Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:24, 02 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Koniecznie Kiedy jak nie teraz

Portrecik
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:22, 02 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
włączam łatwo zapamietac.jest wlącznik swiatla a nie włancznik

jak w reklamie włączam i wyłączam
Biele dla Ciebie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:16, 02 maj 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Już lookam na swój ogród gdzie by taką piwonię posadzić Miejsca mam sporo, ale żeby jej było dobrze. Chciałabym białą z pudrowym brzegiem kiedy jest jeszcze w pąku, zapomniałam nazwy.
Kurczę, nie nadążam w Twoim wątku

Na piownie zapraszam pod koniec maja
Marzę o Circus ale jej nigdzie nie można dostać. Mam nadzieję że Festiva Maxima zakwitnie
A na razie podróbki piwonii czy Double Negrita

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:11, 02 maj 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Moje Sapporo juz sporo jasniejsze, niz kilka dni temu: tez na poczatku waliły po oczach żoltym kolorem

A gdzie kupowałaś? Moje z białymi nie drażnią

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 02 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
zamienie moje kompleksy, ktorych sie u Ciebie nabawiam na komplementy, ktore Ci sie naleza
pieknie pieknie pieknie tuipany, elewacja, kulku, dopieszczenia w kazdym detalu ach i och
alez sie stron musialam cofnac by wszystkie tulipany zobaczyc ale warto bylo

Dziękuje za tak miły wpis. Tak trzymaj!

Maliny dla Ciebie

A tak wyglądają w 3 sezonie... Peach bloosom

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 02 maj 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Piękne Thesire i Aveyron Trzeba od ciebie małpowac połączenia

Nie wydaje Ci się,że Queen of Night mają ciemniejszy odcień ,niż te ubiegłoroczne ?

Dzisiejsze Thesire i Aveyron

Brzegi trawnika wieczorem poprawione Jutro pokażę

Ubiegłoroczne Queen z Biedronki były bordowe a teraz są prawidłowe, ciemne fiolety, niemal czarne. Pewnie niska temperatura powoduje ciemniejsze wybarwienie. Mam z 3 źródeł, wszystkie takie same

Sprawdzałam Royal moja tez ma maluteńkie listki, nietypowo jak na Austinki, ale już pierwsze pojedyncze wypuszcza coraz większe. Widocznie ta róża tak ma,bo ja kupiłam we Wrocławiu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:05, 02 maj 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Przepięknie masz Marzenko

o musze lecieć do Jurajskiego, nacieszyć oczy pięknem
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:03, 02 maj 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Na jakie piękne fotki trafiłam
Marzenko jak dobrze, że robisz tyle zdjęć
Tytus chyba wygrzewa kości po zimie hi hi hi.

Tytus uwielbia takie leniwe dni na trawniku lub na nagrzanej kostce przed garażem. Wygrzewa stare kości (ma już prawie 7 lat )
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:02, 02 maj 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
wszystko co napisalam pożarło lich więc napisze tylko Twoje tulipany i narcyzy w kulkach i trawach są the best !!!
PS szarość na dechach też

forum przeżywa oblężenie, mam tak samo z postami
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 17:00, 02 maj 2016

Do góry
Karabela napisał(a)
Pięknie pięknie pięknie !!! buziaki górskie

które góry?
Moje graby posadzilismy w bajzlowniku. Pięknie się prezentują i zasłaniają pompę ciepła
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:57, 02 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)

Oj, jak ja bym chciała żeby tak mój miał juz ze dwa metry... Kocham laurowiśnie odkąd mój tata przywiózł kilkanaście lat temu sadzonki od jakiegoś ogrodnika z Niemiec.
A na jakiej docelowej szerokości chciałabyś go trzymać? Ostatnio w jednym ze swoich CO widziałam wielkie okazy laurowiśni ale cena zwalala z nóg za donice. Kompletnie się to nie opłacało. Jak Ci zależy na przedłużeniu tego żywopłoty to może jednak posadź mniejsze. One bardzo szybko rosną jednak..

Ja juz laurowisni nie utrzymam , już nie mam dojścia od strony płotu. Ma ponad 1 m szerokości.
właśnie pisze o tych cenach.. kupić dużą i droga aby zimą przemarzła. .. szkoda pieniędzy. Zwłaszcza że te duże okazy pochodzą zwykle z łagodniejszego klimatu , z Holandii
moje laurowisnie były wyhodowany w okolicach Wrocławia I za spore okazy zapłaciłam 20 zł. Ale źródło juz wyschlo. ..
sorki za pisownię ale używam innego tabletu w samochodzie..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:53, 02 maj 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Piękne te tulipany....ale zdecydowanie wolę szersze kadry Twojego ogrodu
Poprzednie foty wbiły mnie w fotel

wszędzie portrety tulipanów, to kilka u mnie też musi być
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:52, 02 maj 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Madzenko macham majówkowo! Fajny przegląd tulipanów zrobiłaś. Te żółte z casto to jaki miały mieć kolor?

białe...., ewentualnie kremowe....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:51, 02 maj 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

Bo chodzi doładowana na tych reklamowany h w TV bateriach na D...coś tam, zwykli ludzie tak nie mają, coś ty Ewcia, to niemożliwe...

Pięknie Mandżen, uporządkowane, świetnie wypełnione i bujne rabaty. O kulkach nie wspomnę, bo w kompleksy wpadam.

Piszę się na nadwyżki stopy jakby co
Wczoraj dostałam kilka sztuk od Bogdzi ( dzięki wielkie)ale to mało. Moje wszystkie umarły, a pomyśleć że jeszcze 2 lara temu sama rozdawałam....może im u mnie cos nie służy.
Do strat zimowy h dołączą u mnie jeszcze chyba 2 rozplenice Hameln i 2 prosa rózgowate...bo ani ani się nie ruszyły. Czekam jeszcze i obym się myliła...
Ach i budleja chyba też się nie pozbiera...póki co czekam

będę pamiętać o tobie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:50, 02 maj 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Zdjęć piwojii pewnie jeszcze długo nie bedzie, ale ja już chciałam zapytać w jakim sąsiedztwie je posadziłaś? Właśnie zgłębiam temat i ciągle mam opory przed jej posadzeniem, a bardzo mi się podoba. Wyczytałam, że najlepiej sadzic je jesienią, a nie wiosną, to mnie trochę zaskoczyła ta wiadomość, ale może spróbowałabym w tym roku. Pąki piwonii wyglądają super.

piwonie zaczną kwitnąć na Dzień Matki
Piwonie mam posadzone za róźami, najpierw kwitną piwonie a potem zasłaniają je róże i trawy
Moje sadziłam i wiosną 2015, jesienią 2014. Na razie tylko kwitły piwonie wkopane z działki mojej mamy i przesadzanie jesienią 2013
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:45, 02 maj 2016

Do góry
BKosimkArt napisał(a)

Widok wspaniały... a lawendy i u mnie średnio urodziwe... ale na pewno odwdzięczą się poźniej

część lawend znów nie ruszyło. ..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:44, 02 maj 2016

Do góry
MAD napisał(a)
Nacieszyłam oczy tulianowymi obrazami. Nawet ta malina fajnie wygląda.
To mówisz, że codziennie nowa porcja obrazów będzie? Super!

Dzisiaj mogę nie zdążyć
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:18, 02 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Moje China Town drugoroczne Marzenko, nawet się nakociło parę Spisały się.

Kasiu u mnie ciężka glina i w takich warunkach tulipany słabą. W tym roku dodatkowo bardzo mokra jesień i wiosną uszkodził osłabione cebule
ale ja już się przyzwyczaiłam do corocznego sadzenia. Jesli warunki bed sprzyjające to czasu coś ponownie zakwitnie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:15, 02 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
dlatego ja byliny oznaczyłam znacznikami żeby wiosna nie wyplewić ...bo jak się wpada w ferwor czyszczenia rabat to się człowiek nie zastanawia ...a tak to mam wskaźnik i włączam (włanczam - ech ten polski!) myślenie

moje byliny znam na pamięć. ..ale kamasja wypisz wypisz wymaluj słabe czosnki...wzięło mnie na czyszczenie rabat
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:13, 02 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
te pełne tulipany są przepiękne - trochę podobne do kwiatow piwonii, oczarowały mnie i towarzystwo brązowych traw do nich idealne.

nie bez kozery noszą potoczna nazwę piwoniowatych
Lubie purpuru z brązowymi trawami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies