Wianki świąteczne Kasi
21:09, 10 gru 2011
Pytam panów: mogę zrobić fotki podczas montażu? A panowie na to : w jednym ogrodzie to nas nawet telewizja filmowała
A ja mówię: to w moimbyłam wtedy w Anglii a montaż swojego lustra obejrzałam w telewizji
Ależ śmiechu było podczas montażu.
Przemku i co, przezimuje? A słoma może być?
Szara pleśń piwonii
(łac: Botrytis paeoniae)
Choroba wywoływana przez grzyby. Objawem chorobowym są wyraźne brunatne plamy, które pojawiają się u podstawy młodych pędów. W późniejszym stadium wyrastają pędy z przebarwionymi, czerwonymi liśćmi. Pąki kwiatowe się nie rozwijają, a pędy więdną i zamierają. W warunkach wilgotnego powietrza brunatne plamy na pędach pokrywają się szarym, puszystym nalotem z zarodnikami grzyba. Aby uniknąć tej choroby, należy przed zimą znacznie skracać pędy piwonii. Trzeba też przesadzając piwonie, starannie oczyścić karpy z resztek łodyg i liści, gdzie mogą zimować formy przetrwalnikowe grzyba. Kiedy jest okres wilgotnego lata, warto stosować systematyczne opryski roślin środkiem grzybobójczym.
Bogda, miałam taki przypadek, że wyjechali klienci i wrócili do raju
Dzisiaj wianki za 3 godziny rozpoczynamy. Odwiedzili mnie Kasia WB z mężem Jarkiem i cóeczką, ale póki co nie mam możliwości pokazać