Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 20:08, 12 lut 2014

Do góry
Kochani,od 9 rano do 18.30 demontaż wanny i innych urządzeń, wiercenie w betonie w celu doprowadzenia wody do pralki w innym miejscu, ...(
Siwy dym i szum w uszach ...
Jutro od rana ciąg dalszy, ale najgorsze zrobione

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:08, 12 lut 2014

Do góry
Alinka - Ty wiesz, że ja o Tobie myślę już od wczoraj? Dostałam od ciebie miodunkę .. do jesieni sie nie pozbierała... a teraz ma już pąki kwiatowe i widać, że będzie rosła jak złoto Stare liście zdechłe, ale od środka widać szaleństwo.. aż ją sfotografowałam specjalnie dla Ciebie

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:05, 12 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Anus, mam do Ciebie kilka pytan o budleje. Na pewno bedziesz wiedziala czy jest biala budleja i jak rosnie w porownaniu z fioletowa. Zamierzam troche porobic szarad i wlasnie sie zastanawialam nad budlejami, ale wolalabym biale kwiaty niz fioletowe. I czy oprocz motyli pszczoly ja lubia? Oswiecisz mnie? Bardzo prosze i dziekuje

Bociuś miałam wiele lat biała budleję . U mnie była większa i wytrzymalsza od jasnego fioletu ale nie wiem czy to tylko u mnie czy zawsze tak jest , Zestarzała sie i brzydko wygladała więc już jej nie mam ale motylki na białym ślicznie wygladały.To jedno z gorszych zdjec ale akurat takie wpadło mi w ręce.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:04, 12 lut 2014

Do góry
Madżen - nie odcięli.. tylko czasu nie mam.. zaległosci u Was już nie nadrobię.. ale nie u mnie pierwsze krokusy, bo wczytałam że gdzieś koło ciebie już się chyba u Gabrysi pojawiły..

Beatka - dziękuję za życzenia.. i wpis w mini formacie Moich u Ciebie i w mikro formacie nie ma.. muszę sie poprawić...

Łukasz - dzięki, dzięki... słupy - temat miał być zamknięty.. bo mnie jeży... ale nie po to kupowałam działkę widokową, nie po to dopasowywałam ułożenie ogrodu do okolicy już zagospodarowanej, by mi ktoś takei cóś... i wydawało sie, e wkoło mam samych estetów, co dbają o estetykę otoczenia....
Co innego jak już sie człek wpasuje w krajobraz istniejący, wtedy jego wybór czy kupi taką działkę czy nie.. ... jak wpasuje sie w niezagospodarowane otoczenie, wtedy może coś obok wyrosnąć.... aaaa co tu gadać.. koniec tematu..

Agnieszka - boś Ty estetka, wiec tak muszą na ciebie działać (te coś o czym już miałam nie pisać), bo jak na mnie podziałały...... gdzie nie jestem estetką ..

Eda - odwzajemniam milion buziaków, bo na więcej szkoda czasu.. muszę zajrzeć jeszcze do Was..

Aniu - dzięki za avtarkowe cudo Nazwę już zapomniałam... Szukam białych, chociaż chyba decyzja została podjęta..

Ela -- Ty mały wielki głodzie.... leżę i kwiczę ze śmiechu co widzę avatar.. Twój i Gagi Na swój też sie uśmiecham..
Ja dziś na drutach robiłam....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:01, 12 lut 2014

Do góry
jagoda99 napisał(a)
Oh Irenko tylko nie ruszaj tego miejsca tu jest tak pieknie

pozdrawiam

Naprawdę pięknie ale cóż właśnie taką mamy naturę- ogrodniki- że lubimy zmiany i wyzwania trzymam kciuki Jrenko i pozdrawiam serdecznie
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:00, 12 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Boćku osobiście nie miałam białej budlei ale rośnie bardzo ładnie White Profusion, wszystkie budleje lubią pszczoły, baki, osy, motyle
[img

Czy to jest Lantana ?
To właśnie tu 19:59, 12 lut 2014

Do góry
Obudziłaś wspomnienia z mojej młodości - szydełkowanie, druty, szycie, przerabianie, haftowanie - tylko dzięki temu mogłyśmy być szałowe.

Takie coś mi rośnie i nie chce zmarznąć. Znasz?

Mój mały skrawek ziemi 19:56, 12 lut 2014

Do góry
Wszystkiego Najlepszego !
Rododendronowy ogród II. 19:52, 12 lut 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Bogdzia, że lubisz ptaszki to wszyscy wiedzą, a takie zwierzątka też.....Specjalnie dla ciebie ...dzisiaj upolowane DANIELE

Nikita coraz częsciej mnie zadziwiasz. robisz super zdjecia , robisz super zakupy a przecież wiem ze intensywnie pracujesz, jak Ty to robisz ??? Zdjecie cudne, dzieki.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:51, 12 lut 2014

Do góry
Uff.. dorwałam sie do komputera... wiec trochę popiszę... i oderwałąm sie od telewizora oglądam Soczki

Bociek - śledzę ten wątek cały czas... jednak aby coś z tym zrobić, muszę sama sie zastanowić co chce tam zostawić, czego nie (przesadzać już nie mam gdzie)... muszę pomyslec co wogle tam chciałabym.. na razie pustka w głowie... jeszcze nie dorosłam do wypierniczenia prawie wszystkiego.. a aby było ładnie to wiem, że trzeba wszytko wyrzucić..

Bogdzia - rodka podkarmimy... chciałam poszukać jak kwitnie, ale był zawsze taki nędzny, że zdjęć nie mam...... fioletowy ... i poczekamy z identyfikacją co za on.

Pszczółka - kwiatki przyjęte.. śliczności.... na parzydło miejsca już brak Wiec fotki jak najbardziej na miejscu. Róża też wielka.. i już się nie mieści

Agata - zagęściłam storczyki na parapecie i Twojego do kolekcji ustawiłam....

A piesio wykorzystuje puste rabaty i robi obchód po ogrodzie Gdzie nie ma kory jest piękne błoto... w domu i ogrodzie

Ania i róże i cała reszta :) 19:51, 12 lut 2014

Do góry
justi napisał(a)
Ja oddaję głos na cis. Myślę, że to dobre tło dla róż. Ewentualnie bukszpan, ale on jeszcze wolniej urośnie niż cis w taką zieloną ścianę.

Nie, bukszpan nie, on to raczej na przód, na obwódkę.
Tak myślę, że kiedyś mogłabym bukszpan właśnie przodem posadzić

ewa004 napisał(a)
Aniu wydawała mi się że wklejałam zdjęcie ,ale go nie ma czyli albo pomyliłam watki albo....nie wiem co
Wklejam zatem jeszcze raz jedyne jakie mam w zbliżeniu ,ale nie wiem czy to wystarczające zdjęcie będzie

Ale tak patrze na zdjęcie że to jest ta sama róża tylko już z patyczka(czyli córcia ) tej większej która ci wcześniej pokazywałam

Ewuniu, nie wiem co to za róża, musiałabym widzieć kilka różnych ujęć, i pąków i kwiatów. Poczekajmy na sezon i wtedy będziemy na bieżąco próbować ją zidentyfikować.

Rench napisał(a)
Melduj zaraz,co za różę Małej Mi wkleiłas ! Jest śliczna :

Pashmina Renatko, moja ulubiona .

Mala_Mi napisał(a)
Anuś... Mme Hardy.. co myślisz o takiej róży dla towarzystwa dla White Cover??

Aneczko, fajna, ładna, jej oczko to obiekt westchnień wielu osób .
Ale wiesz, że ona nie powtarza?
Za to ładna i powtarzajaca biała mogłaby być Winchester Cathedral

Jeżeli ma być biała

EPODLAS napisał(a)
Aniu, u ciebie dyskusja o różach coraz gorętsza. Wiadomo wiosna się zbliża. Mam nadzieję że będziesz nam pokazywała swoje różane cuda. A masz co pokazywać, jeszcze je umiesz pięknie sfotografować.

Dziękuję Bożenko, o różach to ja mogę godzinami, wiesz..

mira napisał(a)

a przy okazji i nazwę tej co mi wkleiłaś bo mi z głowy nie wychodzi choć już zamówiłam swoje

Lavender Ice
Na Francuskiej 19:45, 12 lut 2014

Do góry

Tęsknię do tych kolorów i do soczystej, zielonej trawy...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:45, 12 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, poczytałam u ciebie zaległości (od pstrokatych poczynając), masz naprawdę śliczny ogród. Zastanawiam się, dlaczego buki nie chcą ci rosnąć, u mnie glina, ił i margiel i co? I wcale im to nie przeszkadza (tzn narazie mam jednego "Purpurea pendula" i radzi sobie nieźle. Bardzo ładny jest u Ciebie klon "Drumondii', też mi się marzy, ale...miejsca nie mam już na niego. Cudownie wygląda też wiąz "Gejsza" - same rarytasiki masz

Kot narozrabiał? To znaczy tylko jedno: wiosna idzie...

Ps, ja też wodnik

Pozdrawiam z wiaterkiem przedwiośnia

Agnieszko też wodniczko, późno Ci odpisuję jak pisałaś u mnie wiosennie było, a teraz patrzę przez tarasik, a tu świeży śnieżek

Z moimi buczkami jest tak mizernie, bo wiosną ich korzenie za długo moczą się w wodzie, a wodę jak wiesz zatrzymuje glina, ponadto wysoki poziom wód gruntowych to drugi problem, ale ten występuje w ogrodzie, świadczy o tym sit polny, który mi porasta jak chwast,

ale za to klony rosną bajecznie, dlatego mam ich sporo

Koty cały czas rozrabiają, ale znowu Alaska smętna ale je i pije , może to przez ten śnieg
Lek na całe zło czyli mój ogród 19:45, 12 lut 2014

Do góry
aldonaz napisał(a)
Dzięki za odwiedziny. Od dziś leżę w łóżku - zmogło mnie choróbsko. Muszę się intensywnie kurować, bo za parę dni wyfruwam w cieplejsze klimaty.
Wiosnę trochę przystopowało, śnieg połamał ciemierniki. Buszuję na stronach z roślinami, kilkadziesiąt w planach zakupowych. Przydałby się jakiś odwyk. Pozdrawiam

Powtarzam za mirą: po co Ci odwyk.
Nałóg jakiś należy mieć. A ten ogrodowy jest nawet przyjemny.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Lek na całe zło czyli mój ogród 19:44, 12 lut 2014

Do góry
aldonaz napisał(a)
Ogrodowi goście - zdjęcia kiepskiej jakości robione z domu przez szybę.

Ale piękne zdjęcia dobrze że sarny mają co jeść, no i widowisko wspaniale Aldonko kuruj się zatem i przywieź nam z ciepłych krajów trochę fotek a sobie może jakieś roślinki pozdrawiam
Na Francuskiej 19:41, 12 lut 2014

Do góry
Wszyscy już jej wyglądamy, wszyscy za nią tęsknimy...Wiosna
Zdjęcia z ub. roku

Liliowo i kolorowo:) 19:39, 12 lut 2014

Do góry
Tak tak zdrowia naaaaajwięcej Najlepszego Danusiu

Lek na całe zło czyli mój ogród 19:37, 12 lut 2014

Do góry
aldonaz napisał(a)
Sarny wyjątkowo się "namnożyły" w ubiegłym roku.

Co to znaczy bliskość lasu!

W cieniu - zacieniona 19:33, 12 lut 2014

Do góry
i inne...
Rododendronowy ogród II. 19:30, 12 lut 2014

Do góry
Bogdzia, że lubisz ptaszki to wszyscy wiedzą, a takie zwierzątka też.....Specjalnie dla ciebie ...dzisiaj upolowane DANIELE

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies