Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród dla Agusi 19:31, 31 paź 2013

Do góry
Wspomnienie lipca ....

...i pażdziernik

...a mnie tak szkoda lata ..

Ogród cioci 19:25, 31 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Maj 2013.

Gocha, wpadłam podziękować za rady. A tu patrzę, a Ty masz jakaś TOTALNĄ bajkę u siebie! Prawdziwy ciociogród! Ależ mi się buzia śmieje! Jaki oryginalny, a ten wiosenny to powala normalnie! Jakoś baśniowo-bajkowo
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:21, 31 paź 2013

Do góry
no pewnie polewałaś z czegoś co M powiedział albo klęłaś pod nosem na tym zdjęciu hi hi hi hi

Liliowo i kolorowo:) 19:13, 31 paź 2013

Do góry
A teraz nadszedł czas do zadumy. "Spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą "

Liliowo i kolorowo:) 19:06, 31 paź 2013

Do góry
To jest własnie ten winobluszcz o któym TY zapewne piszesz
Rododendronowy ogród II. 18:46, 31 paź 2013

Do góry
A nie napisałam jeszcze ze miałam dzis śliczny widok. Jętki w zachodzącym słoneczku skrzydełkami machały , mieniły sie w słonku no super widok, zrobilam zdjecia ale gdzie im do tego co ja widziałam.

Liliowo i kolorowo:) 18:40, 31 paź 2013

Do góry
[img size=640x360]
eda napisał(a)
Witam Danuśiu i przypominam się dawno nie byłam i ile do nadrobienia miałam na pewno wszystkiego nie zobaczyłam ale ile u ciebie się dzieje ho ho elfiki podlewają cudna ławeczka i kolorowo piknie i widziałam że wino bluszcz masz ja mogę u ciebie tylko popatrzeć swój wycięłam i jeszcze gdzie nie gdzie odbija taki był rozbójnik że pod dach mi się władował i wróble spać nie dawały ale liście jesienne zawsze miałam dla nich uczucie błogie ...uściskuje serdecznie

Miło cie u mnie goscic Ale ten co na ostatnich zdjeciach to winobluszcz trójklapowy japoński i on sam obrasta mury, bardzo go lubie a jesienia cudnie sie odbarwia no i ma duzo owocow, ktore lubią ptaki Winobluszcz ten o ktorym piszesz tez mam i jest za bardzo inwazyjny, obrasta mi płot, Jest z nim kłopot bo ma silne pędy i duzo śmieci z niego. Trudno jest go opanować. Owszem j pieknie sie odbarwia na czerwono jesienia ale w tym roku przymroziło go szybko juz miesiac temu
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:39, 31 paź 2013

Do góry
Reszcie zaglądajacym macham chociaż nie mam siły i pozdrawiam.. melduję, że ścieżka z kamienia ułożona i zafugowana... a ja ledwo żyję i zmarzłam jak pies.. Jest upiornie zimno...
eMuś stanął na wysokości zadania i foto do archiwum zrobił.... pies niestety nie chciał iść do domu, wszystkie bariery forsował.. ale kierownik jest kierownik.. musiał pracować z nami Na szczęście słuchał się i ani razu nie wlazł w beton
Cała ekipa brukarska Może nie idealnie, ale za to własnoręcznie Robiliśmy to pierwszy raz ...

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:34, 31 paź 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Aniu, w Twoim wątku trudno być na bieżąco rewolucję z przedogródkiem zakończyłaś, zmiana nie do poznania podziwiam konsekwencję i szybkość w wykonaniu, jest szykowny Mojego przedogródka na wizytówce nie znajdziesz, bo nie jest narazie do focenia, zacznę przeróbki na wiosnę, szkic i fotki wrzucę w swoim wątku, to może coś podpowiesz
- scieżka genialna w moim guście, ale to napewno nie piaskowiec u Ciebie położony
- ten czerwony rozchodnik to jaka odmiana, może to Herbstfroude?
Wsiowa rabata jak ją nazywasz, jest piękna to widać na wizytówce Jeżówkową też mam, będzie trzeci roczek jak jeżówki się rozrastają, Piccolino jest na mojej liście zakupowej, bo malutkiej nie mam na pierwszy planik
Dzieliłaś już jeżówki, ja nie mam w tym żadnego doświadczenia.

Też mi się bardzo u Ciebie podoba, a foty z mrówczej perspektywy, urocze i z jakim poświęceniem aparat robi u Ciebie zdjęcia

To już wiem dlaczego nie mogłam za cholerkę przypomnieć jaki masz przedogródek..

Podpowiadać mogę..ale czy potrafię??? Mi projekt zrobiła Danusia.. zlitowała się nade mną... no i Matka Chrzestna nie może sie wstydzić za swojego "chrześniaka"

Ścieżka jest ułożona z gnejsu.. piaskowiec za bardzo zachodzi glonami.. ale chociaż gnejs to i tak go zaimpregnujemy.. bo niestety gnejs ma tendencje do rozwarstwiania sie .. najlepszy byłby granit.. ale ten kolor mi pasował Wcześniejsza wersja mówiła, że wokół domu miało nie być opaski ..... ale niestety pod okapem trawa tak szybko wysychała. że ułożyliśmy kostkę.. nie podoba mi się to.. ale względy praktyczne przeważyły.... mam automat podlewanie, ale woda też kosztuje
Dowód, że miało opaski nie być

Rozchodnik niestety nazwy nie znam... ale duża szansa, że to Herbstfroude

Jeżówki może nadają sie do podziału, ale ja nigdy nie dzieliłam, bo nie miałam takiej potrzeby ,..duża kępa lepiej wygląda niż mała.. i jednak większość opinii mówi, że ona nie lubi dzielenia i przesadzania. Przesadzałam, ale w miarę młode egzemplarze.. wielkich już nigdy nie ruszałam.

Wsiowa rabata jest zaniedbana.. i wykopałam z niej w tym roku to co mi sie nie podobało z rożnych względów.. albo pasowało w innym miejscu.

Dziękuję za miłe słowa

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:14, 31 paź 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Natalia krzak to raczej nie będzie najwyżej szeroki stożek

ostatni zakup w tym sezonie sosna czarna Goldfinger (1,3m za 70zł) i jeszcze jedno podejście do ościstej

iglaki juz są to wiosną rabata do wykończenia

zakupy oczywiście rewelka
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:10, 31 paź 2013

Do góry
Karola 100 grabów to nie jest tak dużo i cięcia też nie ma tak wiele.
Przed ogrodzeniem mam taki żywopłot:
dwa razy w sezonie po 15 min.sekatorem spalinowym i" opitolone"
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:05, 31 paź 2013

Do góry
Pojechałam posadzić wilczomlecza i wreszcie zrobic wiklinowe kule, ale oba plany musiały poczekać...

Sąsiad działkowy, którego nigdy nie ma chyba korzystając z mojej nieobecności pociął morwy z jego strony i wszystko przerzucił na moją
Morwy rosną w granicy działek. Tak rosły kiedy przejęlismy działki (sąsiad tez jest nowy), gdyby nie moja praca nad nimi miałyby już chyba z 5 m. nie jestem w stanie ciąć tego co jest po stronie sąsiada, ale jak ściął, to chyba mógł sam się tym zająć? Też korzysta z ciena i owoców morwy. Nic to, zrobiłam porządek, docięłam morwy jeszcze bardziej, teraz po jego stronie nie ma nawet gałązki. Podwiązałam konary morw tak, że teraz nachylają się na moją stronę.

No ale wilczomlecz posadzony

Hebe nadal w rozkwicie, a obok szczypiorki czosnków

Pachysandra i Pyracantha

Głogownik w fazie przebarwień
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:01, 31 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Aniu, wg mojej wiedzy lawenda jest krzewinką.

Jak Ty już zaczynać katalogować rośliny to znaczy, że po rabacie formalnej wkroczyłaś na wyższy poziom ogrodnictwa - tak się z Tobą przekomarzam, Królowo Bylin!

Dlatego napisałam, że lawenda jest krzewem
Królowa bylin ze mnie taka jak i królowa jeżówek.. ... ale słowo królowa zarezerwowałam tylko na użytek kuchenny gdzie mam powieszona zawieszkę z hasłem "Królowa nie gotuje ".
Kataloguję od przypadku do przypadku już od 2 lat.. i dlatego niektóre nazwy potrafię podać.. bo zaglądam do katalogu.. i nazwa jest
Od Pana Bylinowego mogę wysłać coś, ale tylko dla zaprzyjaźnionych Forumek i Forumków Z powodów oczywistych i dla stałych bywalców forum znanych
Akcja "Rodeodendron" to był odjazd na maksa ... czasami mam takie szalone i nie do końca przemyślane pomysły Ale dzięki temu... nasza więź się zawiązała
Tak to było

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:47, 31 paź 2013

Do góry
Natalia krzak to raczej nie będzie najwyżej szeroki stożek

ostatni zakup w tym sezonie sosna czarna Goldfinger (1,3m za 70zł) i jeszcze jedno podejście do ościstej

iglaki juz są to wiosną rabata do wykończenia

Moja bajka 17:09, 31 paź 2013

Do góry

Mój berberys prawie "świeci" w ciemności
Moja bajka 17:03, 31 paź 2013

Do góry
Nad moim ogródkiem też latają niezidentyfikowane obiekty latające , że też mu nie zimno
i obiecane zdjęcia skrzyneczek, z małym opóźnieniem
Małymi kroczkami do celu... 16:48, 31 paź 2013

Do góry

To jest Joasiu to winogrono, chyba, że ma nie odpowiednią drabinkę i dla tego wolno rośnie?
Ogród na balkonie 16:44, 31 paź 2013

Do góry
Czas nadrobić zaległości .

Jedne z moich ulubionych pnączy jednorocznych: groszek pachnący i tunbergia oskrzydlona.

Kompozycja "na próbę". Tunbergia oskrzydlona i tytoń ozdobny z marcowego siewu . Szczerze mówiąc kompozycja niezbyt udana. Tytoń urósł za wielki... ale za to ładnie pachniało wieczorem .
Ciekawe, gdzie zapodziały mi się zdjecia z kwiatami .

Kwiatuszki tunbergii z bliska. Urzeka mnie ich jasny, pomarańczowy kolor w kontraście z czarnym oczkiem.

Ciekawy kolor kwiatów u nasturcji większej.

Kompozycja wisząca: fioletowe pelargonie, komarzyce i wilczomlecz. Prosto, ale dość ładnie .

Dekoracja kuchennego parapetu nad balkonem. Białe surfinie o pełnych kwiatach, fioletowy heliotrop peruwiański i po bokach (nie widać jeszcze) niebieska lobelia.

I na koniec mini warzywnik . Pomidory koktajlowe, po środku ogórek i wyrośnięte siewki sałaty. Może i plony nie były duże, ale zawsze to coś .

Wilcza Góra 16:31, 31 paź 2013

Do góry
pełni zadumy i spokoju...w oczekiwaniu na jutrzejszy dzień...
Mój ogród z psem:-) 15:50, 31 paź 2013

Do góry
Mój ogród od strony ,,wypoczynkowej,, jeszcze dużo pracy..i duuuuuuuużo miejsca na roslinki
barwy jesieniKOCHAM!!
GRIL I HUSTAWKA- wykonanie mój ślubny
- nowy nabytek- gdzieś się ostatnie zachowały podczas kiermaszu ogrodniczego w Końskowoli...do tego czywiscie kupiłam trawki bo uwielbiam takie połączenie)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies