Wzdłuż płotu będą posadzone tuje. Jak myślicie czym najlepiej podsadzić wisienkę, żeby później te zwisające gałęzie nie kolidowały z nasadzeniami naziemnymi?
Witaj serdecznie tym razem u mnie. Dziękuję za miłe słowa. Rzeczywiście staram się stworzyć fajny kawałek ziemi. A zdjęcie ze świerkiem przyciętym w kulę, o który pisałam w Twoim wątku zamieszczam poniżej.
Pozdrawiam
W dodatku bardzo zmienne w kolorach... zależy od pory roku i światła.. a jak o świetle.. to eMuś wyszperał lampki które leża kilka lat niezamontowane.. i testowo je ustawiał i podpinał..
Efekt cieni...
Przeszedł pies... wyglądał jak olbrzymi wilk... potfffór.. niestety foto nie zdążyłam zrobić, te fotki są gorsze
Uporządkowany kopiec szparagów (wszystko przygotowane na nowy sezon zbiorów) i po prawej stronie zasiana facelia, czekam na deszzcz
obrót na pięcie i widok na przygotowywany warzywnik
I kwitnąca wiśnia w ogrodzie, cudna jest i chcę więcej wiśni
Marta .. spoko... wczoraj któraś pisała, że jak coś sie chce dowiedzieć o jakiejś roślinie to do mnie, bo duża szansa, że ja mam I tak jesteś dobra, bo zapamiętałaś, że pokazywałam wiśnię
No to pokażę kalinę Watanabe... w tym roku da czadu Dobrze, że jesienią trochę krzaki rozrzedziłam...
A teraz 2 buksy w stanie krytycznym które trafiły do mojego "szpitala" ogrodu na leczenie posadziłam blisko siebie żeby zakryć wielką dziurę bo rosły zbyt blisko ściany.
ciekawe co z tego będzie
Przed cięciem i po
Projekt nr 2.
Zmodyfikowałam nieco poprzedni projekt. Patrząc od góry, za placem ogniskowym kolorowe pasy to niższe piętro żywopłotu, gdzie widziałabym miskanty i berberysy kolumnowe oraz najniższe piętro gdzie będą niskie trawy. Rabata pomarańczowa to kule bukszpanowe w trawach, jedna z nich to kula cisowa na pniu. Bardzo mi się takie rabaty podobają. Przeniosłam warzywnik, teraz leży w jednym polu żwirowym wspólnym z pigwowcami i dodałam ekrany z cisa (nr 16). Bardzo podobają mi się długie ogrody "pocięte" takimi ekranami. Chciałabym zastosować je u siebie, stanowiłyby zasłonę i ogniska i reszty ogrodu (po lewej mam sąsiadów). Białe pola w trawniku m.in te gdzie rosną cisy to żwirowa nawierzchnia. Placyk ogniskowy będzie w częściowym wgłębniku, ogród ma lekki spadek w kierunku domu i w zasadzie po jego wykopaniu okaże się czy to wszystko ma ręce i nogi