Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Postawić trawkę nad i... 21:11, 06 maj 2013

Do góry
...krzywe kamienice Amsterdamu....

...i prawdziwe diamenty za tysiące Euro...

Ogród niby nowoczesny ale... 21:09, 06 maj 2013

Do góry
Ten niby bonsai...czy raczej jak to Ania mówi dla ubogich..wykopany został bo rósł na mojej przyszłej ścieżce...
Troszku się z eMem namęczyliśmy...ale się udało

Tu się szykuje kolejna rewolucja.. Część roślin już wykopany, darń też wykopana...potem będą kwadraty z kostki, która już czeka...

Postawić trawkę nad i... 21:08, 06 maj 2013

Do góry
...no to może gigantyczny parking na rowery - poziomowy!!...ale im zazdroszczę tych ścieżek...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:08, 06 maj 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

co to za drzewko?
Ogród... reni 21:07, 06 maj 2013

Do góry

Ogródkowy chaos u monitki 21:07, 06 maj 2013

Do góry
Jesienią dokupiłam tulipanów chiałam mieć wszystkie takie same na tej rabacie a wyszło jak wyszło

Miały być takie

a są takie - żółte chyba...

z dwoma rodzynkami

wrzośce - nawet nie wiedziałam że pachną

i czosnki, oj bedzie się działo

Ogródkowy chaos u monitki 21:07, 06 maj 2013

Do góry
Pokaże wam moją nową rabatę nad którą pracuję na razie jest tak jeszcze trochę bałaganu ale czekam na ziemię wtedy przesadzę to co tam jeszcze rośnie i wyrównam teren. Jak mi się uda bo jest tak sucho że szpadla nie można wbić w ziemię...

Na razie rosną tam róże i kocimiętka

i taki jeden śliczny jegomość

A tu moja ślicznotka z innej rabaty Posadzona w zeszłym roku i cieszy pachnącymi kwiatami

w zbliżeniu

i w pączkach

Wśród SWOICH 21:06, 06 maj 2013

Do góry
Jak wiosna pozwoliła nakarmiłam trawnik (założony w zeszłym sezonie) Rosahumusem. Czułam się jakbym malowała trawę na brązowo (bo nawóz na kolor brunatny). Ciekawe czy kiedyś wymyślą inne kolory nawzów

Nie byłam przekonana co do bukszpanów dopóki nie wsiąkłam w ogrodowisko. Zakupiłam trochę bukszpanów. Teraz się zastanawiam czy posadzić je jakimiś roślinami okrywowymi czy wysypać - właśnie co?
Poczyniłam też trochę zakupów. W sobotę (jak pogoda pozwoli) postaram się te roślinki wysadzić.

Wszystko o czym ... Marzysz 21:05, 06 maj 2013

Do góry
Zdania na temat barwinka są podzielone, ale jedno jest pewne... jest ładny jak znajdę mu jakieś odpowiednie miejsce, to go do siebie zaproszę

Fajnie, że znajdujecie czas, by do mnie zajrzeć
Dla Was susan w rozkwicie jest jeszcze młodziutka, ale ma całe 6 kwiatuchów

a tu gospodarz

przesiadka

ogrodoweimpresjejolki 21:04, 06 maj 2013

Do góry
Grzało dzisiaj, oj grzało
Podlewam rh prawie codziennie, ale i są efekty

Haemanthus 21:04, 06 maj 2013

Do góry
PO jakim czasie od posiania zakwita krasnokwiat? Właśnie dostałam 4 nasionka jesienią, posiałam, i wszystkie 4 wzeszły. Teraz przesadzanie do pojedynczych doniczek mnie czeka.
.

Postawić trawkę nad i... 21:04, 06 maj 2013

Do góry
...no i buduje się domek narzędziowy...

...a ja spokojnie czekam na panów brukarzy którzy mieli zacząć dzisiaj pracę ..ale jak to zwykle bywa przyjdą za tydzień...oby...

Ogródkowy zawrót glowy 21:03, 06 maj 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)

Kasia, hah ja też czytałam i połowy nie znam , ale ja sobie założyłam zeszycik, w którym zapisuję rózne roślinki, co ktoś np. poleca, potem googluje - 1 wyznacznik, cyz mi się podoba, 2 czy nadaje się do mojego ogrodu I tak stowrzyłam sobie spis roślin, które mogłabym wykorzystać... a co się dalej będzie działo, to zobaczę... może wywrócę projekt do góry nogami

O taki mam zeszycik - symbol Ziemi , tam jest wszystko

extra no chyba pomysle o tym samym bo czesto cos mi ucieka z głowy . mam nadzieje ze dzieki forum i expertom w koncu uporzadkuje gród bo maż sie chyba ze mna rozwiedze też ma już dość
Ogród niby nowoczesny ale... 21:02, 06 maj 2013

Do góry
To wysokie to szczypior...i obok nieśmiało groszek wyłazi...

a to od prawej: sałata, burak liściasty i szpinak...

tu taka mini przechowalnia...bukszapny tymczasowo w doniczkach i lawenda dla mamy...
a z tyłu ta wąska to skrzynia na zioła :
3 odmiany miety, bazylia, melisa i szałwia...i jakies kwiatki...ale posiane dopiero...

Postawić trawkę nad i... 21:02, 06 maj 2013

Do góry
...dzisiaj zrobiłam przegląd roślin...i nawiozłam pinvitem i florovitem... pięknie wszystko rośnie - szczególnie cieszy mnie tulipanowiec - zapowiada się na piękne drzewo i ma cudownie zielone listki...

...pięknie zieleni się przesadzona brzoza...

i klon...

Dolina Tęczy 21:02, 06 maj 2013

Do góry

giza - elewacja zdrapana bo odpryskala, więc do wymiany się nadawala - teraz jest pusto i czekamy na puc - kolor będzie taki sam
Igiełkowy ogródeczek 20:59, 06 maj 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Igiełki:
I mała ice breaker- moja znacznie mniejsza, ale kiedyś taka będzie:

Eeee, ciurkadełko bardzo mi się podoba, poproszę więcej zdjęć. Sesja tulipanowa rewelacja, a ice breakera miałam wcisnąć gdzieś za rok, ale chyba poszukam dla niego miejsca już teraz. To szkółka/ogród darob (ogród pod dębem czy coś takiego)?
Pozdrawiam
Postawić trawkę nad i... 20:58, 06 maj 2013

Do góry
...i jeszcze donice stojące na tarasie...tymczasowe, bo mam w planach wymianę
...i mała przechowalnia host w doniczkach - pięknie wystają już ich główki...

Dolina Tęczy 20:58, 06 maj 2013

Do góry
Co z tym ogródeczkiem począć 20:56, 06 maj 2013

Do góry
A takie kolory zagościły w moich skrzynkach ,ale coś mi nie pasuje
miało być biało -rózowo -niebiesko ,miało być bosko a nie jest

W tej dużej donicy jest 10 sadzonek , są 3 stojace pelargonie z tyłu cztery zwisające białe na przemian z trzema tymi niebieskimi (nie pamietam jak one sie zwią ),może jak to się rozrośnie to będzie lepiej....

Jeszcze raz ,bo niechcący wykasowałam tą fotkę
Po całości wysypałam korę i wyglad zaraz sie zmienił

Przy okazji zerknijcie jak mi usycha cis juz go raz opryskałam jak tylko zauważyłam że igiełki brązowieją ,ale nic to chyba nie dała

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies