Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:03, 12 maj 2013

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Pięknie i kwitnąco a lewizje cudnie wyglądają , ile lat mają? moja jest u mnie pierwszy rok i kwitnie , ale nie tak obficie jak Twoje

Witaj Madziu....

Moje lewizje są przesadzane, przenoszone, dokupywane (w zeszłym roku nic nie kupowałam)... jedne rosną kilka lat... inne gniją (bo to je wykańcza najbardziej czyli mokro). Wiec nie odpowiem.... pierwsza rośnie w tym miejscu 2 (max 3) zimy, a druga to chyba przesadzana z pod opuncji w zeszłym roku... bo ten kolczak je zarósł...a floks zasłonił.... i eksmisja...
Tak było.......brrrr Dobrze znoszą przesadzanie

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 14:00, 12 maj 2013

Do góry

Opuncja od Alinki ruszyła i gna do przodu

zakwitła pierwsza azalia

zaraz się zabieram do sadzenia - rozplenica rubrum ładnie przezimowała na stryszku.
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:55, 12 maj 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Oczywiście, poczekaj tylko na słoneczną pogodę, żeby rany nie zamokły .
Musiałam się wrócicć do Twojej werbenki, bo szukam jej u siebie podobnie jak i Marek .
Jak przestanie padać to polecę sprawdzić, czy mam takie listeczki tam gdzie być powinny .

Dzieki Aniu.. kamień z serca spadł.. mogę przyciąć..
Trochę u Was pobuszowałam, ale nie do wszystkich zdążyłam.. wybaczcie..
Ogród na skraju sadu 13:54, 12 maj 2013

Do góry
Neska napisał(a)

tawułki

[/img]
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 13:53, 12 maj 2013

Do góry
cd
Ogród na skraju sadu 13:53, 12 maj 2013

Do góry
Neska napisał(a)

tawułki
[/img]

Witaj

masz może fotke jaki kwiat ma ta konkretna tawułka? Wczoraj wsadzilam dwie kępki takiej właśnie, ale osoba , która mi ja dała nie potrafiła powiedzieć jaki ma kwiat.
Rododendronowy ogród II. 13:52, 12 maj 2013

Do góry
danuta_ napisał(a)
Witaj Bożenko - jakże się cieszę, że Twój ogród pięknieje z dnia na dzień. Spacer pośród kwitnących rh to niezwykła przyjemność, będę więc wpadać do Ciebie jak tylko czas pozwoli.
Pomysł z napisaniem nazwy rh na zdjęciu świetny - tylko teraz mam dylemat - czy moja Simona to Simona, bo ma zupełnie inne kwiaty - zobacz sama

Danusiu a to teraz namieszałaś. Ja swoją Simonkę kupowałam u Ciepłuchy i nie miałam wątpliwości co do jej autentycznosci a jednak faktycznie to nie jest Simona , ale i Twoja też nie. Sprawdziłam i moja Simona to ta którą dotąd podawałam za Pink Pearl a to co było Simoną jest Dominikiem. Jak prowadził punkt sprzedaży detalicznej to pewnie ktoś sobie zabawę zrobił bo firma pewna i solidna więc innego wytłumaczenia nie ma. Zaraz zmienię zdjęcia i podpisy.Nie wiem co za rh jest ten Twój ale myślę ze to nie jest Simona .Trzeba by jeszcze poszukac bo na razie skupiłam się na swoich bo chce szybko poprawic.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 13:50, 12 maj 2013

Do góry
cd.

Ogród... reni 13:48, 12 maj 2013

Do góry
W domu zagościł bez

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:42, 12 maj 2013

Do góry
asc napisał(a)
Donice super... Adamo statki robi to i donice też potrafi...
Taras też ekstra
O kolana się nie martwię bo są jeszcze spodnie i kiecki po kostki

A ja się pytam czy moje czerwone, albo te łososiowe maki konweniują..... bo mi jedna ładna sadzonka się zrobiła Tzn siewka ładnie wyrosła I duża
Większe prawdopodobieństwo na czerwoną.... kiedyś ci się podobały.. ale teraz zestaw kolorystyczny jest inny...

konweniują ze wszystkim ... widzisz je ... są śliczne i w czerwieni i w łososiu ... widzę je tak

tu trawka Holcus mollis Jackdaw s Cream ... nie mam takiej ale mam moją rozbónicę i może przy odrobinie szczęścia będę miała namiastkę ... moja trawka wyższa jak i te maki u Ciebie ...

Ogródek Janiny 13:41, 12 maj 2013

Do góry
Ogród zmienia się z dnia na dzień. Jedne rośliny przekwitają, drugie rozkwitają.
Co z tym ogródeczkiem począć 13:40, 12 maj 2013

Do góry

fajne to miejsce
Gdzieś na końcu świata... 13:40, 12 maj 2013

Do góry
Witam wszystkiego słodkiego, kwitnącego i pachnącego życzę
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 13:39, 12 maj 2013

Do góry
Będzie owocowo w tym sezonie ...... mniam

Ogród Nebel 13:38, 12 maj 2013

Do góry
Chciałabym wszystkim odwiedzjąym mnie na "Ogrodowisku" życzyć miłego dnia

To moje pierwsze 'kfiatki' z ogrodu, które nadają się do cięcia i wstawienia do wazonu. Nie mogłam ich pokazać Tak bardzo mnie cieszą
Gdzieś na końcu świata... 13:37, 12 maj 2013

Do góry
Pozdrawiam niedzielnie lilakiem zerwanym na spacerze z eMusiem

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:34, 12 maj 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Izuś donice konweniują bardzo z dechami

weranda olejowana drugi rok i sterana zimą ma wymarzony odcień ... donice zimujące w domku tchną młodością i nie budzi to mojego entuzjazmu czyli wprost odwrotnie do emocji wobec homo sapiens ... i był wczoraj moment załamania bo żebym wyszła z siebie (a omal omal ) i stanęła obok to i tak mi to nie wygląda ... no patrzyłam na te donice i werandę na tle domu bez tynku i mówiłam sobie ... to wszystko o .... potłuc ... potem rozstawiłam donice ... dorysowałam w wyobraźni przedogródek i poszłam spać zadowolona jednak ...
donice na werandę zrobią się ciut inne ... drewniane inspiracje tu ... http://www.restorationhardware.com/catalog/category/collections.jsp?cm_sp=global_top_nav_store-_-dynamic_menu_item-_-NA&categoryId=cat320036

...

taki lasek widzę na werandzie ...

nie wiem czy biała część werandy nie zostanie zastąpiona dechami olejowanymi bo pucowanie tych białych desek mnie wykańcza i w odniesieniu do wyobrażenia całości nie konweniuje ...

skoro o donicach to na stole mam życzenie mieć taki zestaw ... donice już mam ... ... i świadomość, że żywy bukszpan w domu nie przeżyje ... to co sztuczne kulki ???

a to ... problem ...

wiem ... problem wygląda jak donice jest postumentem czy jak to zwał i muszę go na tle cegieł postawić a na nim urnę z różami ... żon to do stateczka nie dojdzie do zimy ...
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 13:34, 12 maj 2013

Do góry
Kilka zdjęć z ostatnich dni.

dziewanna szaleje - zarośnie w tym roku całkowicie panienkę

Rozkwitły prześliczne tulipany od koleżanki z osiedla - z białymi niezapominajkami wyglądają niesamowicie.

Ogródek Janiny 13:29, 12 maj 2013

Do góry
Tak wyglądają w doniczkach:
A miało być tak pięknie.... 13:22, 12 maj 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Rajska jabłonka przekwita szybko,a tak pięknie pachniała....

Widok kwitnącej jabłoni zawsze piękny, ale rajskiej -
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies