Możesz skopiować swoją wypowiedź, zaznaczając tekst i klikając prawym kopiuj.
Można same zdjęcia jak potrzebne kopiować zaznaczając tylko kod zdjęcia lub wybrane fragmenty swojej wypowiedzi. Ja np, otwieram forum w dwóch miejscach albo więcej i kopiuję swoje posty chcąc je zamieścić w dwóch miejscach.
Omówiłem w wątku miskant podstawowe odmiany, zarówno podłużnie jak i poprzecznie paskowane.
Z grupy pierwszej bezkonkurencyjne są ciągle 'Variegatus' i 'Morning Light'. 'Jubilaris' jest zawodny jesli chodzi o kolorystykę, 'Cabaret' i 'Cosmopolitan' podmarzaja lub wymarzają. Reszta odmian to ciekawostki.
Z grupy drugiej też poza konkurencją są 'Strictus' i 'Zebrinus'. Jesli ktos chce miskanta porównywalnego wielkością do nich ale zakwitającego to proponuję 'Puentchen'. Z niskich, za którymi nie przepadam, furrorę robi 'Gold Bar'. Jakby ktos chciał małego kwitnącego to proponuje 'Little lub 'Zwerzebra'. Reszta to pieśń przyszłości
W imieniu całego zespołu Ogrodowiska i naszym osobistym
życzę magicznych Świąt Bożego Narodzenia,
pełnych zdrowia, radości i rodzinnego ciepła.
Niech przy wigilijnym stole spełnią się marzenia,
a w blasku choinki promienieją uśmiechy najbliższych.
Niech Nowy 2012 Rok będzie pełen
wszelkiej pomyślności w życiu osobistym i zawodowym.
W imieniu całego zespołu Ogrodowiska i naszym osobistym
życzę magicznych Świąt Bożego Narodzenia,
pełnych zdrowia, radości i rodzinnego ciepła.
Niech przy wigilijnym stole spełnią się marzenia,
a w blasku choinki promienieją uśmiechy najbliższych.
Niech Nowy 2012 Rok będzie pełen
wszelkiej pomyślności w życiu osobistym i zawodowym.
Większa niż Evergold, nia znalazłam metki. One są wysokości tych poprzednich czyli dość wysokie i takie bardziej "kołtuniaste" mniej sztywne i raczej nie będą zimozielone. Bardziej białe niż żółte.
Carex Evergold jest sporo niższa. Masz jeszcze jakieś typy co to może być?
Wszystkie z tej grupy mi się wyjątkowo podobają, nie wiedziałam którą wybrać i wybrałam wbrew sobie 3 gatunki ale pogrupowałam. Zwykle lubię sadzić jeden gatunek ale po całości.