Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka wkoło Lubczyka :) 21:51, 01 wrz 2013

Do góry
Dzień trzeci-dalsze zmagania ze skarpą
Dziś już tak dużo nie zrobiliśmy, bo i dłuższa strona i szersza i gości mieliśmy, no i grilla na zakończenie wakacji
No ale do rzeczy

Myślałam, ze skończę układać kamienie, ale Milena miała już dość i musiałam przyjść do domu, a i tak już było po 19.30! Do południa m zrobił odpływ deszczu z rynien, ja przesadziłam parę kwiatkow, po południu ziemia, kamienie i parę kwiatkow-miedzy innymi ogrodowiskowe żurawki

Dacie wiarę, że to wszystko z jednej doniczki?! Jak ją wiosną kupiłam podzielilam na 4, a teraz mam aż tyle
Nad nimi chce dac bordowe żurawki!
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:43, 01 wrz 2013

Do góry
teraz to moje ulubione miejsce - moja limka posadzona w tamtym roku w maju - szybko rozrasta się i trzyma fason

a to już moja eksperymentalna rabata bylinowa - na wiosnę robiłam rewolucję totalną a teraz w białych rękawiczkach taka cichaczem - już wysadziłam na pierwszą linię niskie liliowce - a było tak: rząd poziomek, potem kocimiętka, a potem ten liliowiec

a teraz poziomki wyleciały , liliowiec do przodu a kocimiętka z tyłu - wykopać dołek na taki liliowiec to teraz skomplikowane zadanie

a to mój korzystny zakup jeżowek po 6 zl

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:37, 01 wrz 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Anetko czy te trawy i hortensje mają przez większą część dnia słońce czy cień ?
Są cudne
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:36, 01 wrz 2013

Do góry
Wieczorem po obejściu ogrodu postanowiłam zrobić kilka zdjęć bo już czuję mocno jesień - jednak zdjęcia nie są dobre ale coś wybiorę

u mnie susza, dziś padało ale to niewiele jedynie lekko trawnik się poprawił a pod krzewami susza

pojemniczek z wodą dla owadów nie napełnił się

a to moja rabatka z trawkami - po Danusi art. z pudrowym różem zainspirowalam się i podrasowałam ją - wywaliłam niebieskie trawki

liriope - mam pierwszy rok , bardzo fajna trawka kwitnąca pasuje do wrzosowisk super - chyba ją wysadzę z doniczki ale nie wiem czy przezimuje

[b]mam pytanie - kto wie jak rozmnożyć wrzosy

co roku kupuję jakieś wrzosy ale czasem spodoba się jakiś i w kolejnym sezonie już takich nie ma

ten jest super bo w zimie jest czerwony

Metamorfozy ogrodowe 21:25, 01 wrz 2013

Do góry
isia33 napisał(a)

Sierpień 2013

Iwona, brak mi słów. Przepięknie u ciebie, daje moim h jeszcze rok (teraz maja 2 lata) a potem proszę o jakieś zaklęcie żeby były takie jak u Ciebie!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 21:25, 01 wrz 2013

Do góry
Karola to nie jest Abraham Darby
to jest AD:

On ma wyraźne koła... jakby płatki ktos związał w poszczególne kręgi... jak zobaczysz AD nie będziesz mieć wątpliwości
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:12, 01 wrz 2013

Do góry
Ukorzeniły się kolejne bluszcze. Hura! Jeszcze jesienią ponasadzam.

A tu dziś oniemiałam - moje Amazon Mist mają takie długie źdźbła! Na końcu jest kwiatostan, nie wiem czy widać - mam nakręcony na podstawę kciuka

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:11, 01 wrz 2013

Do góry
czas nawiązać do zakończonego konkursu doniczkowego

tym którzy zagłosowali na moje kompozycje bardzo dziękuję

wlaśnie dokupiłam wrzosy i troszkę je wzbogaciłam więc pokażę moją ulubioną kompozycję

Moja bajka 21:10, 01 wrz 2013

Do góry
Moje szyszkowe cudaki
W domku czasem też zawieszam co ciekawsze znaleziska
Mój ogród 21:07, 01 wrz 2013

Do góry
Trawy wtedy zaczynały kwitnąć. Warto mieć je w ogrodzie. Jesienią one zdobią ogród chyba najbardziej.

Rozplenica wsadzona jesienią, jako nieduża kępka po prostu urosła jak szalona. Trzeba ją przenieść gdzieś indziej, bo się już tam nie mieści. Trawy u mnie czują się doskonale, więc muszę zwiększyć ich ilość.

Bardzo lubię te rudbekie, co roku nieodmiennie mnie zachwycają.

Cynie w tym roku inna odmiana, ale też ładna.

Przedwiośnie ogrodu..:) 21:06, 01 wrz 2013

Do góry
martika napisał(a)
Wiitaj Szarlotko i dzieki za rady, własnie cos takiego chciałam osiągnąc i troszke pozmieniałam juz , wklejam fot:

lawende posadziłam w rzadkach iżurawki tez i dalej dojdą kule:

przed ta różą i kulami bedą ze trzy zurawki innego koloru jasniejsze i dalej te bordowe, nie iwem tylko czy ta lawenda nie za gesto posadzona? chyba tak.... po murze ma sie piac bluszcz i dwie róze , tam gdzie te pergolki

hej witam,

piękna rabatka napisz proszę co to za trawa taka żółta kępki duże super wygląda
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:04, 01 wrz 2013

Do góry
Zdjęcia z dziś:

Kwitnąca łączka na trawniku

Tu mnie mało widać to też mogę wstawić

Kubusiowo II 21:03, 01 wrz 2013

Do góry
A w sobotę wpadliśmy na chwile do Ady i Pawła, których znacie z "budowy" warzywnika Po wizycie w Kubusiowie stwierdzili, że musza mieć swój skrawek ziemi i nabyli droga kupna działeczkę Teraz prężnie ją zagospodarowują. Była bardzo zaniedbana.... domek do kapitalnego remontu albo wymiany.... ale trawa juz rośnie (oczywiście pojechałam z prezentem z ZTZ czyli hortensją i miskantem ) ...uratowałam też pięknego różowego floksa, który rósł przy parkanie i wołał o przesadzenie

Mój ogród 21:01, 01 wrz 2013

Do góry
Dzisiaj przyjechałam do domu. Ten tydzień na działce był cudowny. Byłam w szkółce u Szmita (zdjęcia pokażę trochę później, popływałam w jeziorze, pojeździłam na rowerze no i oczywiście pracowałam w ogrodzie. Pogoda była cudna; w dzień ciepło, noce chłodne więc spało się dobrze. Trawa jeszcze zielona, w ogrodzie kwitną zawilce, cynie, żeniszki no i trawy. Te zdjęcia które pokazuję są z przed tygodnia, w tej chwili jeden miskant pięknie kwitnie, drugi jeszcze nie, ale już ma zgrubienia z których wypuści kłosy i następny zaczyna kwitnienie. Wcale mi się nie chciało jechać do domu, chociaż dzisiaj wyraźnie się ochłodziło. Zrobiłam porządek w warzywniku,w puste miejsca po ogórkach posiałam saladerę na nawóz zielony. Zebrałam jeszcze fasolkę szparagową którą bardzo lubię. Jednym słowem było CUDNIE
Zdjęcia przed tygodnia.
Krzewuszka powtórzyła kwitnienie, kwitnie do teraz i ma całkiem sporo kwiatów. Zdjęcie robione rano, była jeszcze mgła.

Te kosmosy są śliczne - niewysokie i mają duże kwiaty. Będą kwitły jeszcze długo bo mają sporo pąków.
A ty ogrodowy mix

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:52, 01 wrz 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
małe porównanie

listopad 2012

wiosną 2013 było tak

a jest tak i cdn )

Kasiu ale ładnie wyszedł murek pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 20:50, 01 wrz 2013

Do góry
Ja tu zwykle piszę tylko o ogrodzie i roślinkach, ale od wczoraj mamy takie "brzoskwiniowe dni". Wczoraj pyszny mus z brzoskwiń z jogurtem i gałką lodów śmietankowych w wysokich szklankach (goście byli), a dzisiaj pyszny placek drożdżowy wg. przepisu Joli - Jotki. To wkleję i tutaj, wyjątkowo, bo wyjątkowe pyszności:

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:47, 01 wrz 2013

Do góry
bociek napisał(a)

Boćku ale futrzak pasuje do tych hortensji pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:46, 01 wrz 2013

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:42, 01 wrz 2013

Do góry
słoneczniki są u sąsiadki... reszta moja

gigantyczny grujecznik

traweczki i rozchodniki

kulki mają mnustwo nowych przyrostów
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:38, 01 wrz 2013

Do góry
an_tre napisał(a)

Cudny widoczek, Aniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies