Milenko ale mnie połechtałaś miłoogrodnikiem jestem od urodzenia a z zawodu stolarz
Jakiś czas temu rzuciłem prace zawodową i zająłem sie konserwacją ogrodów i teraz jestem szczęśliwy wiesz
Długo podchodziłem do zmian ale w końcu się odważyłem zrobiłem dwa skromne projekciki i dałem do oceny rodzince jeden był oparty na prostych liniach i kwadratach i drugi ten bardziej obły no i wygrało kołouwielbialem moje byliny i inne ale biedulki męczyły sie w moim suchym ogrodzie a ja razem z nimi no ta niespójność o której piszesz to wszystko zlożyło sie na te zmiany fajnie że sie podoba
Wyczyść od środka za pierwszym razem skróć tylko przewodniki na tym świerku też tylko przewodniki skróciłem tnij tak głęboko jak możesz ale tylko do zielonej części na wiosne nawieziesz nawozem i będzie git najlepiej dolistnym
No ciekawe kuzynka w tym roku zakładała basen taki murowany fajnie wyszedł pomagałem w obsadzaniu jak już będzie wszystko dopięte wstawie jakąś fotke..
Nie nie będe okrywał nie daleko mnie jest szkółka i babka ma sadzonki po 8-9zł rosną szybko mam jeszcze dwie w zapasie spróbuję je przechować i zobaczę przypuszczam że nawet pod okryciem by zmarzły
Poszukałam w necie, że vertigo wymaga zimowania w dodatniej temperaturze. Zostawisz ją w ogrodzie i będziesz jakoś okrywał? Czy masz jakiś sposób na jej zimowanie? Jest cudna do różnych kompozycji, przede wszystkim wysoka, a brakuje takiego koloru traw.