Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wilcza Góra 22:05, 20 lis 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
dzisiaj to chyba będzie małe zaskoczenie...
size=640x426]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/49/491584/original.JPG[/img]

,, a co to? a kto to? tak pędzi ku wiośnie?
Wilcza Góra 22:05, 20 lis 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:04, 20 lis 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
no obwódka super ...ja tu zadnego jaja nie widzę, zazdroszczę , że Ci eMuś kosi ja koszę sama bo jak mój dorwie kosiarkę to połowy kwiotków nie mam i krzewy podcięte z dolnych gałęzi

Spróbuj mojemu odebrać kosiarkę.... to jego działka .. i jego trawnik... a kosi jak twój.. wszytko co wystaje na trawnik jest skoszone.. dlatego mam obwódki.. to granica moje-twoje

I tymczasowy płot antypsiowy.. jego nie pokazywałam.... grrrrr... eligancko..

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:02, 20 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wszystko przeczytałam, szkolenie z lampek zaliczyłam , A co to jest to rude?Pozdrówka.

Bogdzia to tawuła.. latem paskudna, już ja tnę 2 razy w sezonie.. .... ale wiosenne przyrosty i kolor jesienią jest cudny... dla wiosny i jesieni ja trzymam.... i ta ma jeszcze liście Gdy drzewa już łyse....

Tak wygląda wiosną, rusza bardzo szybko.. Widać po lewej.. Ale nazwę muszę poszperać z googla

Wilcza Góra 22:01, 20 lis 2013

Do góry
dzisiaj to chyba będzie małe zaskoczenie...
od paru tygodni na moim wątku przekonuje do urody suszków...
wczoraj "czarnymi łebkami" doszłam do ostatniego koloru w palecie barw...
a dziś ?
pokażę Wam co znalazłam w naszym ogrodzie kilka dni temu..KILKA DNI..nie miesięcy...
jedna, jedyna gałązka, która NIE wsiadła do pociągu relacji WIOSNA > LATO > JESIEŃ
albo wysiadła na stacji LATO i już została...
byłam tak zaskoczona, że wpadłam w amok...zrobiłam jej ponad 50 zdjęć, na szczęście w różnych odsłonach..
dziś mała próbka z tej JESIENNEJ SESJI ...w lekko japońskim stylu...
uprzedzałam już, że jestem szalona, prawda ?

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:00, 20 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Anek, co to za "chabaź". Klon... ? On jest cięty systematycznie?
Wilczomlecz nadobny (Euphorbia pulcherrima) Gwiazda Betlejemska, poinsecja 22:00, 20 lis 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:54, 20 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzięki a ja się bałam kosić że za późno

Tylko trzeba kosić ciut wyżej niż latem....

A to moje królestwo Mordoru.. szkoda mi ziemi z darnią, to wciepałam w kąt na stos... wiosną może trochę byliny to zarosną... a teraz moje byliny byle jakie, bo niedawno przesadzałam... na razie denerwuje i kłuje w oczy Stara doniczka... miałam wyrzucić, ale może coś sie z niej da zrobić Ot taka gradobiciara jestem
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:49, 20 lis 2013

Do góry
No a moje światełka są do kitu.Trza inwestować

Ja już się wściekam na eMusia, bo co roku mu światełek mało.. mówię to powieś na jednym.. nie musi być tam gdzie ma być.. i nie na kawałku... w sobotę jadę po światełka.. polukać co dają... Pamiętam akcje, moje chłopaki światełka do koszyka, a ja na półkę, oni do koszyka, ja na półkę... Moje chłopy jak widać lubią grizłoldowo... ja też. tylko ja liczę...

Dziś skończyłam na froncie obwódki z kostki... widać jeszcze piasek na zewnątrz..ale to do pierwszego deszczu
Może troszkę kółko się miejscami zjajkowało, ale musiałam pilnować by sie wogle kółko zeszło i nie wyszła autostrada

Teraz eMuś może kosić bez zrzędzenia.. że ma trudno Nic nie bezie mu się rzucać pod kosiarkę

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:48, 20 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Wszystko przeczytałam, szkolenie z lampek zaliczyłam , A co to jest to rude?Pozdrówka.
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:43, 20 lis 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu, bardzo mi się podobają Twoje wyliczenia matematyczne w kwestii zużywania prądu
Ze mnie słaby matematyk a elektryk żaden, więc myślę że warto posłuchać Twoich doświadczeń

Liczę, by rozgrzeszyć sie za tę rozrzutność

I zieleń...... ale teraz zieleń nawet cieszy

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:41, 20 lis 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
U mnie lampki wiszą, próba zrobiona. Uroczyste otwarcie pewnie u nas na wsi po 15-tym grudnia...

Moje nawet bez nazwy producenta...na razie świecą. A ja myślałam, że tak parę lat wisieć będą...bo kłopot...stawianie rusztowania...nie mam pytań...
Ale ledy, chociaż tyle.

Kindzia.. dziś o tobie myślałam, żeś zdezerterowała na amen.. kamień z serca...... jak dobry kable będą świecić.... a zdejmować co rok nie musisz.. my zdejmujemy bo drzewa rosną... i brzydko wyglądają takie kable eMuś dziś zażyczył 6 metrowej drabiny, bo inaczej już nie powiesi Ale my t ow wekend za lampki sie weźmiemy, teraz brak czasu.
Porobiłam dziś fotki, to rozdaję

Rododendronowy ogród II. 21:40, 20 lis 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Któż to siedzi na kamieniu? może skrzat prawdziwy?

Pewnie ze skrzat ,czyli wnusia a za nią rh które teraz wyglądają tak a właściwie są wyższe bo tu po deszczu to się przygieły. Jeden kamień jak widzisz pozostał ale jest przesuniety.

Moj ogrodeczek 21:39, 20 lis 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:38, 20 lis 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Wiem ze fugowanie to mordęga - mnie t czeka na wiosne jak ściane bedę obkładać kamieniem (w szałasie)
Tym bardziej Cie chwalę bo wiem ile z tym roboty

Nie mordęga tylko czasochłonne, a sprężać sie trzeba , bo fuga zastyga
Dasz radę.. ja z tych niecierpliwych, a tu trzeba trochę cierpliwości

Patrz jak fajnie to wygląda Co prawda wisienka robi sie łysa, ale trawnik boski

Dwa ogrody 21:38, 20 lis 2013

Do góry

Ogród niby nowoczesny ale... 21:37, 20 lis 2013

Do góry

W kwadratach też planuję zmiany wiosną...będzie przemeblowanie

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:36, 20 lis 2013

Do góry
Jeszcze będziesz kosić ? nie wymarznie trawa?

Ewa chyba ma rację.....
to trawa z 2 marca zaraz po zejściu śniegu (na rabatach jeszcze leży) Jakoś nic jej nie było..

A to z połowy kwietnia jak druga zima sie skończyła tej wiosny.. jasne placki to po sikaniu przez psa

Ogród niby nowoczesny ale... 21:35, 20 lis 2013

Do góry
No i troszkę zdjęć z oddali...

rozsypana ziemia to ślady po moich ukochanych ulubieńcach...krecikach dziennie jeden kopczyk

moje buksiki w donicach jakoś się trzymają..

i modrzewiowa z oddali...i info najważniejsze...ogłaszam casting na zastępstwo dla modrzewi

Rododendronowy ogród II. 21:31, 20 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Bogdziu, ale u Ciebie rododendronowa uczta, dostarczasz nam energii na zimę , ja przesadziłam moje ostatnie dwa rh poźnym latem, na nowe stanowisko, mam nadzieję, że dadzą radę

Jednym z tych dwóch sierotek rh, które przesadziłam to ten właśnie co pokazałaś wcześniej

Wiosną, zobaczymy, ale najpierw czekamy na Nowy roczek nawiązuję też do Pisarzowic

Na szczescie jesien jest długa wiec pewnie sie juz dobrze ukorzeniły i nic im nie grozi.Pisarzowice , pewnie ze bym chciała ale w tym roku mialam wielkie plany i mnóstwo zaproszeń a skończyło sie na chorobie i siedzeniu w domu wiec na razie nic nie mówie. Zobaczymy w maju.Pozdrówka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies