Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 10:50, 20 lis 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Kiedyś wymyśliłam sobie taką kulkę do doniczki, po której pnie się bluszcz. Nóżkę zrobiłam z gałązek śliwki - po przycince i patrzcie jaki numer, ta śliwka się opuściła, w środku, na zbliżeniu widać młod ziutkie listki

Czarodziejka jesteś.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:17, 20 lis 2013

Do góry
Haniu.... dziś okrągła rocznica I czekam na kolejne rocznice... kiedyś napisałaś:

Nie udaję damy z łasiczką, bo jestem emerytką z pieskiem

a ja uważam prawdziwej damy z pieskiem

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:16, 20 lis 2013

Do góry
inag napisał(a)
A czy sądzicie że dosyć wysokiego już klona Carnival, nie szczepionego a rozgałęzionego od dołu można podsadzić też czymś z białym akcentem (miskant Variegatus, dereń,...) Czy będzie zbyt biało w tej kompozycji? -(

Moim zdaniem będzie pstrokato, bo rośliny, które proponujesz są w podobnej kolorystyce co klon.
Klon Carnival jest bardzo strojnym drzewem z powodu kształtu i dwukolorowej barwie liści.
Na rabacie, siłą rzeczy będzie pełnił główną rolę i ewentualnie można mu u podnóża zrobić jakieś tło roślinne w czystych, kontrastowych kolorach. Swoją droga przydałoby się zdjęcie tej rabaty, którą opisujesz

Sadziłam takiego klona, w towarzystwie bordowych żurawek u podnóża, za plecami dałam mu szpalerek bordowych, kolumnowych berberysów, po bokach zaś, karłowe, świerki gniazdkowe.
Całość przełamałam jeżówkami, w kolorze różu i bieli.
To jest moje zdjęcie, ale było robione w pełnym słońcu i jest kiepskiej jakości

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:13, 20 lis 2013

Do góry

a wczoraj miałam niespodziankę, cieszyłam się, jak głupia, bo mężuś przyciął jałowce, ślicznie, choć przy okazji ucierpiały lawendy pod nimi, ale odrosną i mam już pierwsze okiennice..
teraz myślę, jaki kolor ścian?

teraz na tarasie się robią

super wyszło to cięcie - mój też tak samo obciachał takiego chochoła co to święty jest i nie można usunąć
domek uroczy się robi - a kolor ? są dwa wyjścia albo jakiś jasny czyli np. lekki błękicik taki w szarawy albo na ostro kolor ale to jest odważna decyzja i musi grać z całością - trudne zadanie

Ogród Janiny 09:03, 20 lis 2013

Do góry
Janinko już kupiłam ładnie rozkszone sadzonki ,teraz jeszcze wypuszczają boczne wypusty z ziemi więc zapowiada się że będą duże kępy ..
A teraz coś domowego , przeniosłam ich z tarasu i teraz ładnie kwitną w domu ..

chińska róża o pełnych kwiatach

ta o pojedyniczych kwiatach

te też ładnie jeszcze kwitną

biały pełzający marcinek i liliowe karłowate .. Przesadzone z pąkami w lato jeszcze ładnie kwitną ..

Bratki które sama siałam już przesadzone na rabatki ,maja już po kilka kwiatów ale dopiero na wiosnę pięknie się rozkwitną ..

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:01, 20 lis 2013

Do góry
Irenko ale z Ciebie ranny ptaszek

własnie nowe ogrody tworzą szpalery jak w pudełku - no cóż handlowcy trochę tak stymulują ten popyt więc tak naprawdę trudno się zdecydować na co innego a ponadto ludzie się nie znają i się boją eksperymentów co oczywiście jest zrozumiale a w nowym ogrodzie to spory wydatek

jak mój sąsiad obsadzał się tujami to się uceiszyłam bo miałam już z jednej strony dobre plecy do moich różnorodnych nasadzeń a ponadto nie chcę się od sąsiada tak bardzo szczelnie grodzić bo nie ma to jak dobre sąsiedzkie oko jak nas nie ma
wówczas 10 lat temu tuje tak były kradzione, że jednej nocy zniknęły z dwóch stron obsadzenia - wiem że niektórzy wiązali drutem żeby utrudnić złodziejaszkom

dobra finito z tujami, ja dziś w ogród - pięknie słonecznie, ciepło już jest 8 no ale nie może być raju więc wieje a tego nie lubię

dla wszystkich nie pracujących dziś w ogrodzie coś muszę zostawić
praca u podstaw

i nadzieja

pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:59, 20 lis 2013

Do góry

ta do zmiany
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:14, 20 lis 2013

Do góry
Ale M i córka to już wprawieni są w tej dyscyplinie sportu

Córcia uczy śliizgania na desce młodszą koleżankę

M
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 08:12, 20 lis 2013

Do góry

Jeszcze prąd jest, może w wolnej chwili zrobię porównanie tego przerabianego miejsca z tym co było dawniej Tymczasem dwa kolaże.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:08, 20 lis 2013

Do góry
Jedna z naszych zimowych przygód

na widok pustych krzesełek buzia się śmieje od ucha do ucha, a jak jeszcze słonko świeci to jest jak w raju

a to ja

kiepsko mi wychodzi
Działka prawie w Borach Tucholskich 07:58, 20 lis 2013

Do góry

zaspany ale skrzydełkami macha

Bajkowy ogród Weroniki 05:54, 20 lis 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Irenko, odlotowy dający piękne wspomnienia i przyjemność. Zamiast wyprawiania urodzin, świąt, wolę takie przyjemności.
Zrobiłam kawkę, rozmroziłam serniczek, bo przy tej pogodzie depresyjnej tylko słodkość nas ratuje, by dojrzeć do naszego klimatu, a sklepy zamknięte (niedziela i święto). Mój M wyciągnął przywiezione wcześniej tureckie dzbanuszki i szklaneczki tulipanki, i parzy herbatę po turecku. I wciąż "jesteśmy" na wycieczce. Już się wybiera w kwietniu w tamte strony, szuka w internecie jak to zrobić taniej, i jest zaskoczony cenami noclegów w hotelach, nie mówiąc o reszcie. Ja wiem, że taniej już się nie da.
Turcy widząc Polaków, mówią, że sprzedają za DARRRMO, i zapraszają. Znają potrzebne słowa po polsku.
Dodam, że tulipan jest symbolem Turcji i stamtąd trafił do Holandii.
Pozdrawiamy i nasze zaproszenie aktualne zawsze.

Jak apetycznie na tym stole
Nie dziwię się, ze znowu Was tam ciagnie
Szczerze mówiac taka forma spedzenia swiat, byłaby dla mnie idealna
O zaproszeniu pamietam, na pewno wybierzemy sie, nie wiem tylko kiedy, bo na razie dopiero wychodzę na prostą
Kajtuś wyglada cudnie a ze tęsknił, to wiadomo...
Przyjazny ogród 23:45, 19 lis 2013

Do góry
Mariusz napisał(a)
Aniu, rosną do 1,5 m, w słońcu mają sporo kwiatów i ładny pokrój. Od nowego sezonu zaprzestaję podsypywania ich obornikiem, powód: dzisiaj oglądałem stare fotki, kwitnienie znacznie ładniejsze niż z tego sezonu, nawożenie wyraźnie im nie służy.

To 2009 rok

Odnośnie lotosu
Całą kastrą musisz zakopać i dać na nią liście, one super trzymają wilgoć i ciepło. Dopiero na to słoma i agrowłóknina. Pamiętaj, że w tunelu w słoneczne dnie temperatura sporo rośnie, czy lotos wytrzyma te wahania temperatur?

Ale pięknoty jak stare sa krzewy?
Moje "Ranczo Akapulko" 23:45, 19 lis 2013

Do góry
Moje "Ranczo Akapulko" 23:44, 19 lis 2013

Do góry
Moje "Ranczo Akapulko" 23:44, 19 lis 2013

Do góry
Miało być inaczej 23:43, 19 lis 2013

Do góry
aksamitka napisał(a)
Bardzo ładnie jest u Ciebie.
Świetnie wkomponowałaś rośliny w skalniaku. Kolorystyka ogrodu wręcz mnie zafascynowała.
Jestem zauroczona i mam nadzieję, że uda mi się coś papugować.
Będę obserwowała.

Lubię ogrody, które zmieniają się w ciągu całego sezonu, np u Ani asc Jeżeli coś Ci się u mnie spodoba, to proszę bardzo, a może w przyszłym sezonie zachaczysz kiedyś o Białą, to przecież tylko 70 km

Moje "Ranczo Akapulko" 23:42, 19 lis 2013

Do góry
Moje "Ranczo Akapulko" 23:41, 19 lis 2013

Do góry
Moje "Ranczo Akapulko" 23:39, 19 lis 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies