Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:15, 24 lut 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Ściskam Aniu, dzisiaj promanalem pryskałam i na moich coincach więcej miseczek niz igieł jak ja te wredoty mogłam przeoczyć. Szoook !! Ta nn ma taki niesamowity kolor wow
Jeszcze raz ściskam i dobranoc

Promanalem zawsze pryskałam z wyjątkiem ostatnich 2 lat.. i nie tylko miseczniki, ale przędziorki i szpeciele zrobiły mi pustkę.. nawet do domu wlazły... my już opryskaliśmy

Odp. do poprzednich postów.. Nostalgia ma u mnie jakieś 1,5m, też nie wymaga podpór.. stoi sztywno do góry... to foto z 15 września..

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:08, 24 lut 2014

Do góry
Bogdzia - na glinie róże dobrze rosną.. jak będę jechać to ci mojej gliny do róż przywiozę Mojej zasługi w tym zero.. no kupiłam... i posadziłam.. i na mszyce i skoczki rózane pryskam.. bo inaczej by je zżarło..

Aniu Montte - oj wybieram sie do Ciebie i wybieram. już sójkę przypominam... nie wyrabiam.. tylko listę w głowie układam gdzie chcę zajrzeć.. a ta lista coraz dłuższa Star P. dokładnie to ten I super, że jednak połączenie królowej z bylinami sie podoba... ale troszkę ja przytłaczają

Nostalgię kupowałam w Rosarium.. od pierwszego roku daje czadu Nie mam czasu szukać ,ale kosztował coś koło 18-19zł. Róże chyba warto kupować w sprawdzonych źródłach.. to jak z perfumami.. lepiej mniej a dobre

Mhatildis - jedna róża mi się została.. muszę poszukać w zapiskach czy już komuś jej nie obiecałam.. gubię sie.. ale mam zadołowany krzak w warzywniaku I to róża której nigdy nawet nie kopczykowałam O miskancie-zebrinusie-małym pamiętam

Ciocia Gosia - ja mam glinę, a to dla róż służy... i koniec tajemnicy..

Kasik - jak przeczytasz ostanie 2 posty, to stwierdzisz, że mnie ilość postów też przeraża .. ale kocham forum .. i jakoś nie mogę sie skazać na odwyk.. pilnuję sie by już nigdize nie zaglądać poza ulubionymi, ale czasami nie wytrzymam ...

Ewa z Wilczej.. do Ciebie też idę jak do Ani MOnte.. a nawet dłużej I właśnie mi mignął nowy avatar Ja do ksiezyca nie powyję, bo pochmurno cały czas...

Agnieszka - może te liście nie nawoskowane, ale ciemniejsze niż u innych...

Alinka - też stwierdziłam że królowa potrzebuje czasu by pokazać kto tu rządzi.. i coraz piękniejsza.... ale do niej trzeba czasu... a Pan Lang.. polecam.. cudny jest.. ale trzeba podpierać.. stożek na 2 metry czy cos koło tego jest za mały na jego potrzeby...

Ula - kopiuj..warto

Mała Eleczka - witaj u mnie, bo znamy sie z widzenia,. ale w odwiedziny nie chodzimy.. muszę opanować sztukę rozmnażania i narobię Wam sadzonek Chyba wszystkie róże w masie są ładne... teraz rosną w rządku ... jesienią jak brały sie za kwitnienie przesadziłam.. ale żyją wszystkie Wybaczyły mi...

Mi też proszę wybaczyć uciekam do spania.... bo rano wstaję z problemami.. a ktoś powiedział, że na starość śpi się krócej.. faktem jest, że śpi sie gorzej, ale z miła chęcią dłużej

A moje nn tak rosły, ale dostały eksmisję I to foto archiwalne ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:53, 24 lut 2014

Do góry

Te są nn już przesadzone..

Te są przecudne. Takich właśnie szukam ! szkoda, że nn
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:52, 24 lut 2014

Do góry

Proszę bardzo, dobranoc
Początki w Kruklandii 22:50, 24 lut 2014

Do góry
Wersja ostatnia. Nie ostateczna
Lewy górny róg tak poglądowo
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:49, 24 lut 2014

Do góry
Kochaniutkie.. wpadła mi małą robótka.. i musiałam Was porzucić..

Teraz szybko odpisuję.... i wybaczcie, że do Was nie zaglądam.. ale jakoś nie mogę sie sklonować

O w mordkę jeża.. ale gości było Nie umiem szybko i krótko ale sie postaram..

Mirella - zerknęłam... w biegu.. jak to Mała Mi.

Magda 10 - nowy awatar.. ja chcę stary.. i już... czosnków całe forum a Magda jest jedna..

Celina - skończę strych i biorę sie też za ogród .. powoli nie ucieknie... poza tym jest zimno, pochmurno i brzydko..

Madzia - już jesteśmy ugadane

Irenka - Celestine nie znam.. a tą chyba muszę ciąć, bo jak zetnę to jest równiejsza.. i wtedy taka ładna.. a jak nie zetnę równo kwitnie i już szalu nie ma... ale kwitnie bardzo wcześnie i bardzo późno..

Gusiarz - Tobie to poemat zrobiłam... lecę do kolejnego gościa ..

Agata - byłam u Ciebie ale różyczek ecru to nie widziałam.. tylko kaloryczne napoleonki... też ecru

Agacia - werbena z nasion od Danusi.. cudna jest.. i nie muszę jej dawać do napojów..

Werbena ze szwedzką królową

I w rh..
Mała Eleczka 22:39, 24 lut 2014

Do góry
Dokumentuję mój pierwszy raz...

To nasionka pomidora czereśniwego. W doniczkach jeszcze pomidor rabenda, gazania, kupidynek i mięta do mohito
Bluszcz i hortensje siedzą od jakiegoś czasu w wodzie i dobrze się mają.

A to poranne zdjęcie

Pozdrawiam wszystkich

Ogród u stóp klasztoru 22:38, 24 lut 2014

Do góry
Alinko pozdrawiam
też lubię pierwiosnki
mój nowy nabytek ....

Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 22:38, 24 lut 2014

Do góry
Werbena...4 rodzaje rozmnażania
- z nasion
- z sadzonek
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 22:36, 24 lut 2014

Do góry
Kochani , dziękuję Wam że nie zapomnieliście o mnie , ja tez nie zapomniałam tylko trochę się namieszało....
wiele czynników złożyło się na moje opuszczenie Ogrodowiska….co prawda myślami zawsze byłam i jestem z Wami. Mam nadzieję że wszystko jakoś się unormuje i pozwoli na bycie tutaj ...
Bardzo przepraszam za moje milczenie ,będę zaglądać w miarę możliwości .
Na przeprosiny dzisiejsze fotki:

Ogród w Tarnowie 22:21, 24 lut 2014

Do góry
Lutowa wegetacja rusza na całego, pigwa wypuściła liście i pąki kwiatowe

powojnik nadmorski już ma listki, aż miło...

Piaskownia na zakręcie 22:20, 24 lut 2014

Do góry
Zidentyfikowałam moją piękność, to róża

AUSfather

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:17, 24 lut 2014

Do góry
w weekend znów spojrzałam na planowanie ogródka, jako że opcja symetryczna nie jest aż taka fajna to jak poniżej widać poszłam dość daleko w inspirację ogródkiem GabiK czyli https://www.ogrodowisko.pl/watek/826-miniaturowy-ogrodek,
mam też zapożyczoną kompozycję donicową z jednego z pięknych forumowych ogrodów. Mam nadzieję, że Danusia ani właściciele wspaniałych ogrodów się nie obrażą.

tam gdzie jest ławka powinna być huśtawka ogrodowa.
kompozycja w stronę domu czyli schody raczej zostanie tak jak jest. Luby rozplanowuje co i jak gdzie zrobić. Pod schodami zrobimy też drewutnię.

Chętnie wysłucham Waszych komentarzy. Dla przypomnienia wymiary ogródka to 6x15m.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:04, 24 lut 2014

Do góry
Danusiu zaproponowalas mi kiedys trzy chyba berberysy na pniu. Natomias tam jest malo miejsca i jest zboku posadzony perukowiec ktory pewnie sie rosrosnie. Czy te drzewka moga być dwa albo jedno na pniu czy to bedzie zle wygladało? jeszcze w koncie jest duzo miejsca i kolo hortencji i nie wiem czy czegos tam nie dosadzic?
Z boku to wyglada nastepujaco. To moj pierwszy ogródek. ale ogladajac forum mam ochote zmienic reszte działki.
[img size=336x448]
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:03, 24 lut 2014

Do góry
Dziś przedstawiam efekt mojej pracy po wykopach kanalizacyjnych, czyli urządzanie ogródka koniec grudnia i początek stycznia. W lutym wysypałam ( czytaj ułożyłam) ponad ton ę żwiru.
ogrodoweimpresjejolki 22:02, 24 lut 2014

Do góry
Dobranoc Jolu
Crocus - krokus (szafran) 21:58, 24 lut 2014

Do góry

u mnie wiosna pełną gębą w dzień 12 na plusie, dziś liczyłam pszczoły z córką, na trawie krokusy i przebiśniegi
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:57, 24 lut 2014

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:56, 24 lut 2014

Do góry
fotki dzisiejszych różyczek,
za nie długo wysadzę je do ogródka

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:55, 24 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
A tu róże - robiłem z nich biedermeier'a na 20-ste urodziny koleżanki tydzień temu Co było dla mnie najdziwniejsze - wyszedł Nic nie wyleciało

A resztę...utopiłem w kieliszku

ale mi się miło oglądało
taki pozytywny ten żółty że hej !!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies