Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ptasi gaj 18:00, 24 maj 2022

Do góry
Kasiu byłam w Melonie i znowu nakupilam Rododendron"Astrid" 2 szt bardzo ładny kolor. 2 szt klonów palmowych no i dokupiłem traw 5 szt hakomek Beni kaze.
Chce wyrzucić wszystkie juki i zastąpić hakomkami.

Te

Mam cały balkon zawalony zakupami i jeszcze moje flance osobiście wysiane szałwia oznaczona i jeżówki.
W słoiku bananowa

Ogród Basi i Romka 17:25, 24 maj 2022

Do góry
Mam zdjęcia tych zapinek na pomidory, na dole jest luźna pętelka, na krzaku po dwie takie opaski, czy utrzymają potem cały krzak z owocami, nie wiemy, zobaczymy, ale nie były jakoś specjalnie drogie, zobaczymy czy się sprawdzą, narazie są ok
Wszystkiego po trochu 17:23, 24 maj 2022

Do góry
mirkaka napisał(a)

Mirko, cudne obrazki. Przyjemnie ogląda się ogród jako całość, ale też pojedyncze smaczki, np. obwódka z oregano. Jeszcze nie spotkałam. A tu na zdjęciu, czy to jest przewiercień okrągłolistny? Piękna kompozycja. Geranium pheum to u mnie były w zeszłym roku malutkie sadzonki, teraz kępy mają dobre 60 cm wysokości. Nie spodziewałam się takiej eksplozji
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 17:17, 24 maj 2022

Do góry
vita napisał(a)

Cytat na cytacie, przepraszam, że dorzucę jeszcze jeden, bo nie tylko urzeka, ale także ciekawi mnie ta fioletowa roślinka w lewym rogu. U Vity człowiek dowiaduje się, jak wyglądają rarytasy w wydaniu ogrodniczym
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:07, 24 maj 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Przyszły kupione 2 raz lilaki Dark purple. Niebo a ziemia w porównaniu do poprzednich sadzonek.
Jestem bardzo zadowolona z tego sklepu
Piękne są

Wiolu a mają różne odmiany? Dasz namiar?
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:05, 24 maj 2022

Do góry
Przyszły kupione 2 raz lilaki Dark purple. Niebo a ziemia w porównaniu do poprzednich sadzonek.
Jestem bardzo zadowolona z tego sklepu
Piękne są

A to moje kwitnące teraz lilaki Palibin, ale pachną

Kłopoty - problemy z trawnikiem 16:48, 24 maj 2022

Do góry
reso33 napisał(a)
Moi drodzy, trawnik chce jeść/pić czy jeszcze czegoś innego ?Trawnik zasiany w październiku zeszłego roku.

Na trawniku został nierówno rozsiany nawóz, stąd te pasy. Te jasne miejsca to za mało nawozu.
Ogród bez reguł 16:23, 24 maj 2022

Do góry
Z różanych pączków jest jeszcze Pastella, Princess Alexandra of Kent i Mary Rose.

No i jeszcze rugosy oczywiście, które jednak dosyć szybko zrzucają płatki. Może mają już dosyć mieszkania w ciasnych doniczkach

Ogród bez reguł 16:12, 24 maj 2022

Do góry
Kasya napisał(a)

Niektorzy juz maja a niektorzy czekają….
Kasia, masz

Ogród bez reguł 16:11, 24 maj 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Pączki róż w kolorze, radość przyrasta tę fazę można już lubić U mnie Olivie dopiero zbierają się do tego momentu, jeszcze tydzień. Księżyc - czy fotografujesz zawsze z tego samego miejsca? Zdjęcia piękne jak zwykle. Notariusz czyli coś nabywasz czy zbywasz, a może dziedziczysz? Każda z okoliczności miła

Księżyc zazwyczaj z balkonu, ale zawsze staram się mieć przy sobie aparat do celów specjalnych Często w ogrodzie go dopadnę, albo gdzieś w plenerze...
Róże w tym roku dostały przyspieszenia. Ale zazwyczaj pierwsza była Munstead Wood, w tym Olivia gra pierwsze skrzypce, zaraz za nią Edenka. Jak pąki pokazują kolorki, to już jest dobrze

Ogród bez reguł 16:05, 24 maj 2022

Do góry
Jest kilka drzew owocowych, maliny, borówki, agrest. Jest orzech, który na pewno dostanie eksmisję. Jest domek ogrodnika, beczka na deszczówkę. Powoli to wszystko ogarnę.
A na razie muszę się wziąć szybko za sadzenie pomidorów

Ogród bez reguł 16:01, 24 maj 2022

Do góry
Zrobiłam sobie prezent - nabyłam drogą kupna działkę ROD
Od kiedy zaczęłam grzebać w ziemi , chciałam tej ziemi więcej. Bo mam jej - nie ukrywajmy - nie za dużo. Niestety, lokalizacja nie nastrajała optymistycznie. Na szczęście na sąsiadujących ogródkach działkowych pojawiła się okazja - działeczka sąsiadująca z naszą Nie jest ona w bezpośrednim sąsiedztwie z moim ogródkiem, muszę przejść przez plac firmy u brata, ale to nawet lepiej . Mam zamiar zrobić na niej ogródek warzywny, taki porządny warzywnik, a u mnie tylko ogród ozdobny. Działka nie jest mała, ma 420 m2. Początkowo myślałam, żeby już w tym sezonie zacząć na niej działać, ale nie bardzo... Nie ma wytyczonych grządek warzywnych, jest jakiś dziwny miks roślin ozdobnych - rodki, hortki podsadzone lawendą , róże ponasadzane gdzie tylko się dało, konwalie na patelni... Jednym słowem groch z kapustą. Żeby cokolwiek tam siać, muszę najpierw przygotować ziemię, która nie widziała kompostu, nie jest ściółkowana i wygląda sto razy biedniej niż moja postwysypiskowa
Nic to, powoli dam radę.

Ogród bez reguł 15:50, 24 maj 2022

Do góry

Wszystkim Joannom i Zuzannom życzę wszystkiego zielonego
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:35, 24 maj 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Orlików czas

Zachwycający ten kolor. Ależ orlikowo tu się zrobiło. Ja bym chyba nic nie zrobiła w ogrodzie mając takie widoki
Z paprocią świetnie.
Sylwia, podpowiedz proszę, jakie paprocie można utrzymać w ryzach w półcieniu? Niezbyt wysokie do pół metra?

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 15:17, 24 maj 2022

Do góry
Judith napisał(a)

Piękny obrazek!

To koniecznie muszę szałwię dosadzić, mam jeszcze dwie sadzoneczki, bo ta co tu jest na zdjęciu po zimie nie wyszła teraz rośnie z nimi bodziszek.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 15:13, 24 maj 2022

Do góry
daredevil napisał(a)
Rośnie

Ej drzewo masz w salonie
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 15:12, 24 maj 2022

Do góry
DariaB napisał(a)
cd

Piękny obrazek!
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:07, 24 maj 2022

Do góry
Nareszcie pada trochę więcej, jest chłodniej ale to nic

Miłego ogrodowania
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:05, 24 maj 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Pięknie, sielsko fajnie z tym płotkiem
Zieleń, drewno i antracyt 15:05, 24 maj 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Ja też lubię tą majową i czerwcową zieleń. Potem zaczyna się pojawiać na roślinach zmęczenie upałem i świeżość przemija.
Trzymam kciuki za deszcze również u Ciebie

Cudnie Uwielbiam rośliny do cienia. Twoja rabata jest perfekcyjnie naturalna. U mnie niestety te zobrazowane już przekwitły a Polygonatum zżerają miodunki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies