować w przyszłym sezonie .
Dzięki Monika za dowiedzieli
Dużo z nas na O uwielbia busz i ja się do nich zaliczam
U ciebie w warzywniku Kosmosy a u mnie Rudbekia i Oregano się panoszą Wczoraj wycięte aby się nie rozsiały.
Hortensje będę obserwować .
A co do spijania wody przez brzozy to ja mam na 40 m dł działki posadzone na przemian sosny z brzozami a przed nimi mam derenie trawy hortensje i wszystko pięknie sobie daje radę.
W tym roku tylko raz tu podlewałam.
Rzeczywiście wielka. Zaczynam się obawiać, że (jak zwykle) posadziłam swoje za gęsto .
Busz masz rewelacyjny
Nie wiem, czy niskie cięcie hortek spowodowało ich niższy wzrost. Ja cięłam bardzo nisko, a są dość wysokie (jak na swój wiek) i mają sporo kwiatów. Może tak jak pisze Monia- zależy to od ilości wody?
Ty to umiesz człowieka podbudować
No to wygląda na to , ze niedość że czosnkow Miami nie mam- choć na opakowaniu było tak napisane to jeszcze horty pomylone bezczelnie
Monia a jak myślisz co to może byc? Bo one mają bardzo silne przebarwienie - na pewno to nie Vanilki