Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dla odmiany czas na zmiany... 13:40, 26 lut 2014

Do góry
Hej!
Macham wiosennie i zostawiam kwiatucha

Kwiatowy ogródek Monteverde 13:40, 26 lut 2014

Do góry
Dzisiaj od 9.00 do 12.00 było cięcie radykalne gruszy, no a potem sprzątanie wszystkiego najpierw grusza została ze wszystkich stron obejrzana, rozstawił Pan drabinę i zaczęło się cięcie, w niektórych miejscach ciężko było się dostać do niektórych gałęzi

Ogródek Anity 13:36, 26 lut 2014

Do góry
Pierwsze zwiastuny wiosny

U nas dzisiaj prawdziwa wiosna- słoneczko i 10'stopni.,rano był przymrozek, ale teraz jest cudnie!
Kwiatowy ogródek Monteverde 13:34, 26 lut 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Chatka Baby Jagi 13:29, 26 lut 2014

Do góry
Bożenko: bardzo mi miło, że zawitałaś w Nasze progi... Bardzo miłe słowa piszesz... staramy się utrzymać taki sielsko-rustykalny klimat... inny tu po prostu nie pasuje Choć jako architekt krajobrazu uwielbiam również nowoczesność... ale nie potrafiłabym chyba dłużej mieszkać w takim stylu, odpoczywam tylko w sielskich klimatach...

A teraz chciałam wam przedstawić moją czarnulę.... U mnie jest duuużo wiewióreczek, ale tą rozpoznaję ze względu na futerko, większość jest rudych, a ta:

( 28. 10. 2013 )

A więcej o moich dzikich koleżkach napisałam https://www.ogrodowisko.pl/watek/998-zwierzeta-dzikie-w-ogrodzie?page=9
Ogródek Anity 13:28, 26 lut 2014

Do góry
Agniecha
Wszystko jakoś rośnie
A zaraza różana to infekuje chyba na całe życie
Monika
Masz racje, sprawdziłam już w necie odmiany i już wszystko jasne, najgorzej z tym usuwaniem liści, eh....[
Joaśia
Odpozdrawiam wiosennie

Mój ogródek pod Gdańskiem 13:25, 26 lut 2014

Do góry
Moniika napisał(a)
Dokonałem zakupów kolejnych narzędzi ze sklepu Ogrodowiska
Zamówiłam jeszcze grabie , szpadel dla kobiet ( zwykły już mam ) i kosz angielski stylowy do noszenia drobnych narzędzi , piękne sa ... Już nie modę idę doczekac kiedy zacznę ich używać miłej soboty M

Monika a co leży przy łopatce? muszę też widły te kupić ale jeszcze nie teraz jak dostanę wypłatę dokąd Ci one sięgają? a w tym koszu to ja bym kwiaty nosiła
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 13:13, 26 lut 2014

Do góry
ANIA napisał(a)
Ciemierniki - pierwsze oznaki wiosny:

No Aniu u Ciebie już wiosna pozdrawiam
Lobelia 13:06, 26 lut 2014

Do góry
a tutaj posiana w mniejszej ilości do krążków torfowych

Myślicie że trzeba je pikować, czy mogą tak zostać? Czy jednak za dużo
Lobelia 13:04, 26 lut 2014

Do góry
Ja posiałam lobelię zwisającą białą, fioletową i niebieską 8 lutego. Wzeszła tylko biała. Więc dosiałam do krążków torfowych jeszcze troszeczkę fioletowej i niebieskiej zwykłej lobelii. Po tygodniu okazało się, że jednak lobelia fioletowa i niebieska zamierza rosnąć . Dużo mniej jest niż białej, ale jednak.

lobelia zwisająca biała

lobelia , która wyrosła dopiero po 3 tygodniach, fioletowa

Martwi mnie ten biały nalot na ziemi ...
Ogród do kwadratu 13:02, 26 lut 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)
Polinko - u mnie zawsze w rodzinie uprawialiśmy warzywa przy domu. Może nie na skalę roczną, ale w sezonie zawsze były podstawowe warzywa z własnych krzaczków. Co do miskantów... nie zauważyłam pokładania się... może chodzi ci o ich "wylewanie się" - coś jak woda w fontannie - rozchylają się dolne liście.. czy tak wyglądają? Tu zdjęcie z dzisiaj - prawie pożarły mi róże , ale są posadzone dość blisko:

Aga napisz mi proszę i te Gracillimusy mają lat?

Kiedy moje na tarasie będą takie piękne?!
Chatka Baby Jagi 13:02, 26 lut 2014

Do góry

super klimacik...
Chatka Baby Jagi 12:55, 26 lut 2014

Do góry
Ania: dziękuję.... a helikopterów na jesieni to pełno było u nas... nie wiem co to jakieś trasy mają czy co ?

A właśnie chciałam wam pokazać jak wygląda u nas grabienie liści... tu akurat na przykładzie sąsiedniej działeczki, ogrodu naszej sąsiadki, którym też się zajmujemy... bo Ona przyjeżdża tylko w lecie na parę dni i nie ma już siły się zajmować ogrodem... ale o tym kiedy indziej, dziś liście i my...

Naszą działeczkę nie wiem jak długo grabię.. jeśli niczym innym się nie zajmuję tylko grabieniem to tak ze 3 dni, a jak coś do tego dochodzi to nawet i tydzień....a jak skończę, to trzeba zaczynać od nowa. Zazwyczaj muszę grabić 2-3 razy całość na jesień i jeszcze raz na wiosnę... W okół nas jest masa dębów które dłuuugo zrzucają liście, a raczej je wymieniają... Nawet w zimie się utrzymują... to taka nasza mała zmora... Ale traktuje to jak dobre ćwiczenie na boczki...

Moje spełniające się marzenie 12:53, 26 lut 2014

Do góry
U mnie na działce wiosny jeszcze nie widać. Za to w domku wiosny coraz więcej.
Parapety zajęte. Na tą chwilę lobelia biała, fioletowa, niebieska wszystkie zwisające

, petunia fioletowa i poziomki regina wypuszczają listki właściwe.

Ale wszystko takie malutkie. Może dzisiaj dla relaksu wysieję też truskawkę zwisającą.
Lawenda wyjęta z zamrażalnika, nie wiem czy prawidłowo mroziłam te nasionka, były umieszczone w mokrej ziemi, zobaczymy... Teraz powędrowała na balkon a za tydzień przyniosę do domu. Ciekawe czy coś wyrośnie.
W planach jest mini warzywnik na działce taki jak u Hani, w skrzynkach drewnianych po owocach. Warzyw to nie dużo mam w planach tylko szczypior, koper, pietruszka, cukinia i dynia na Halloween Te dwie ostatnie to w celach poglądowych, aby dzieci zobaczyły jak rosną, ale nie pogniewam się jeśli będzie leczo z czego zrobić.
Igiełkowy ogródeczek 12:50, 26 lut 2014

Do góry
Gosiniak napisał(a)
A więc fiolet:

Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających

Witaj Gosiu
A mi właśnie marzy się fioletowo-niebieska rabata I tak żebym mogła ją podziwiać z okna w kuchni. Tylko najpierw muszę wykarczować stare krzewy, zostawię chyba tylko bez.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:38, 26 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Powinnaś też zmienić login na Misiu... bo zimą śpi.. a wiosną zaczyna działać

Chociaż Misie.. mi się kojarzą z czymś innym, znałam instruktora, któy na wszystkie swoje kursantki mówił Misie BO zawsze słyszał od nich "Nie che mi sie.... itd itp.. długi repertuar mi-siów.

Moje słoneczka dla Cię... cieszą bo widoczne z domciu..

Aniu żebym to ja przespała tą zimę ) sama wiesz jak się chce zrobić wiele rzeczy swoimi siłami, niestety wtedy czasu na nic innego nie zostaje wiele.
Ogród w Puszczykowie 12:29, 26 lut 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Efekty sobotnio-niedzielnych prac:
Przekopane resztki gorczycy, sianej jesienią i trawy, którą ściólkowałam rabaty

pod brzózkami

wokół oczka (a raczej niecki przyszłego oczka )

i w przedogródku
Udało mi się też odszklić szklarnię, którą zdemolował nieco grudniowy huragan Ksawery. Niestety razem z szybkami była zbyt ciężka, żeby przestawić ją na miejsce

Pozostaję pod wrażeniem efektów sobotnio-niedzielnych prac.
Wykonany kawał ciężkiej roboty ....
Masz gdzie działać na wiosnę.......
Zazdroszczę? Choć wstyd się przyznać, ale TAK. Pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:26, 26 lut 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Pracuj, pracuj, może jeszcze nie wszystko wylazło to nie zdepczesz
Ja swoje obowiązki działkowe deleguję na M. Idzie Mu coraz lepiej
Mam nadzieję, że w najbliższy weekend znowu uda mi się na mały spacerek i rekonesans wpaść, więc zobaczę jakie zmiany przez tydzień

Jola Twój M M to złoty człowiek.. dobraliście sie wspaniale... Was nie można kochać Was sie po prostu uwielbia

A u mnie rosna grzyby.. taka była zima... trza do Hanusi... może jadalne

Wilcza Góra 12:25, 26 lut 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Jak mróz je przemrozi to zakwitną...choć marnie...ale za rok będą piękne
Pozdrawiam Wilczą....wyjąca do księżyca

a jak ... wyję do tego księżyca, wyję
a jak wyję, to co widzę ??? a no to

kilka nocek temu...prawieeee pełnia

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:24, 26 lut 2014

Do góry
i dla poparcia mych słów:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies