Dzisiaj tych listków bukowych jest mnóstwo
Prawie wszystkie spadły. Jutro muszę zrobić zdjęcia zanim całkowicie je sprzątnę.
No muszę zebrać, bo zaduszą mi bukszpany i wrzośce, o trawniku nie wspomnę.
Ogród jest w Zachodniopomorskim, zimy nie są surowe (nie każdego roku mamy śnieg) ale za w lecie tez nie ma tyle słońca co na południu.
Choć lawenda w zeszłym sezonie w ogródku mamy wymarzła. Samą lawendę jak najbardziej planuję. Szukam teraz na forum inspiracji z czym ją łączyć.
Jeśli chodzi o oczko (w zasadzie ciurkadełko) to nie chcę teraz kupować. Jednak muszę wiedzieć gdzie je planuję, jakiej wielkości aby dobrać pod nie rośliny.
Dokładnie o takie coś, co pokazałaś w wątku o ogrodzie z lustrem
Pojemnik pod kulę ze źródełkiem.
Jeśli dostawca wchodzi w zakres tajemnic zawodowych, to proszę o nakierowanie w jakich sklepach szukać. Szczerze, próbowałam znaleźć w internecie (głównie pod kątem cen - czy kupować czy jednak wzorem Sebka robić samodzielnie) i poniosłam sromotna klęskę :/
W przypływie rozpaczy zastanawiałam się nad taką fontanną. Może nie dokładnie tą (koszt 6 tyś) ale zamontowaniem samodzielnie pomp. Mogę się mylić, ale nie powinno być bardzo trudne. Wolałabym jednak mieć coś w stylu ciurkadełka.
Tło z serbów po prawej? Moze być albo ekran z cisów pod dębem, a z drugiej strony inna aranżacja. Denerwuje Cię, bo jest jeszcze pusto, ale jak obsadziśz to będzie zupełnie inaczej.
Ja szukałam inspiracji w necie po różnych stronach od kiedy trafiłam na Ogrodowisko i Gardenarium tylko te strony przeglądam... Tyle tutaj pięknych ogrodów że nie sposób wszystkie ogarnąć...
Witam nową Ogrodowiskowiczkę
Czekamy z niecierpliwością na zdjęcia z ogrodu, jaki by nie był. Jeśli Ci się nie podoba - czas to zmienić A jeśli jest piękny - pochwal się swoimi osiągnięciami
Nasze Ogrodowisko jest życzliwe dla wszystkich.
Tojeść rozesłana uwielbia dużo wody. Moja rośnie wręcz w wodzie, bo w stawie w szparach.
Musisz tej tojeści udostępnić dostęp do gleby, żeby tak karkołomnie nie musiała po tej korze walczyć.
Podsyp drobniutkiego kompostu, od wiosny podlewaj obficie,i odżyje na pewno w nowym miejscu. Chyba drobne kamyki by polubiła
Danusiu takie piękne zdjęcie i twoje odwiedziny w moim watku -to zaszczyt.Lubie to zdjecie z terierkiem bialym i często podglądałam je na str. GARDENARIUM,myślałam ze posadzę je pomiędzy bukszpanami i będzie sobie swietnie rosła -a tu lipa ,prawie poschła.Przesadze moze odbije.
Teraz już czekaj do wiosny. A z tojeści wiosną porobisz sadzonki i ukorzenią się, zadarniając z czasem za darmo. Nie uwierzysz, ale to zdjęcie z białym pieskiem - to moje własnoręczne sadzonki pobrane z innego ogrodu, tak się zrobiło po roku.
Może kory jest za grubo, albo ogólnie jest grubej frakcji i tojeść nie bardzo ma się jak ukorzenić?