Pola, fajnie z tym nawadnianiem, nawet nie wiesz ile czasu zaoszczędzisz, no i najważniejsze ogród będzie się "sam" podlewał, roślinki dostaną tyle im potrzeba. To bardzo ważne.
Nie Gabi, nigdy nie nawozimy, jak rośliny nie rosną. Czekamy aż dam znać, też będę nawozić swoje. Obserwuj wątek, a będę pisała kiedy. Nawóz dobry więc tylko musimy poczekać.
Dziś zabrałam, ale ma być ciepło, tzn. powyżej zera, więc będzie mycie mojego stołu na tarasie i nowsze kompozycje powędrują na stół, który widać z okien salonu. Stara zimowa kompozycja zrobiła się już biedna.
Zdecydowanie wolę taki widok, nadmieniam, że usunęłam iryski cebulowe bo szybciutko przekwitły, fajne są, ale nie polecam jednak. Dołozyłąm więcej hiacyntów.
Witaj Sebku, nocny marek z Ciebie Wiem, że mam super sąsiadki, jedną nawet udało mi się osobiście poznać i to ona chyba sprawiła, że jestem razem z Wami
Płynęło mroźne powietrze znad Skandynawii i to było czuć po kościach, ale porobiłam nowe skrzyneczki-osłonki. Tym razem bardziej romantycznie. Cebulowe irysy najszybciej przekwitają, za to hiacynty - rewelacja
Dzisiaj odkopaliśmy na ulicy naszą balię z "milionem" cebul Była przykryta folią, żeby brzydka ziemia nie zanieczyściłą tej ładnej w donicy. Przestraszyłam się, że wyrastające cebule się pokrzywią.
Zasypało śniegiem z rana
Witaj Danusiu, właśnie dałączyłam do ogrodowiskowej rodzinki i jak wymaga dobre wychowanie wpadłam się przywitać
Nie wiem, czy jest jakieś inne forum, na którym byłaby tak serdeczna, wręcz rodzinna atmosfera jak na Ogrodowisku? Bardzo się cieszę, że jestem z Wami i serdecznie Wszystkich pozdrawiam
Witaj Elu, serdecznie Cię witam i ciekawi mnie czy już założyłaś swój wątek. Poleciałabym poczytać
Danusiu,do założenia wątku daleka droga Dopiero co "wyszłam z ukrycia" a tu takie wyzwania stawiają Gdybym 3 lata temu wiedziała, że istnieje takie wspaniałe forum, to dokumentowałabym nasze poczynania w ogrodzie.Póki co, idzie wiosna,będę mogła nadrobić wszelkie zaległości- ogrodowe i zdjęciowe.Pozdrawiam
Witaj Elu - Krajanko moja Masz wokół siebie nie dość, że dużo to jeszcze super sąsiadki. Zobacz na mapę ogrodów na górze
Danusiu a kiedy rozpocznie się sprzedaż domków dla owadów ? dobrze że szykujesz art. o domkach -też czekam bo nie mam pojęcia gdzie je umieścić
ponadto zastanawiam sie co z opryskami które na pewno ograniczę, ale chyba całkiem wyeliminować się nie da - sama nie wiem
pozdrawiam
Mira, muszę poczekać cierpliwie, co nagle to po...wiadomo. Zamieszczę wszystkie naraz, zapewniam, że warto poczekać