Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 01:01, 06 sty 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Przed brzozami będą rozchodniki , śmiałki , trzcinniki i stipa .
chciałam kilka danic ale boje sie czy dadzą radę i zastanawiam sie czy nie lepsze będą karłowe kosodrzewiny . Co sądzicie ?

Jenki, jak ja sie cieszę

Widzę, zę też nie możesz się doczekać wiosny No pewnie, tyle pracy twórczej przed nami!

Mam kosodrzewinki i lubię je. Jak już nie ma nic w ogrodzie, to zawsze dają trochę zieleni. Na razie nie są duże, bo sa u mnie trzeci sezon, ale w zależności od gatunku mogą osiągać nawet ponad metr. Tak że weź to pod uwagę przy planowaniu.
Życie w wiejskim ogrodzie 00:25, 06 sty 2016

Do góry
A tutaj wyższe studia. Moja stipa i tak nie miała kłosów. Nie stresuj się, zrobię jak mówisz. Pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 20:03, 05 sty 2016

Do góry
iwonaal napisał(a)
Przemek nie masz na zbyciu stipy, moja nie miała nasion, nie w tym miejscu posadzona.

Na zbyciu niestety nie mam Popytaj dziewczyn może mają a jak nie to na bank będą w OBI bliżej wiosny Ja w tamtym roku tam kupowałem

Twoja stipa na bank miała nasiona Są one mikroskopijnej wielkości umieszczone na każdym kłosie
Ogródek Iwony 16:29, 05 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Beatko, stipę siałam 4 lutego. Wzeszła po tygodniu. Ten termin jest chyba dobry. Wcześniej nie ma sensu.
Zobacz tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa?page=21

właśnie czytałam ten wątek dzięki Kochana
to poczekam już spokojnie do lutego, prawie ziemię kupię i doniczki przygotuje
Ogródek Iwony 13:36, 05 sty 2016

Do góry
beata_m napisał(a)
Iwonka matko warzywnie u Ciebie na maksa a mam pytanie ciut z innej beczki: siałaś już w tym roku stipę ... nie wiem czy za póżno czy za wcześnie jeszcze?

Beatko, stipę siałam 4 lutego. Wzeszła po tygodniu. Ten termin jest chyba dobry. Wcześniej nie ma sensu.
Zobacz tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa?page=21
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:10, 05 sty 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
hej hej w tym nowym roku
pięknie ci wszystko urosło
będę z tobą kolejny rok

cieszę się, że będziesz ze mną
lindsay80 napisał(a)
Dużo zrobione u Ciebie Iwonko w 2015, a plany na 2016 to już w ogóle rozmach na całego, bo pod hasłem rozbiórka grila, altany, stodoły to kryje się mnóstwo pracy.
Widziałam kiedyś plac po rozbiórce stodoły to wiem co mówię.
Powodzenia, niech się wszystko uda!

no to są najcięższe roboty zaplanowane na ten sezon, aż się boję
kasja83 napisał(a)

Uwielbiam takie podsumowania.Fajnie, ze rzuciłaś porównawcze fotki(co uświadamia mi-jaki kawał roboty zrobiłaś), bo zawsze mam biedę przebrnąć przez wątki bardziej zaawansowanych ogrodników
Rabata stipowo-konwalikowa ewidetnie jest w moich inspiracjach.

mi też się podoba takie zestawienie, tylko obawiam się ze stipa nie wytrzyma mrozów, obsypałam niby korą, ale u mnie wieje strasznie
Dominika11 napisał(a)
no plany niezłe - trzymam kciuki i będę obserwować
dzięki Dominika
waldek727 napisał(a)
Szukam Cię wszędzie, a Ciebie nawet w domu nie ma.
a właśnie że jestem, nawet do piątku siedzę w domu
szi napisał(a)
Witam się w 2016
Życzę Ci realizacji wszystkich ogrodowych planów i tych nieogrodowych oczywiście też.

Dzięki Sylwia wciąż mi chodzi po głowie ten Twój wianek
Agatek napisał(a)
Iwka już pracuje w ogrodzie pewnie
gdzie tam, na zwolnieniu siedzę
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:19, 04 sty 2016

Do góry
Będzie , bedzie murek W końcu
Byłam dziś rozmawiać , jak sie ociepli przyjdą panowie na pomiary i na wiosnę rusza budowa murku pod brzozami .

Bedzie ok 60 cm bliżej niż brązowy płotek na zdjęciu.

Ta rabata w rogu też bedzie ale zostanie wszystko wysadzone, nasypana ziemia i posadzone na nowo.

Już nie mogę sie doczekać .
Przed brzozami będą rozchodniki , śmiałki , trzcinniki i stipa .
chciałam kilka danic ale boje sie czy dadzą radę i zastanawiam sie czy nie lepsze będą karłowe kosodrzewiny . Co sądzicie ?

Jenki, jak ja sie cieszę
Ogród tworzony z pasją 15:21, 04 sty 2016

Do góry
ja siałam w ubiegłym roku stipę i werbenę 15.03.15, to było o miesiąc za późno, ale i tak i jedna i druga zakwitły. Stipa przez cały sezon była piękna.

Karol, polecisz jakie odmiany jabłoni, gruszy, śliwy, brzoskwini, moreli i wiśni posadzić w ogrodzie?
Życie w wiejskim ogrodzie 21:36, 03 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Widzę, ze jestes specjalista od siewu więc się Ciebie poradzę. W tym roku pierwszy raz będę siać stipę i werbenę. Czy jeżeli wysieje pod koniec stycznia będzie okej? Kiedy mam je wsadzić do gruntu? Po majowych przymrozkach czy mozna juz wczesniej?

Karol stipa rośnie dość wolno ale myślę że dopiero w połowie lutego trzeba ją siać Ja tak robiłem

W przypadku werbeny ciężko mi doradzać Proponuję też połowę lutego Dziewczyny pewnie będą krzyczeć głośno o jej terminie siewu Ja ją pierwszy raz siałem w maju w tunelu foliowym i wyszła na drugi dzień Ona do kiełkowania potrzebuje dużej wilgotności i wysokiej temperatury Proponuje po wysianiu nakryć ją kloszem
Bardzo ważna informacja w przypadku werbeny Nasiona trzeba poddać procesowi stratyfikacji Wtedy lepiej kiełkują Podobnie robi się z lawedą

Do gruntu wszystkie sadzonki sadzimy dopiero po ogrodnikach Wcześniejsze posadzenie jest ryzykowne Ja wolę spokojnie spać w nocy
Oczywiście sadzonki pędzone w domu przed posadzeniem wcześniej hartujemy
Kwitnące skarpy 20:26, 03 sty 2016

Do góry
Pewnie że sie sieje tak jak stipa

Typy już masz widzę pomidorro Muszę przejrzeć
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:20, 03 sty 2016

Do góry
jona napisał(a)

Mi też wygląda na stipę. Siać będę gdzieś w lutym. Na ogrodowisku jest wątek odnośnie stipy:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa

Zdjęcia złocienia wstawię u siebie, żeby nie mącić w Twoim wątku. Roślina raczej z tych bezproblemowych chociaż raz złapała mszyce.

byłam obejrzałam,wygląda dosyć fajnie,więc zasieję.

Kupiłam ,na targu też takie sadzonki
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:05, 03 sty 2016

Do góry
katel napisał(a)
wygląda jak stipa .

przejrzałam wątek stipa-ostnica wygląda ,że to stipa
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:05, 03 sty 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

Rozumiem Joasiu,że jesteś zadowolona z tego złocienia wstaw jakieś fotki

Stipę ,kiedy będziesz siała ,bo ja pierwszy raz zebrałam nasienie,z sadzonek kupionych w tym roku.Zostawiłam je w ziemi ,przezimują czy nie?
Może to wcale nie stipa,kupiłam na targu i tak mi powiedzieli

Mi też wygląda na stipę. Siać będę gdzieś w lutym. Na ogrodowisku jest wątek odnośnie stipy:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4189-ostnica-stipa

Zdjęcia złocienia wstawię u siebie, żeby nie mącić w Twoim wątku. Roślina raczej z tych bezproblemowych chociaż raz złapała mszyce.
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:45, 03 sty 2016

Do góry
wygląda jak stipa .
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:32, 03 sty 2016

Do góry
jona napisał(a)

Złocienia Crazy Daisy też mam z nasionek. Dobrze wschodził i sadzonkami obdzieliłam też znajomych. Kępy dość szybko się rozrastają
Stipa też siana i sadzona i rośnie dwa lata. W tym roku zebrałam nasiona i zamierzam znowu hodować z nasionek

Rozumiem Joasiu,że jesteś zadowolona z tego złocienia wstaw jakieś fotki

Stipę ,kiedy będziesz siała ,bo ja pierwszy raz zebrałam nasienie,z sadzonek kupionych w tym roku.Zostawiłam je w ziemi ,przezimują czy nie?
Może to wcale nie stipa,kupiłam na targu i tak mi powiedzieli
Gożdzikowa - wiejski ogród 20:35, 02 sty 2016

Do góry
gobasia napisał(a)
W styczniu to chyba jeszcze nie .
kupiłam:
trytomę groniastą
Złocień Crazy Daisy
Złocien właściwy -biały
Platykodon wielkokwiatowy-różowy
rudbekie purpurową
zebrałam nasiona stipy

Złocienia Crazy Daisy też mam z nasionek. Dobrze wschodził i sadzonkami obdzieliłam też znajomych. Kępy dość szybko się rozrastają
Stipa też siana i sadzona i rośnie dwa lata. W tym roku zebrałam nasiona i zamierzam znowu hodować z nasionek
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:55, 02 sty 2016

Do góry
JoannA napisał(a)

Aga,
stipa podobno jednoroczna ale u mnie przezimowała już 2 zimy. Ale ja zdecydowanie wolę młodą stipę i wymieniam ją corocznie.
pozdrawiam

Joanno a czy masz nadmiar nasionek stipy i zechciałabyś się podzielić?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:36, 02 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

stipa zachwyca

Stpę zaproś koniecznie do swojego ogrodu.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:33, 02 sty 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
I ja podczytuję listę polecanych iglaków czas zacząć planować
Widzę że stipe masz - podobno jednoroczna jest - a jak ona u Ciebie się zachowuje? Na razie jest ładna.

Aga,
stipa podobno jednoroczna ale u mnie przezimowała już 2 zimy. Ale ja zdecydowanie wolę młodą stipę i wymieniam ją corocznie.
pozdrawiam
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 10:59, 02 sty 2016

Do góry
JoannA napisał(a)
Sosna rumelijska dla Ani.
wiosna 2013

2014

stipa zachwyca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies