Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje poletko 10:47, 02 gru 2013

Do góry
Zaczął się nowy tydzień .

Bardzo słonecznie i ciepło Od razu humorek lepszy i świat taki różowy.

Miłego dnia odwiedzającym moje poletko

Grubej dyni zmagania z naturą 10:30, 02 gru 2013

Do góry
gruba_dynia napisał(a)

Odradzam dąb, będzie "walił" żołędziami w dach, że nie będziecie mogli spać Poza tym rozwali gabiony kiedyś. Posadź lepiej tutaj cudnego klona palmowego o pierzastych i purpurowych listkach. Dębu wcale nie sadź. Dostaje na bank mączniaka.
Za chwilę rozwali gabiony.
Grubej dyni zmagania z naturą 10:25, 02 gru 2013

Do góry
Wykorzystaj motyw gabionu w innych częściach ogrodu, może jakiś placyk (wgłębnik) z ławką albo meblami, podkreśliny spektakularnym drzewem? (Ambrowiec).

Zasłoń słup i jeśli się da okoliczne domy wyższymi nasadzeniami.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:22, 02 gru 2013

Do góry
Kolejny, raczej nic zmieniane nie będzie poza jedną swiecą, będzie niższa

Najnowsze dzieło skończone dzisiaj o drugiej w nocy Myśle nad tą świecą...

Pozostało pozbycie się niteczek po kleju

Planuje jeszcze zrobić metrową choinke z szyszek, ale musze kogoś wysłać na spacer bo sysunie się prawie skończyły
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:15, 02 gru 2013

Do góry
Sezon ogrodowy kończy się u mnie już w październiku i później nic ciekawego. Czas zmienić tematyke na świąteczną i tak trafiło, że akurat na setke
Moje wypociny z ostatnich dwóch nocy. Proszę o szczere opinie...
Na pierwszy ogień nieskończony jeszcze wieniec,

kolejny etap to malowanie, brąz z pozłacanymi końcówkami i delikatnym złotym brokatem,

efekt końcowy do poprawki, brakło ozdób i nie wiem czy nie wyciepać tego paska wstążki

Zdjęcia to istan walka ze światłem...
Grubej dyni zmagania z naturą 10:15, 02 gru 2013

Do góry
A tu właśnie wspomniany teren dla którego chcę zrobić projekt przez zimę.
Widok na pólnoc

i to samo ale z widokiem na południe.

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:09, 02 gru 2013

Do góry
Albo ekran 'pofalowany' jak w prywatnym ogrodzie Pieta Oudolfa
A drzewo (bordowy buk) pod płotem, zamiast w trawniku, a zamiast grabów świerki serbskie?

Fot. Grzesio Młoźniak

Grubej dyni zmagania z naturą 10:00, 02 gru 2013

Do góry
Witajcie.
U nas jesień postraszyła wczesnymi choć krótkotrwałymi przymrozkami i zakończyliśmy prace ogrodowe w tym sezonie już wiele dni temu. Chociaż gdybym wiedziała że aż do grudnia nie będzie mrozu i śniegu to posadziłabym żywopłot. Ale gabiony udało nam się skończyć. Wiosną ruszamy pełną parą. I oczywiście jak rok temu, mam postanowienie wykonać projekt niezagospodarowanej jeszcze części ogrodu, mam nadzieję że z Waszą pomocą.

Rododendronowy ogród II. 09:56, 02 gru 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mniam, mniam...poczęstowałam się gołąbkiem w Twoim wydaniu
u mnie dawnoooooo nie było.

Miłego dnia

Jeśli gołabki Ci smakowały to może i ciasto chałwowe też bedzie smakowało? Tyle zostało od wczoraj. Smacznego i miłego dnia.

Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:50, 02 gru 2013

Do góry
Okienko w gabinecie

Brameczka

Ogród przy lesie początek 2012/2013 09:43, 02 gru 2013

Do góry
Sprzątanie ,reszty bylin np.Michałków .

Takie tam .

Kogucik ,kupiony w SH za 1 zł

Koszyczek ,czeka na stroisz i ozdoby świąteczne.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:28, 02 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)
Odpowiadam hurtem..sorki, ale nieczasowa jestem nadal.. ale jak nie zajrzeć na forum.. no jak?????

Zima 2011/2012 dała popalić naszym ogrodom, bo śniegu nie było praktycznie całą zimę..a mróz był duży (do -30 stopni) i trwał przez 3 tygodnie.

Trawki na rabacie są ok, ale posadzone w złym szyku, opanowały dwie hortensje, których w cały sezonie nie widać, a przed trawami jest po prostu brzydko. Trzeba to uporządkować i inaczej zaaranżować..
Jeżeli nie mam zdjęć z rabaty z prawie całego lata.. to coś jest nie halo...

Wiosna - cebulowe.. OK

Maj różaneczniki i azalia, czosnki - jest OK

Te widoczki sa nawet bardzo bardzo ok! Bardzo podoba mi się jak zestawiłaś azalie japońskie- dominują blade róże, ale podbiłaś je akcentem ciemnoróżówego rhod.
Gdzie tam zmieściłaś trawy? Są po drugiej stronie rabaty, twarzą do domu?
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:04, 02 gru 2013

Do góry
Od strony ronda chciałabym bardzo przysłonić tę część ogrodu, która jest za katalpami. Wolałabym żeby nie było widać całego ogrodu jak na dłoni. Żeby pomału odkrywać to, co jest w nim i co u mnie rośnie. I może dobrze byłoby jakiś żywopłot postawić za katalpami? I dodatkowi ubarwić troszkę ten przód. Myślałam o czymś takim:

1 - tuje smaragd lub cis
2 - lawenda
3 - carexy

Funkie - Hosta 08:46, 02 gru 2013

Do góry
Witam
Czy to HVX. Hosta (funkia) Francee.

Zdjęcia z 2013-05-26

Zdjęcie z 2013-07-06
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:44, 02 gru 2013

Do góry

Moja wiosenna zmora Nic mi nie świta w łepetynie co posadzić na tej rabacie .Koncepcja jest taka sosenka idzie w prawy gorny róg przed tuje i trzmieliny ,które zakryją mi ten brzydki murek.powstanie taki łuk na rogu. Po przekątnej w dolym lewym rogu trzmielina dalej 2 tawułki żółte dalej łukiem trawka niebieska wsadzona od rogu P wyżej do środka rabaty a dalej .......nie wiem co albo trzmielina mam jej dużo albo??????? POMÓŻCIE PROSZĘ !!!!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:32, 02 gru 2013

Do góry
A ja w innej sprawie

asc napisał(a)
U mnie w rogu działki za ogródkiem bylinowym... , po lewej warzynik otoczony szmaragdami... też długo myślałam gdzie ustawić to ustrojstwo.. pożyteczne, ale .. krajobraz szpeci.. za drzewami nie schowa bo musi być słoneczko

Aniu, jakby się wysilić lepiej niż ja teraz , to wszystko można zasłonić, tylko trzeba ustalić z którego miejsca ma nie być widać. Z perpektywy tego widoku można zrobić tak. ekrany różnej wysokości i wróznej odległości, bo jeden wywalony na środku może byłby nieco nie za bardzo, ale kilka - owszem.

Drzewo zasłania słup, graby 'Fastigiata' zasłaniają dachy sąsiada, a to co jest po lewej wyrasta wyżej i zasłania dom w tle.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:13, 02 gru 2013

Do góry
To ja się też dołączę, to jest hortensja bukietowa Grandiflora na pniu - w formie mini drzewka. Zaletą bukietowych jest to, że nie trzeba ich okrywać i i tak dobrze zimują - jak będzie w praktyce sprawdzę w nadchodzącą zimę, bo mam ją dopiero od wiosny...
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 07:52, 02 gru 2013

Do góry
Edo nie wiem czy tak samo pójdzie ale mam nadzieję, że pójdzie

Makkasiu świetne i jak dobrane Oby na wiosne działo się więcej

W weekend nie miałam nawet czasu kompa odpalić. Synek w dzień już nie śpi więc se nie poklikałam. Poza tym miałam tyle zaległości w domu do nadrobienia. Czytam często u Was, że też nie dajecie rady z czasem ale bywacie na forum. Ja też tak chciałabym A tu dom, praca, zakupy i inne obowiązki...

Mój mały skrawek ziemi 07:14, 02 gru 2013

Do góry
Dzięki Kasiu , niestety taki będzie do wiosny
Czas wykorzystam na plany
Jeszcze 3 rabaty do zmiany zostały i stworzenie jednej głównej po środku.
Jedna jest z
1 różaneczniki
2wrzosy
3 pustynniki
4 klon palmowy
reszta to puste miejsce do nasadzeń grupowych
Ogród w skali mikro :) 07:12, 02 gru 2013

Do góry
Wszystkim Uroczym Zaglądającym i tym oficjalnie i tym po tajniaku życzę miłego i spokojnego tygodnia..... To już tylko 3 tygodnie do Świąt , hurrrrrraaaa .... Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies