Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:48, 26 lut 2012

Do góry
Tulipany kwitną na schodach

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:47, 26 lut 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:47, 26 lut 2012

Do góry
Kropka cierpliwie nam towarzyszyła.

Wicio "podziugał" szpikulcem namierzając lód

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:45, 26 lut 2012

Do góry
Dzisiaj odkopaliśmy na ulicy naszą balię z "milionem" cebul Była przykryta folią, żeby brzydka ziemia nie zanieczyściłą tej ładnej w donicy. Przestraszyłam się, że wyrastające cebule się pokrzywią.
Zasypało śniegiem z rana

Już na działce.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:43, 26 lut 2012

Do góry
bietka napisał(a)

Witaj Danusiu, właśnie dałączyłam do ogrodowiskowej rodzinki i jak wymaga dobre wychowanie wpadłam się przywitać
Nie wiem, czy jest jakieś inne forum, na którym byłaby tak serdeczna, wręcz rodzinna atmosfera jak na Ogrodowisku? Bardzo się cieszę, że jestem z Wami i serdecznie Wszystkich pozdrawiam

Witaj Elu, serdecznie Cię witam i ciekawi mnie czy już założyłaś swój wątek. Poleciałabym poczytać

Danusiu,do założenia wątku daleka droga Dopiero co "wyszłam z ukrycia" a tu takie wyzwania stawiają Gdybym 3 lata temu wiedziała, że istnieje takie wspaniałe forum, to dokumentowałabym nasze poczynania w ogrodzie.Póki co, idzie wiosna,będę mogła nadrobić wszelkie zaległości- ogrodowe i zdjęciowe.Pozdrawiam

Witaj Elu - Krajanko moja Masz wokół siebie nie dość, że dużo to jeszcze super sąsiadki. Zobacz na mapę ogrodów na górze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:42, 26 lut 2012

Do góry
mira napisał(a)
Danusiu a kiedy rozpocznie się sprzedaż domków dla owadów ? dobrze że szykujesz art. o domkach -też czekam bo nie mam pojęcia gdzie je umieścić
ponadto zastanawiam sie co z opryskami które na pewno ograniczę, ale chyba całkiem wyeliminować się nie da - sama nie wiem
pozdrawiam

Mira, muszę poczekać cierpliwie, co nagle to po...wiadomo. Zamieszczę wszystkie naraz, zapewniam, że warto poczekać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:41, 26 lut 2012

Do góry
Elu, forum istnieje 1,5 roku, 9 lipca szykuje się 2 rocznica
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:25, 26 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Witaj Danusiu, właśnie dałączyłam do ogrodowiskowej rodzinki i jak wymaga dobre wychowanie wpadłam się przywitać
Nie wiem, czy jest jakieś inne forum, na którym byłaby tak serdeczna, wręcz rodzinna atmosfera jak na Ogrodowisku? Bardzo się cieszę, że jestem z Wami i serdecznie Wszystkich pozdrawiam

Witaj Elu, serdecznie Cię witam i ciekawi mnie czy już założyłaś swój wątek. Poleciałabym poczytać

Danusiu,do założenia wątku daleka droga Dopiero co "wyszłam z ukrycia" a tu takie wyzwania stawiają Gdybym 3 lata temu wiedziała, że istnieje takie wspaniałe forum, to dokumentowałabym nasze poczynania w ogrodzie.Póki co, idzie wiosna,będę mogła nadrobić wszelkie zaległości- ogrodowe i zdjęciowe.Pozdrawiam
Koszyczki, skrzyneczki i inne drobiazgi 23:20, 26 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Uwielbiam takie "pierdułki"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:03, 26 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przesyłka 17 zł. I mam już kolejne doniczki-osłonki, tym razem z rączkami ceramicznymi w różyczki

Pobiegłam do sklepu, ale nie widzę

Jestem ciekawa tych ceramicznych rączek w różyczki )
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:53, 26 lut 2012

Do góry
bietka napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:51, 26 lut 2012

Do góry
waska napisał(a)
Danusiu w katalogu roślin tym najnowszym 2011 na stronie 339 w inspiracjach jest zdjęcie twojego ogrodu prawda?

Zgadza się - jest, tylko rośliny nie takie podano. Zamiast Lamium u mnie rośnie Pachysandra. Dziwię się, że źle rozpoznali, a niby fachowcy tworzyli katalog
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:49, 26 lut 2012

Do góry
ola napisał(a)
Zrobiłaś tak świetną reklamę swych skrzyneczek, Danusiu, że pewnie zaraz wszystkie będą wyprzedane. Interesuje mnie ile wynoszą koszty wysyłki takich dwóch skrzyneczek drewnianych tych większych (30X15) ?

Przesyłka 17 zł. I mam już kolejne doniczki-osłonki, tym razem z rączkami ceramicznymi w różyczki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:48, 26 lut 2012

Do góry
waska napisał(a)
Danusiu pisalas że bukszpany dobrze znoszą przesadnie a taki 30 letni???
Zarosly go tuje a od trzech lat dbamy o niego i zrobił sie piękny no i będzie jak nic na nowa rabate

Można, ja też takiego dużego zdobyłam i posadziłam z Wiesią na ulicy, a nawet dwa.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:47, 26 lut 2012

Do góry
ircia napisał(a)

Dokończymy najładniejszy i największy domek dla złotooków, bo on będzie kolorowy Sama jestem ciekawa jak wyjdzie

ja już nie mogę się doczekać!!
Danusiu, mam nadzieję, że opisy do domków (co i dla kogo) będą, bo ze mnie kompletny laik w tej dziedzinie!!!!!!!!!

Domki w zasadzie wszystkie są uniwersalne, mają różne półki i przedziały, podziały i tak dalej. Mają różne wypełnienia na każdym poziomie, tak że jeden domek może służyć różnym owadom.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:44, 26 lut 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Danusiu i kolejne pytanie niecieprliwej ogrodniczki: czy jutro mogłabym trochę przyciąć żywopłot grabowy? W sierpniu zbyt go oszczędziłam i w górnej części jest trochę za rzadki. U nas dzisiaj było +10 i bazie zaczynają wypuszczać pąki.

Jeśli tak ciepło jest, to oczywiście - przycinaj
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 21:31, 26 lut 2012

Do góry
Wcale nie takie smutne te Twoje włości Fajnie jest. A czy z boku schodów będzie jakaś balustrada, czy może zrobisz zielony ekran z roslin?
Ogród Sylwii od początku :) 20:36, 26 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Syla grubość wodospadu 1,5 - 2 metry - tak mówi Witek.
Aby nie martwić się dopełnianiem wody należy zainstalować automatyczne dopełnianie wody.

Ok ... to wymiary już znam . Co do nawadniania to tak będzie zdecydowanie wygodniej jak piszesz .... Jeszcze jedno pytanko odnośnie pompy znajdująej się w zbiorniku i nie zawracam już głowy ....
Czy pompa ma rozdzielacz wody na poszczególe rurki, które są chyba chowane w peszle ? Bo widziałam ich kilka na obrazku .....
Spotkanie Dolny Śląsk - czerwiec 2012 20:00, 26 lut 2012

Do góry
Tak? no to jakoś może damy radę, ale nocujemy u Ewy. Chyba że drugiego dnia w 3 krótko pobędziemy. Tylko kto bliżej Pszczólki? Wieloszka czy Marzena?
Ogród Sylwii od początku :) 19:50, 26 lut 2012

Do góry
Syla grubość wodospadu 1,5 - 2 metry - tak mówi Witek.
Aby nie martwić się dopełnianiem wody należy zainstalować automatyczne dopełnianie wody.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies