Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:33, 17 lut 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Kasiu, a czy tu w środku nie mogłoby być ciurkadełko ?

dzieki Ewciu,

co do ciurkadełka to było w planie, ale ja pod orzechem który tu rośnie przezywam śmietnikowa gehennę kilka razy w roku i już więcej nie mam siły.

Ale mam pewien pomysł na wodę:

Przelewka bambusowa i misa.
teraz jednak czekam na latarenke bo juz zamówiłam, potem muszę zainwestować w folię do nowego oczka... No zobaczymy, do końca roku jest sporo czasu

Ogród w skali mikro :) 21:31, 17 lut 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Trochę wiosny Ci przynoszę

Ja pinkolę Aniuuuuu ... Jakie piękne zdjęcie ... To z tego nowego aparatku ??

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:29, 17 lut 2014

Do góry
Luckaa napisał(a)
Widziałam wizytówke, piękny ogród, te stożki z bukszpanu to z jednej sadzonki wykonałaś, bo takie szerokie są, one takie duże są, kupiłaś takie duze? Pozdrawiam

Dziękuję
Stożki kupiłam duże, ale niezbyt równe, tutaj fotka z maja 2012 gdzie widac jak wyglądały (sorki za kiepską fotkę)

nie wiem czy dobrze wytłumaczę, ale podsadziłam je po brzegach małymi bukszpanami i przyciełam
Ogrodowe rozterki 21:27, 17 lut 2014

Do góry
Madzia sorki, że tak późno, ale najpierw walentynki, potem spotkanie ogrodowiskowe – zalatana byłam…ale teraz już mogę….spóźnione, ale bardzo, bardzo szczere życzenia urodzinowe.
Chciałaś czekoladkę to masz…

A ty sobie w metrykę nie patrz tylko z życia korzystaj ile wlezie!
Buziaki śle.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:24, 17 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A jakże brakowało mi Ciebie!! Ale od tygodnia myśle jak zadać pytanie o kostrzewę, o tę najpiękniejsza na forum siną. Co robić?

Wiosna już jest, najpózniej będzie za tydzień u Ciebie.

Foch nastolatki to rzecz normalna, uprzedzałam...... I nie ma to tamto, po prostu musi być. Gdyby nie było to trzeba by było sprawdzić ją u psychologa

Ale ta anemia, grypa i angina to foch, normalnie niech idą precz, bo my czekamy na Twoje tulipany, graby i różyczki!!!

Na FB podgladałam i widzialam że norasz!

Madżen poczułam ją !!! ... normalnie poczułam i to o 7.30 choć zdrowy rozsądek zaprzecza nieśmiało, że o tej porze ja mogłabym poczuć coś poza irytacją, że nie śpię ... istnieje poważne domniemanie, ze mi będzie szkoda spać jak okoliczności przyrody będą tak rozpieszczać słoneczkiem ...

z tą nastoletnią zmorą to zaczaiłam się i myślałam, że ominie ... zbyt piękne by mogło być prawdziwe ... ale skoro to dla zdrowotności pacholęcia jakby jedynego to niech będzie ... odreaguję ciachając kostrzewę i rwąc na kupek kilka i wszyscy na tym zyskają ...

upraszam nie myśleć tygodniami nad pytaniem ! bo to mnie stresuje ja nad odpowiedzią z reguły nie myślę no i jak ja w tej sytuacji wyglądam ??? ... istnieje telekomunikacja a nie ma nic lepszego niż dialog ...

na FB namienszałam ... i stęskniłam się okrutnie ... dobrze, że te fotki z wypadu były
Ogród cioci 21:18, 17 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Już miziam bo mi na nogach leży

Jak on Ci cudownie pozuje do zdjęć, prawdziwy model z niego i w tej obróżce i w tak pięknym miejscu w ogrodzie na dodatek pozuje
Wizytówka - Any ogrod mały czyli wygrana walka z ugorem 21:18, 17 lut 2014

Do góry
Jesień

wrzesień-listopad

Ogród cioci 21:16, 17 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj było ciepło, słonecznie i bzycząco Pszczółki znalazły krokusy i chyba były bardzo głodne

Była taka bajeczka o dwunastu miesiącach....toż to kwiecień, zamienił miejsce przy ognisku, z lutym
Ciotuniu pozdrawiam serdecznie
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 21:16, 17 lut 2014

Do góry
a to moje hortensje, cierpliwie czekam na korzonki, u limki juz się pojawiły
Jeszcze będzie przepięknie... 21:14, 17 lut 2014

Do góry
Witam, czy te wszsystkie przedogródki znajdują się w jednej przestrzeni? To jest ważne; trzeba utrzymać jakąś reklację wszystkich części.
Podoba mi się Twój pomyśl przedogródka. Zrezygnowałabym jednak z zółtego koloru. Z lawendą zagra lepiej zielony lub ciemnozielony.
Lawendy posadziłabym z rzędach wchodzących w deski, róże niskie zadarniające lub miniaturowe.
Z tyłu przy płocie: walce lub prostopadłościany uformowane z ciętych tuj lub cisów (gdzie jest północ; czy żywopłot nie zasłoni światła - lawenda i róże kochają słońce).
I cała nawierzchnię trzeba by wysypać jednolitym materiałem.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:12, 17 lut 2014

Do góry
anna_g napisał(a)
Izuś - skoro się pojawiłaś to ja przyszłam zapytać Cię jako właścicielkę najpiękniejszej kostrzewy na O. jak Ty z nią postępujesz wiosną - bo moja w zeszłym roku posadzona, malutka wprawdzie i na pewno nie najpiękniejsza - zamiast byc "sina" to się zrobiła cośkolwiek "sucha". Ponoć można wyczesać, lub sciąć. lub suszki wygrzebać... A jak Ty robisz że ona taka najpiękniejsza? Pozdrawiam niedzielnie...

Aniu ... no ja z nią nie postępuję ... ... w zeszłym roku wsadzona jesienią... wiosną zagęściła kępki i zaskoczyła mnie ... zaczęła kwitnąć ... wyczytałam na wiadomym forum, że ma nie kwitnąć więc jak świstak przy swych papierkach tak ja przy kępkach spędziłam kilka długich popołudniowych godzin by to co się wyrwało ponad pojedynczo powycinać ... jak już tę syzyfową zieloną manufakturę skończyłam ... wyprostowałem obolałe plecy ... rzuciłam krytyczne spojrzenie doświadczonej ogrodniczki z góry (bez przesady półtora metra ) na dół i widocznie mi odbiło bo kępkę schwyciłam i obciachałam całą
... pewnie z obłędem w oczach ...
ociachałam wszystkie ... jedną wyszarpałam całą (nie wiem może miałam trudny dzień ) ... podzieliłam na sztuk kilka i dodałam do donic by źdbła nadały lekkości goździkom (kostrzewa i lekkość ... wariatka ze mnie ) ...
musiałam tym goleniem madam kostrzewę wkurzyć bo wyrosła kilka razy taka jak przed goleniem ... piękna ... mocna ... a najbardziej wkurzone musiały być te rozszarpane kawałki bo one to dały czadu na całego ...

to wszystko co serwuje mojej kostrzewie ... u mnie stacjonuje na stanowisku lekko ocienionym ale na brak totalny słoneczka nie ma co narzekać ... jak sobie przypomnę podleję ... bynajmniej nie odżywką ...

tajemnica tkwi w genach ... ona rośnie "mimo woli" ... ot co ...
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:12, 17 lut 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)
W lustereczku

Widok na stodołę

[/quotMartuś, toż to u Ciebie regularna zima
Pozdrawiam
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:08, 17 lut 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Gabiśka !!! no w kategorii "ogniste " walentynki wygrałaś ... dla mnie bezkonkurencyjnie

Hihihihih - zaśmiałam się bezwiednie cytując ogrodowiskowego wieszcza
Izunia, ja to jestem ognista tylko jak się w ogrodzie umęczę…
Tak jak dziś przy trawach

Buziaki!
W Gąszczu u Tess 21:01, 17 lut 2014

Do góry
Odbyło się także cięcie milinu.
Trochę zbyt wcześnie, ale eM obawiał się, że potem nie będzie czasu i milin nie zostanie przycięty (tak się zdarzyło w ubiegłym roku).

Lecę do Was na chałupki
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:59, 17 lut 2014

Do góry
Gabiśka !!! no w kategorii "ogniste " walentynki wygrałaś ... dla mnie bezkonkurencyjnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:57, 17 lut 2014

Do góry

W Gąszczu u Tess 20:56, 17 lut 2014

Do góry

Ogrodowe przygody 20:55, 17 lut 2014

Do góry
muszę w tym roku dosadzić do różanki kilka sztuk
katalpa na 50% będzie usunięta
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:53, 17 lut 2014

Do góry
Ogród biały. Biel pasuje do małego ogrodu, w dużym nie jest już tak elegancka i ginie w tłumie.

w Oborze też mogą być ogrody 20:51, 17 lut 2014

Do góry
I w końcu mam czas odpisać i popatrzeć co się działo jak my imprezowaliśmy.
Szkoda że Franio szybko padł i musiał iść spać, bo to się równało z tym że mama też szybko wyszła z urodzin,ale i tak imprezka udana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies