Dzisiaj odkopaliśmy na ulicy naszą balię z "milionem" cebul Była przykryta folią, żeby brzydka ziemia nie zanieczyściłą tej ładnej w donicy. Przestraszyłam się, że wyrastające cebule się pokrzywią.
Zasypało śniegiem z rana
Danusiu a kiedy rozpocznie się sprzedaż domków dla owadów ? dobrze że szykujesz art. o domkach -też czekam bo nie mam pojęcia gdzie je umieścić
ponadto zastanawiam sie co z opryskami które na pewno ograniczę, ale chyba całkiem wyeliminować się nie da - sama nie wiem
pozdrawiam
Mira, muszę poczekać cierpliwie, co nagle to po...wiadomo. Zamieszczę wszystkie naraz, zapewniam, że warto poczekać
Witaj Danusiu, właśnie dałączyłam do ogrodowiskowej rodzinki i jak wymaga dobre wychowanie wpadłam się przywitać
Nie wiem, czy jest jakieś inne forum, na którym byłaby tak serdeczna, wręcz rodzinna atmosfera jak na Ogrodowisku? Bardzo się cieszę, że jestem z Wami i serdecznie Wszystkich pozdrawiam
Witaj Elu, serdecznie Cię witam i ciekawi mnie czy już założyłaś swój wątek. Poleciałabym poczytać
Danusiu,do założenia wątku daleka droga Dopiero co "wyszłam z ukrycia" a tu takie wyzwania stawiają Gdybym 3 lata temu wiedziała, że istnieje takie wspaniałe forum, to dokumentowałabym nasze poczynania w ogrodzie.Póki co, idzie wiosna,będę mogła nadrobić wszelkie zaległości- ogrodowe i zdjęciowe.Pozdrawiam
Witaj Danusiu, właśnie dałączyłam do ogrodowiskowej rodzinki i jak wymaga dobre wychowanie wpadłam się przywitać
Nie wiem, czy jest jakieś inne forum, na którym byłaby tak serdeczna, wręcz rodzinna atmosfera jak na Ogrodowisku? Bardzo się cieszę, że jestem z Wami i serdecznie Wszystkich pozdrawiam
Witaj Elu, serdecznie Cię witam i ciekawi mnie czy już założyłaś swój wątek. Poleciałabym poczytać
Danusiu w katalogu roślin tym najnowszym 2011 na stronie 339 w inspiracjach jest zdjęcie twojego ogrodu prawda?
Zgadza się - jest, tylko rośliny nie takie podano. Zamiast Lamium u mnie rośnie Pachysandra. Dziwię się, że źle rozpoznali, a niby fachowcy tworzyli katalog
Zrobiłaś tak świetną reklamę swych skrzyneczek, Danusiu, że pewnie zaraz wszystkie będą wyprzedane. Interesuje mnie ile wynoszą koszty wysyłki takich dwóch skrzyneczek drewnianych tych większych (30X15) ?
Przesyłka 17 zł. I mam już kolejne doniczki-osłonki, tym razem z rączkami ceramicznymi w różyczki
Danusiu pisalas że bukszpany dobrze znoszą przesadnie a taki 30 letni???
Zarosly go tuje a od trzech lat dbamy o niego i zrobił sie piękny no i będzie jak nic na nowa rabate
Można, ja też takiego dużego zdobyłam i posadziłam z Wiesią na ulicy, a nawet dwa.
Dokończymy najładniejszy i największy domek dla złotooków, bo on będzie kolorowy Sama jestem ciekawa jak wyjdzie
ja już nie mogę się doczekać!!
Danusiu, mam nadzieję, że opisy do domków (co i dla kogo) będą, bo ze mnie kompletny laik w tej dziedzinie!!!!!!!!!
Domki w zasadzie wszystkie są uniwersalne, mają różne półki i przedziały, podziały i tak dalej. Mają różne wypełnienia na każdym poziomie, tak że jeden domek może służyć różnym owadom.
Danusiu i kolejne pytanie niecieprliwej ogrodniczki: czy jutro mogłabym trochę przyciąć żywopłot grabowy? W sierpniu zbyt go oszczędziłam i w górnej części jest trochę za rzadki. U nas dzisiaj było +10 i bazie zaczynają wypuszczać pąki.
Syla grubość wodospadu 1,5 - 2 metry - tak mówi Witek.
Aby nie martwić się dopełnianiem wody należy zainstalować automatyczne dopełnianie wody.
Ok ... to wymiary już znam . Co do nawadniania to tak będzie zdecydowanie wygodniej jak piszesz .... Jeszcze jedno pytanko odnośnie pompy znajdująej się w zbiorniku i nie zawracam już głowy ....
Czy pompa ma rozdzielacz wody na poszczególe rurki, które są chyba chowane w peszle ? Bo widziałam ich kilka na obrazku .....