Na piownie zapraszam pod koniec maja
Marzę o Circus ale jej nigdzie nie można dostać. Mam nadzieję że Festiva Maxima zakwitnie
A na razie podróbki piwonii czy Double Negrita
Brzegi trawnika wieczorem poprawione Jutro pokażę
Ubiegłoroczne Queen z Biedronki były bordowe a teraz są prawidłowe, ciemne fiolety, niemal czarne. Pewnie niska temperatura powoduje ciemniejsze wybarwienie. Mam z 3 źródeł, wszystkie takie same
Sprawdzałam Royal moja tez ma maluteńkie listki, nietypowo jak na Austinki, ale już pierwsze pojedyncze wypuszcza coraz większe. Widocznie ta róża tak ma,bo ja kupiłam we Wrocławiu
Ja juz laurowisni nie utrzymam , już nie mam dojścia od strony płotu. Ma ponad 1 m szerokości.
właśnie pisze o tych cenach.. kupić dużą i droga aby zimą przemarzła. .. szkoda pieniędzy. Zwłaszcza że te duże okazy pochodzą zwykle z łagodniejszego klimatu , z Holandii
moje laurowisnie były wyhodowany w okolicach Wrocławia I za spore okazy zapłaciłam 20 zł. Ale źródło juz wyschlo. ..
sorki za pisownię ale używam innego tabletu w samochodzie..
piwonie zaczną kwitnąć na Dzień Matki
Piwonie mam posadzone za róźami, najpierw kwitną piwonie a potem zasłaniają je róże i trawy
Moje sadziłam i wiosną 2015, jesienią 2014. Na razie tylko kwitły piwonie wkopane z działki mojej mamy i przesadzanie jesienią 2013
Kasiu u mnie ciężka glina i w takich warunkach tulipany słabą. W tym roku dodatkowo bardzo mokra jesień i wiosną uszkodził osłabione cebule
ale ja już się przyzwyczaiłam do corocznego sadzenia. Jesli warunki bed sprzyjające to czasu coś ponownie zakwitnie