Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 20:27, 27 lis 2013

Do góry
Tusiala napisał(a)
Takie mam plany Dajanko głaz będzie leżał w żwirku, żwirek będzie otoczony trawą, sosny czarne planuję, że będą stały w korze na nóżce a pod nimi wrzosy. W środku jeszcze ze dwie ławeczki. Tak jakoś mi się wyrysowało kamienia polnego mam ile chcę bo pod płotem od sąsiadki pełno tego leży i można brać.
U mnie też wszystko długaśno trwa. Poza tym tak bym chciała tyle od razu zrobić, kupić... ale się nie da. Trzeba czasu. Może zdąże przed 40-stką

Aniu

Przy garażu teren skopany. Teraz szukam inspiracji na obsadzenie tych miejsc

Żebym ja miała bliżej do ciebie to wysprzątałabym ten kamień polny z całej okolicy takie bogactwo leży na polach a ja tyle go potrzebuję Na moim terenie niestety go nie ma ,jaka szkoda .Ładna wizja ,podoba mi się tylko te wrzosy nie bardzo, ale na mnie nie patrz bo ja przesądna jestem Wrzosy lubię w lesie przy domu ponoć szczęścia nie przynoszą tak powiadają .U mnie same sosny za siatką i nie tylko bo na działce tez kilka zostawiłam Lubię je i ptaków na nich sporo śpiewających siedzi nie wspominając o zapachu który dociera nawet do wewnątrz domu.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:24, 27 lis 2013

Do góry
U nas zimy nie ma, ciemno brudno i zimno, dlatego wklejam foty zimowych klejnotów z POPRZEDNICH LAT

Kolorowe Rabaty Martek 20:14, 27 lis 2013

Do góry
Za oknem mgła, zostawiam na brzegu łódź, i światło latarni włączam dla błąkających się wieczorową porą.

Dogonić marzenia, czyli końca nie widać 20:12, 27 lis 2013

Do góry
Lylly napisał(a)

Spadek po długości, w stronę bagna i po szerokości, z lewej wyżej. Jaśniej już nie umiem Dojazdu z tyłu brak, jest bagno do końca działki i ok. 10m dalej w dal, za bagnem wąska dzika ścieżka, a za nią rzeka.

O mamuniu, dopiero jak zobaczyłam to zdjęcie, to doczytałam jakie faktycznie wymiary ma działka.
Będzie to ogród z podziałem na wieeeele pokoi .
Co do kancików, kora się u nas nie sypie. Zrywaliśmy darń więc kora została wysypana równo z trawnikiem. Jak osiadła to już zupełnie nie ma problemu z koszeniem. I dziękuję niebiosom, że nie zdążyłam zrobić obrzeży z kostki granitowej, bo do takich sie przymierzałam. Wydaje mi się, że kanty to najprostszy i najtańszy sposób utrzymania w ryzach trawy.
ogrodoweimpresjejolki 20:04, 27 lis 2013

Do góry
Przegapiłam tysiączek. Gratulacje serdeczne Jolu i wielu następnych życzę. Z łabędziem widzę że się zaprzyjaźniłas.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:00, 27 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

i wyjęłam z piekarnika karkóweczkę na jutro, będzie podana z małymi cebulkami duszonymi w winie, occie balsamicznym, miodzie lipowym, liściem laurowym i kawałkiem kory cynamonowej
kawałeczek ukroiłam na spróbowanie, jest pyszna

Ślicznie karkówka wygląda i nie mam wątpliwości że jest pyszna, szkoda tylko że nie moja ale ja też może zrobię na niedzielę.Pozdrówka.
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:53, 27 lis 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Natalia fotki będą piękne (mam nadzieję) jak kupię aparat

odrobina lata, liliowce i perukowiec już na innej rabacie

Zbyszek piękne letnie fotki, aż się oczy cieszą, bo coraz zimy na Ogrodowisku ludziska wstawiają
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:37, 27 lis 2013

Do góry
Jeszcze zimy nie ma, postraszyła tylko, ale na Kasprowym ponoć 60 cm śniegu już leży,

ale fajnie jest jak iglaczki są ogrodzie,wtedy nie jest tak bardzo smutno

na pierwszej fotce p. oścista, w tyle widać daglezję, na drugim zdjęciu p.waterei, p.żółta, klony i morwa już łyse

conica i strzyżony jałowiec w chmurki

brzoza z wiązem wśród iglastych, srebrny świerk, barwinka ma pod stopami,

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:29, 27 lis 2013

Do góry
dałam torf odkwaszony, na to korę, potem matę słomianą i na wszystko podwójna warstwę agro, wszystko przyłożyłam cegłówkami, teraz czekam wiosny

Rododendronowy ogród II. 19:27, 27 lis 2013

Do góry
Rench napisał(a)

O jak pięknie w tej szacie srebrnej

Dziś szron był dosc delikatny , czasem bywa go wiecej i wtedy jest rzeczywiście pięknie.

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:27, 27 lis 2013

Do góry
Wstawię tą cebulkę co udusiłam do karkówki, obiadek był pyszny, podawałam z ryżem na sypko, karkówka w plastrach i do tego duszone cebulki spróbujcie
Rododendronowy ogród II. 19:22, 27 lis 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Ale sobie poczytała!! A raptem dwa dni nieobecności!!

Gołąbki wyglądają tak , że aż mi przez monitor zapachniało.

Pozdrawiam . U mnie szaro i zimno. Byle do wiosny!

Celinko faktycznie byle do wiosny, ale na nią musimy jeszcze poczekac więc na razie zdjecie z minionej wiosny.( szkoda ze nie aktualne)

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:18, 27 lis 2013

Do góry
jako że u nas dzisiaj w nocy było -6,5 brrrr poukładałam róże na zimę. W tym roku nie miałam gałązek więc kupiłam słomianą matę
poobrywalam listki, które jeszcze były

potem położyłam jedną, do kompletu poległa druga, róże powiązałam razem, jedna do drugiej

Za radą robaczka położylam też austinki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:13, 27 lis 2013

Do góry
donica dostała styropianową podkładkę i grubą warstwę bąbli a na nią kubraczek z trawy kalifornijskiej... muszę jeszcze od góry zabezpieczyć gałązkami, tylko nigdzie nie ma u nas w sprzedaży

Ogród w kształcie litery" L" 19:11, 27 lis 2013

Do góry
widok z salonu

Ogród cioci 19:09, 27 lis 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Przesyłam pozdrowienia

Pasuje mi do koloru Dzięki
Ogród w kształcie litery" L" 18:55, 27 lis 2013

Do góry
Zrobiło sie zimowo...
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 18:54, 27 lis 2013

Do góry
Hortensje incrediball też są super, ogromne płaskokuliste raczej i nie lubią ostrego słońca, bo wtedy się przypalają, ta mała z odkładów,

mateczna

z różami tak na prawdę dopiero zaczynam, mam na pergoli NN kwitnie raz, ale długo, potem zaczyna kwitnąc na tej pergoli powojnik Jacmani, osłania wtedy pergolę jak opadną liście po plamistości, bo nie opryskiwałam róż, mam jedynie okrywową The Fairy, godna polecenia.
Posadziłam w tym roku Eden Rose 85 i Red Eden Rose, zadołowałam w donicy Louis Odier.
Posadziłam Alchymist, prawda,że cudna? kupiłam w jakimś markecie za 6 zł wsadziłam do donicy na wszelki wypadek, jak zakwitł to zachwycił, nie tylko kwiatem ale zapachem również, cudny kameleon.

Z pnących gdybym sadziła jeszcze, to posadziłabym czerwonego Aleksander Mc Kenzi(może nazwy z błędami napisałam)
Rabatka z Anabelkami jest do przesadzenia na wiosnę, to nowo tworzona rabata, to właśnie ta w sprawie której zwróciłam się o pomoc w projekcie

Ogród cioci 18:50, 27 lis 2013

Do góry
Przesyłam pozdrowienia
Marzy mi się Siedlisko.... 18:40, 27 lis 2013

Do góry

I jeszcze trochę wczorajszego ogrodu

Piękne kolory
Czy ta duża trawa po lewej to miskant olbrzymi? Dostałam w październiku karpę od sąsiada i trochę pożałowałam, że ją chciałam. Naczytałam się w necie, że strasznie się rozrasta, a korzenie bardzo głęboko wrastają w ziemię. Jak rośnie u Ciebie?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies