Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na Łowieckiej 22:45, 27 paź 2013

Do góry
Zawsze myślałam, że nie będę należała do grupy tych panikujących matek, które cały czas drżą o dziecko, tymczasem kiedy mały pierwszy raz miał stan podgorączkowy prawie się nie popłakałam... Strach o niego jest silniejszy niż wszystko inne...

Co do wisterii to moja była kupiona rozpięta na takiej metalowej obręczy, formowana w okrąg (co widać na tamtym zdjęciu). Puściłam ją po prostu z tego stelaża wyżej na pergolę i taki efekt jak widać
W tym roku kupiłam jeszcze dławisza. Posadziłam go koło altany (nie mam teraz jej zdjęcia) ale to też fajna roślina pnąca. Przepięknie się przebarwia na jaskrawo-żółto, ma śliczne żółte owocniki, które po chwili pękają i ukazują równie jaskrawe czerwone kuleczki. Wygląda to cudnie. jak sama nazwa tylko wskazuje to roślina bardzo ekspansywna. Również do cięcia. Możesz też o nim pomyśleć jako o pnączu...
Rododendronowy ogród II. 22:37, 27 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

I znowu cudowności pokazujesz Bożenko.......piekne ujęcia, piekny twój las i ogród na jego tle.
Ta pierwsza fotka taka jesienna, troche zamglona, ta ostatnia w pełnym słońcu a one obie sliczne.... twój ogród i twój las jest boski przy kazdej pogodzie.
Jak samopoczucie bo czytałam,że przeziębienie próbowało cię zmóc ? Lepiej już ?
Ja od tygodnia chodze z pełnym nosem i chrypka... nie mogę sie tego pozbyc.
Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 22:32, 27 paź 2013

Do góry
luiza_jakubowska napisał(a)

Pozdrawiam.

Oj, jeziorko naszej Kasi - Luizy w jesiennej szacie. jak miło wspomniec sympatyczne miejsce i fajny letni czas spedzony tam własnie, a jeszcze milej gościnnych gospodarzy ........pozdrawiam Kasiu, ukłony dla męża i mamy
Jak tam twoja psiunia ? wydobrzała ? udało ci sei znależć dobrego weterynarza który ustawił jej ten cukier i dawki insuliny ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:28, 27 paź 2013

Do góry
Tak wygląda teraz rabata którą chciałbym zmienić, ale jak zobaczyłem zdjęcia z wiosny i początku lata to nie ma znowu takiej tragedii, już sam nie wiem....
Obecny widok okrpony....

Wiosną

Koniec czerwca

Pozostaje zadecydować czy całkowita rewolucja czy tylko kosmetyczne poprawki, liczę na pomoc.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:22, 27 paź 2013

Do góry
Zapomniałem, że zrobiłęm zdjęcia do lasu jednak aparatu nie brałem bo jeszcze bym zgubił.

Taki okaz też mi się trafił średnica całe 12,5cm
Starorzecze na górce 22:21, 27 paź 2013

Do góry
Pytałaś czy mam dzieci, wnuki. Tak, i rozumiem Twoje matczyne bolączki. Moja córka jako trzyletnie dziecko chorowała na nerki, miałam być przygotowana na najgorsze...Gdy zawiodły kliniki i szpitale znalazłam lekarza, który wyleczył ją ziołami i homeopatią. Dzisiaj ma swoje dzieci, nastoletnie.
druga córka dusiła się regularnie w nocy, zapalenia krtani. Dzisiaj wiadomo, że to uczulenia uciążliwe.
Wielka odpowiedzialność być matką, ale taka rola kobiet, i sił musi starczyć. Wszystkiego dobrego Agato.
O marcinkach odpowiedziałam. Pozdrawiam.

Ogród u stóp klasztoru 22:08, 27 paź 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
A ja się Alinko zakochałam w wilczomleczach o zielono-żółtych obrzeżonych liściach i kwitnących na żółto Bajka Żałuję, że kupiłam tylko 1, one w masie super wyglądają Pokażę tego mojego jednego biedaka

Enya Twój to ASCOT RAINBOW a Alinki Purpurea, pozdrawiam obie Panie
Ogród niby nowoczesny ale... 22:06, 27 paź 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
I co mam zrobic?? Wywalić te kwiaty???? Rosną i nie zamierzają wcale "zbrzydnąć" a powinnam chyba jakieś chryzantemy wsadzić hehe

Ja swoje wywaliłam wczoraj ale nie były takie wypasione jak Twoje
Daj in jeszcze szanse są piękne

Ogród cioci 22:04, 27 paź 2013

Do góry
Widzę, że sadzenie jeszcze potrwa, tyle cebulek. Ja przesadzałam azalie i jeszcze ta operacja czeka parę róż. Już chcę odpocząć od ogrodu, i okazuje się przydatna zima.
Pozdrawiam jesiennie.
Mój 4 arowy azyl... 21:57, 27 paź 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Wiosną były smardze a dziś znalazlam to:

Rydze były dwa. Ciekawe skąd się wzięły? Maślaki, z wyjątkiem jednego, robaczywe

a grzybni nie wykładałaś?
Bajkowy ogród Weroniki 21:56, 27 paź 2013

Do góry
Aniu z Kamiennego, pozdrawiam.
Znów widzę podwójne moje wstawki, i choć nie minął jeszcze dzień, edytować i poprawiać się nie daje.
Trudno się wysyłają, więc może zrobię sobie przerwę od Ogrodowiska.

Mój 4 arowy azyl... 21:55, 27 paź 2013

Do góry

Dla Ciebie różyczki okrywowe - zdjęcie z 22 czerwca

Dzięki to White Rose?
Mój 4 arowy azyl... 21:52, 27 paź 2013

Do góry
Rudbekia naga wyrosła niemal do nieba

a kwiaty hortensji, choć przekwitły, mogą się podobać

Basiu fajne zbliżenie rudbekii, moje nagie w rajskim w tym roku też miały ponad 2 m w lipcu dopiero się otwierały
Ogród u stóp klasztoru 21:49, 27 paź 2013

Do góry
A ja się Alinko zakochałam w wilczomleczach o zielono-żółtych obrzeżonych liściach i kwitnących na żółto Bajka Żałuję, że kupiłam tylko 1, one w masie super wyglądają Pokażę tego mojego jednego biedaka

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:46, 27 paź 2013

Do góry
Syla napisał(a)

kamień położony na podłodze .... czekamy na położenie desek ......

Ja.....świetnie wygląda
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:40, 27 paź 2013

Do góry
Malinki soczyste i niebieskie piękniste pozdrawiam wieczornie
Makowo na Kociewiu 21:40, 27 paź 2013

Do góry
Bena jeszcze nie znacie on chadza własnymi drogami i nie towarzyszy mi w ogrodzie tak jak Maja
jest to kot siedzący przy lodówce a dziś siedział przy wrzosach

Bajkowy ogród Weroniki 21:37, 27 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Weroniko, masz wspaniałe marcinki i te fioletowe, i różowe (wolę to określenie, mimo profesjonalnego: czerwonego), a zwłaszcza niebieskie:
jak wysokie rosną i jaka jest średnica kwiatka? może kojarzysz nazwę?
z góry dziękuję

Średnica ( z pamięci) ok. 2cm niskich i ok. 3, 4cm wyższych.
Fioletowe niskie i jasne niebieskie ok. 40 cm
Niebieskie ciemniejsze ok. 50 cm
Czerwone ciemne różowe) ok. 120 cm
Różowe i fioletowe z wysokich ok.170 cm
Dzieci mamy i wnuki też.

wysokie różowe i pod nimi niskie, w tle ciemne niebieskie i na pierwszym planie jasne niebieskie.

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:31, 27 paź 2013

Do góry
Taki donice wypatrzyłam.. kształt by był.. wielkość też, ale kolor... ????? Brązowo szare są .. foto z komórki.. Jakoś nie jestem przekonana...

Torty artystyczne - dekoracje tortów 21:18, 27 paź 2013

Do góry
Ostatni tort zrobiony jako niespodzianka Mam nadzieję że udana
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies