Gałęzie orzecha sa wysoko to światło ma dostęp do tego miejsca ale inne krzaki jakie tam sa mogą ten dostęp hamowac. azalie potrzebują słonka , rh zresztą też bo w cieniu kiepsko kwitną , więc musisz sama ocenic czy tam bedą rosły. Ładnie by to miejsce wyglądało z azaliami lub rh. pozdrówka.
Musisz udać się na wątki o różanecznikach, tam jest wiele takich przykładów i pomocy dla nich.
Moim zdaniem pH gleby się zmieniło, musisz zbadac glebę pehametrem choćby.
Zakwasić albo przesadzić Rh w kwaśną, świeżą glebę najpierw.
Elu ja mam odwrotny problem , chcę by M wybudował wedzarnie a on nie chce. Teraz gdy wędliny sa niejadalne i wszystkie smakuja jednakowo to przecież super sprawa móc je samemu uwedzic i jeśc jak za dawnych czasów pyszności. Zgódz się szybko.
Marz piekne donice z cegły. One są tytaj "gwiazdami i to co w nich rośnie. Ogniki bym przesadziła, albo cięła je w kule, takie roztrzepane nie dają dobrego widoku, a raczej psują efekt. Kule przybliż może do kompozycji trzech, czyli świerku, kolumnowego drzewa. Blisko donicy ogniki nie mogą być, albo wcale albo przesadź gdzie indziej a tu dosadź duże kule po jednej.
Rabata z prawej nie obejmowała u Ciebie drzew, zostawiona tak na skraju nie wiadomo czego nie będą łądnie wyglądały: jak tu kosić, nie ma idealnej linii trawnika.
Moi m zdaniem nie rób tutaj tej rabaty z rozchodników.
Agnieszka albo Twój aparat przekłamuje rzeczywistość (w co nie wierzę) albo rzeczywistość jest, jaka jest i jest z rozmachem! Pięknie widać linie drzew, nasadzeń.
Witam Was nowym kwiatem storczyka, oświetlonym dawno u mnie niewidzianymi promieniami słońca
Jolu, tak. Ścięłam kwiaty żurawek już po przekwitnięciu i wstawiłam do wazonu. Nadają lekkości kompozycji. Wiele jest kwiatków, które stanowią jakby mgiełkę
Przy takiej pogodzie jak dziś spokojnie mogę czekać do wiosny. Zimno, brrr, ale to słoneczko
nie bądź taka skromna ja uważam że odwaga jest na pierwszym miejscu a kto się nie zgłośił to traci chociaż ma duuużo więcej ale ty masz się czym pochwalić chociaż na malutkim terenie buźiolek