Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Gąszczu u Tess 18:34, 05 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Tess, mieszane żywopłoty widziałam w Anglii, właśnie i graby i cisy, albo buki strzyżone i cisy, wyglądały rewelacyjnie; jeszcze nie wklejałam tych zdjęć, ale w końcu to zrobię i myślę, że pomysł doskonały; zrób to, a będzie i zacisznie i pięknie
u mnie i architektura i zmiany na murze, męczy mnie już

I ja tak samo myslę. Mam i żwyopłoty cisowe (pomiędzy gabionami) i grabowy. Cisy radze posadzić tam gdzie widzisz przez cały rok - zwłaszcza z okien z domu, bo ich zieleń nawet zima nastraja optymistycznie a graby tam gdzie chcesz się szybko wysłonić. Jest jedno ale....aby żywopłot grabowy był ładny musisz mieć dojście z obu stron.... widziałaś moje cięcie od strony płotu?
Ale jeśli masz kupić małe graby to musisz poczekać ze 4 lata aż wyrośnie ci żywopłot... może w tym czasie tuje już podrosną ? Zastanawiam się czy warto..... Ja bym nie ruszała tuj tylko posadziła winoblusz na płocie nawet dwie sztuki - szybko ci wysłoni zanim tuje urosną.
Zwyopłot z tuj radykalnie cięty może być piękny. Zobacz austriackie żwyopłoty

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:30, 05 lip 2013
Do góry
na chwilę obecną nie mam bliższego zdjecia ( jak cos to usunę ten post)
moje kupiłam pod nazwa anabel i nie widze różnicy z twoimi, a powinna być mi sie wydaje
( oczywiście moje musze powiązać - miało sie tyle dzis wydarzyć - a tu grzmi błyska i leje )

Moja codzienność - ogród Oli 18:22, 05 lip 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)

A po co???? Nie masz co u siebie robić?

zawsze sie coś znajdzie

Z rana myknełam na bazarek i kupiłam 3 limki po 7 zeta a po pracy wykosiłam trawnik i zasadziłam cisy
Mam nadzieje, że w przyszłym roku będą już lepiej się prezentować tak to wyszło

i limki

właśnie nadciąga burza... oby tylko bez gradu
ogrodoweimpresjejolki 18:19, 05 lip 2013

Do góry
Marto, o czereśnie się nie martw - starczy dla wszystkich Obrodziły w tym roku, a ponieważ szpaków, gołębi i dwunożnych szkodników nie ma to rozdajemy od kilku dni Jutro tez już zaproszeni goście na rwanie czereśni

Mszyce dzisiaj dostrzegłam na słonecznikach ozdobnych. Jutro muszę zadziałać! Słoneczniki żółte zasadziłam takie jak kiedyś u siebie pokazywałaś, ale jeszcze nie kwitną.

Czekam tez na kwitnienie rozchodnika ..

ogrodoweimpresjejolki 18:08, 05 lip 2013

Do góry
W tym roku mam sporo nasturcji pnącej i to różnorodnej

Przyjazny ogród 17:37, 05 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dlaczego pozbyłeś się wierzby jesli była ukochana? tawułki śliczne.Pozdrawiam.

Ukochana bo ma piękne i duże koty, ale 2 m od maluteńkiego oczka ...brrr - korzenia chwilowo nie wykopuję, zrobię sadzonki. Po prostu przed założeniem foli muszę oczyścić teren.

Dzisiaj pelargonie odwiedził jakiś owad, pseudokoliber... dziób ma w kształcie spiralki, którą rozwija i wsadza do kwiatka.

Przyjazny ogród 17:26, 05 lip 2013

Do góry
Karolinek napisał(a)
Witaj Mariuszu! Zwiedziłam Twój ogród z zainteresowaniem, pięknie i rzeczywiście przyjaźnie u Ciebie.
Też planuję u siebie rabatkę z tawułkami, ich kwiatostany mnie urzekły.U Ciebie wszystkie chyba różowe, te z tyłu również? czy tak w świetle zrobiły się jaśniejsze, prawie białe?

No tak, pięknie to na pewno kiedyś będzie , ale dziękuję. Tawułki fajne są w grupach. Te na zdjęciach są białe.

Przyjazny ogród 17:17, 05 lip 2013

Do góry
Czytasz w moich myślach, właśnie kończę przecinać. Na plamistość liści 100% rady brak, tak więc pozostaje ciachać i palić liście.
Jak najbardziej pasuje, czekam
Mam wstępny plan zjazdu, liczę, że zerkniesz okiem.

Mój ogród w cieniu drzew 16:42, 05 lip 2013

Do góry
Alicja no nie mamy niestety nawadniania, dlatego tak marnie ta trawa tam wygląda, a miejscami jej wogóle nie ma Jeszcze planuję zrobić dosiewki ( może uda się w tym sezonie ), bo tam gdzie nie ma trawy zaczyna rosnąć mech Zauważyłam, że jednak brakuje tam słońca, żeby rosła trawa, bo przecież deszczu było sporo, a jednak to nie poprawiło wyglądu tych miejsc. A tam, gdzie trawa dostała trochę słońca po tym jak ogłowiliśmy wierzby wygląda znacznie lepiej. Ja tam wogóle nie podlewam. Tyle wody tam jest, ile deszcze spadnie i dotrze.

Juziu

Beatko zostawiłam trochę miejsca obok ławeczki na wszelki wypadek, gdyby kiedyś było mnie stać na wymianę na trochę solidniejszą i większą, bo ta jest raczej nieduża ( choć mało kto narazie na niej siedzi przez te komary, no i przez brak czasu trochę też ) Wtedy ławka przysunie się do tej jednej Limki. Myślisz, żeby zamiast tych żurawek dać jeszcze jedną Limkę tam po drugiej stronie ławeczki ??

Planuję jeszcze dosadzić coś z przodu przed Limkami ( myślałam o czerwonej żurawce Georgia Peach ), potem na lewo patrząc - od "zakrętu" i za Limkami no i za ławeczką też jest trochę miejsca ( może funkie znowu ? ). Jestem otwarta na podpowiedzi Generalnie brakuje nam kolorów w ogrodzie - jest zbyt zielono tylko ! Może tawułki Astilbe w którymś miejscu, żeby coś kwitło jednak ? wklejam jeszcze raz jakby ktoś miał wenę twórczą

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:41, 05 lip 2013

Do góry
IwonkoRadykalnych zmian nie planuje, a trochę zasłonić się od spacerowej alejki muszę. Miło ,jak sąsiedzi przez płot zaglądają, ale trochę intymności bym chciała.
Mam zamiar postawić płotek na końcu trawnika i obsadzić go różami i powojnikiem, a w najgorszym wariancie fasolą A czy naskładam do wiosny tyle kasiorki? Może się uda.
Teraz jestem jak na widelcu, wszystko widać co robię, albo jacy goście u mnie są. Nieustannych pytań a kto, a co już mam dość.
Miło, że lubisz do mnie zaglądać, i co ja się dowiaduję? Że o moim ogrodzie się dyskutuje!
Pozdrawiam cichych zaglądających.

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:29, 05 lip 2013

Do góry
Waska - te hortensje mają dwa lata - tak prezentowały się w 2011

A tak teraz po dwóch sezonach

Agata - dzięki....Nadal nie wgrałem wszystkich....matryca mi poszła w netbooku i piszę z drugiego....Ostatnio wszystko mi jakoś idzie pod górę.....

Irenko - na piersi to nie, ale w ogródku. Jak widać na powyższym zdjęciu posadzone są dwie sztuki.

Nie siedzę z Wami, bo pracuję.....Dzisiaj musiałem wstać już przed piątą, żeby zdążyć.....I nawet jak chcę dłużej posiedzieć to po prostu od razu zasypiam.....
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:28, 05 lip 2013
Do góry
Haniu, upewnię się na wszelki wypadek... radykalnych zmian u siebie nie planujesz? Rozmawiam o Twoim ogrodzie w domu i wszyscy potwierdzają, że to jeden z tych niepowtarzalnych i nie poddających się modom i presji, a przez to zachował niezwykły charakter i klimat. Ciekawa jestem co zamierzasz, mówiąc o "porządkowaniu", ale zaczekam do wiosny żeby się przekonać
A ja siedzę pod różą zdjęcie marnej jakości, ale ilość kwiatów mi się podoba, nie wiem jak długo przetrwają, bo na burzę się zbiera... u Ciebie widziałam, deszcz też płatki różom postrącał.

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:14, 05 lip 2013

Do góry
Floksy

I róża która po przesadzeniu straciła liście, zaczęła zdychac.... przycięłam i czekałam..... odżyła... i nawet ma kwiatek

A teraz zmykam...... do ogrodu i potem do ogórków, bo M się śmieje, że ze zlewozmywaka zrobiłam beczkę do kisznia, i tylko dlaczego nie dałam tam koperku?????

Dowcipny..... 2 dni sobie sie moczą I już dowcipkuje.... Dziś zerwę kolejne i za jednym zamachem zrobię wszystkie, a w wodzie nie więdną
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:10, 05 lip 2013

Do góry
Jeżówki

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:09, 05 lip 2013

Do góry
Liliowce

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:08, 05 lip 2013

Do góry
A a mykam do ogrodu Zapowiadają nawałnice, wiec popracuje podczas nawałnic A teraz czas podziałać w ogrodzie

Czosnki
Dolina Tęczy 16:02, 05 lip 2013

Do góry
arcobaleno napisał(a)
dech zapiera jak pięknie wyglądacie i maki miodzio
Dolina Tęczy 15:58, 05 lip 2013

Do góry
arcobaleno napisał(a)
witam Marto wpadłam bo wyczytałam cię z spotkaniowego ależ masz pięknie i zdjęcia kolorowe
Ogród do kwadratu 15:53, 05 lip 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)

Piękny zakątek
Aga całe szczęście że problem z wodą rozwiązany! i w sumie dobrze dobrze że to była tylko awaria rury....
pozdrawiam
Ogród do kwadratu 15:33, 05 lip 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies