Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 15:08, 16 lip 2013

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:02, 16 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

u mnie tak z 20 irysów poszło, trawy z 5, ilii nie zliczę, wiesz wysokie, dlatego zmieniam; póki co nie wykopię lilii, bo nie wiem gdzie są, tak wyrwane i ubita ziemia, ze śladu niet!

ta trawka ciemnieje od słońca, ciekawa jestem czy naprawdę zimę przetrwa, oby, a jak nie, znowu coś, albo juz nic

W ubiegłym roku też sadziłam jakąś brązową trawkę, ale nie przetrwała. Nie pamiętam nawet nazwy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:56, 16 lip 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)

oj, to takich strat nie mam

u mnie tak z 20 irysów poszło, trawy z 5, ilii nie zliczę, wiesz wysokie, dlatego zmieniam; póki co nie wykopię lilii, bo nie wiem gdzie są, tak wyrwane i ubita ziemia, ze śladu niet!

ta trawka ciemnieje od słońca, ciekawa jestem czy naprawdę zimę przetrwa, oby, a jak nie, znowu coś, albo juz nic
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:51, 16 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

pod paulownią lilie, jak paulownia podrośnie podetnę gałęzie, będą mieć lepiej, bo piękne, a liście je zasłaniają

Piękne
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:49, 16 lip 2013

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:41, 16 lip 2013

Do góry
Irenko,spojrz,ja ja chcialam wykopac a ona mi...kwiatka dala To normalne ze kwitnie dwa razy w roku?Pewnie gamon ze mnie ...ale taki kofffany
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:38, 16 lip 2013

Do góry

pod paulownią lilie, jak paulownia podrośnie podetnę gałęzie, będą mieć lepiej, bo piękne, a liście je zasłaniają

Może niedoskonały ale..... 14:37, 16 lip 2013

Do góry
klon Orange Dream mam takiego 3 sezon w doniczce. Nie jest tak żle. Można go wysadzić do większej donicy i ustawić w półcieniu wybujałe pędy przyciąć na zwartą okrągłą kulę.Zdjęcie obok to to samo tylko bez tych gałęzi bocznych.W przyszłości takie pędy jak wypuścił z boku przyciąć na 20 cm wtedy roślina się ładnie rozkrzewi.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:33, 16 lip 2013

Do góry
Kwiatek Laury

Kwiatek Double Jewel

Magnolio, jeden z Twoich zawilców będzie kwitł. Reszta nie ma pączków, ale rosną, przyjęły się.

Molinia od Magnolii - na razie jak pęczek szczypiorku, he he, ale ważne że się przyjęły wszystkie. Zrobiłam 8 z 2. Miszczu jestem W tle liście kosaćca żółtego. Na ziemi papiery i ściółkowanie skoszoną trawą.

Ogród to moje hobby 14:32, 16 lip 2013

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
klon Orange Dream

O! mój powinien tak wyglądać
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:32, 16 lip 2013

Do góry
Gabrysiu, dzieki za info, jeszcze mam ciut do oskubania, zrobię sobie, kopru sporo mam
Moje jeżówki wszystkie wyschły, te siewki Twoje zakwitną pewnie dopiero za rok, tak miałam w ub. roku - dostałam takie maleństwa, teraz kwitną, tu widać jedną

Za dużo wody? U mnie zawsze sucho, a teraz bardzo sucho :/ Muszę podlać wczoraj sadzoną różę i bodziszki, wczoraj padłam

Irenko
, rośnie wszystko trochę za bardzo Będę miała co rozsadzać na nowej działce, kurczę kiedy ci ludzie to załatwią wreszcie! muszę ich pomolestować...

pozdrawiam!!
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 14:32, 16 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Szaro się robi i zanosi na deszcz.

Chyba zdecydowany koniec lata dzisiaj na trochę, a w Anglii słońce wypaliło trawniki na polach golfowych Hampton Court, cierpią strasznie pomniki przyrody w podlondyńskich parkach, takie wściekłe upały i mają być do końca lipca.

(Zdjęcie pochodzi z artykułu http://www.dailymail.co.uk/news/article-2363929/UK-weather-Londons-landmarks-suffer-heatwave-temperatures-set-soar-90s.html )

Debro, u mnie też są upały i mój własny prawie-trawnik tez już zaczyna zanikać. Wczoraj nawet podlałam ogród, a to zupełny ewenement. Zwykle ratowałam tylko nieco zawartość gazonów jak bywało ciepło i słonecznie. Wrzucę wieczorem ostatnie już zdjęcia ogródka, sama zobaczysz.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:29, 16 lip 2013

Do góry
magnoliowe - 3 tyg temu:

w tle M podlewa w 'pracowym' ubranku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:25, 16 lip 2013

Do góry
liliowo, jeszcze mnóstwo dopiero zakwitnie, ale część znowu moja piesa połamała! zgroza!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:25, 16 lip 2013

Do góry
Jeżówka Praire Splendour (chyba). Do pasa. Na razie ma świetny kolor - różowo zielony.

Bodziszek Patricia

Bodziszek Double Jewel

Bodziszek Patricia - są pączki kwiatowe, część liści marna, ale żyją. Są najmarniejsze ze wszystkich bodziszków. Nie patrzeć na chwasty, muszę przeplewić.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:25, 16 lip 2013

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:14, 16 lip 2013

Do góry
Dłużej mi zeszło. Ale chyba się uda. Teraz mam trochę kombinacji sprzętowych, bo przepełnił mi się laptop, muszę zgrywać zdj. na dysk zewnętrzny, tam zmniejszać i tu wstawiać. Robię próbę czy się powiodło. Niby czynności tyle samo, ale to pierwszy raz...

Moje róże

Mariatheresia

Baronesse

Natasha Richardson, na razie marny pierwszy kwiatek

Pierwszy kwiat Gemmy, zapowiada się ślicznie

Twiggy's Rose

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 14:12, 16 lip 2013

Do góry
Witaj Ewelinko,uwielbiam lilie i też stwierdziłam ogladając różne wątki,ze nie mam żadnych białych z dodatkiem koloru.

Bozenko,witam cie serdecznie.Po wpisie stwierdzam,ze za rzadko tu zaglądam.

Bozenko,uwielbiam poranną kawę na tarasie,ale przy takim cudownym lecie jaki mamy zapomniałam kiedy ostatni raz to robiłam.Dzisiaj znowu wiatr mało głowy nie urwie i zimno.

Celinko,witaj.Róza ta w realu jest stokroć piękniejsza.Wiosna kupiłam o podobnym kolorze,ale oczywiście nie odbiła mi.

Może niedoskonały ale..... 14:12, 16 lip 2013

Do góry
Mój klonik po przejściach dla Franciszka jak na 3 latka jest bardzo mały . Ale nie rozumiemy się z nim

i takie

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:11, 16 lip 2013

Do góry
Hosty nie obcinane, zakwitły bujnie

Języczka zasługuje na bardziej reprezentacyjne miejsce, ale musi zostać w cieniu:

Żabę zaatakował bluszcz

I na dom włazi, muszę obciąć zanim M to zobaczy

Lawenda szaleje

Przetaczniki grzebieniaste moje ulubione Myślałam że mam też gdzieś zwykłego fioletowego, ale nie widzę, może padł?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies