Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Miłkowo - sezon 2016-2022 19:55, 04 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jak tam po weekendzie? Sponiewierałaś się czy odpoczywałaś?

Buziolek

W sobote bardzo
Niedziela byla w klimacie francuskim, cala rodzina, dziewczyny pyszne jedzonko zrobily, caly dzien na powietrzu, gralismy w karty, robilismy porzadki, z wnusiami lilie sadziłam, piwonie i hibiskusy, tak to lubia, ze do domu nie chcialy wracac, cudny dzien byl, pogoda boska, lezing i ziemniaczki pieczone w ognisku tez byly
A ile smiechow i radosci, az z emocji nie moglam usnac
Rododendronowy ogród II. 15:44, 04 kwi 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Wszystko mam nadrobione, cudne łączki krokusowe, filmiki, spotkania już się zaczęły. Łączę się jedynie w bólu wodnym, nie sądziłem, że u mnie po tak wilgotnym przedwiośniu będzie tak sucho, a ogród mam niewielki. Do tego widać, że teren chłodny bo wiosna opóźniona względem tego co u innych widać. Cóż zrobić taki nasz los

Łukasz podziwiam że przy dwóch wątkach dajesz rade , ja z jednym się nie wyrabiam . Zimno było więc robota i domowa jak mycie okien i ogrodowa nie zrobiona. Lilie juz dawno przyszły i jeszcze nie posadziłam a dzis przyszło 11 róz i też trzeba posadzic a Renia jeszcze zafundowała mi dwie dodatkowe dla których nie mam miejsca, juz całkiem nie wiem co z nimi zrobię. U mnie zima duzo zmarzło , piwonie drzewiaste, świerki , wiele róz , Chyba wszystkie jesienne zawilce i wiele innych roślin , mały pogrom.Nie wszystko jeszcze ruszyło wiec pewnie bedzie jeszcze wiecej.Macham.
Kiedyś będzie tu ogród 11:29, 04 kwi 2016
Do góry
anka_ napisał(a)
Mam nadzieję, że ona taka będzie na stałe a nie jest to reakcja na donicę, bo mi też bardzo się podoba. Za trochę jak ruszy pójdzie do gruntu i zobaczymy jak będzie sobie radzić. I chyba muszę spróbować ją wysiać.

Iwonko u mnie wiosna ma mega opóźnienie, więc kwitnie to o czym ty już dawno zapomniałaś.

przebiśniegi

krokusy

Przylaszczki- nawet różowa się zdecydowała

Czosnki (masakra- narazie całe 3 szt wyszły), narcyzy, hiacynty lilie- dopiero pokazały kły.

faktycznie mega opóżniona ta wiosna u Ciebie ale za to jaka efektowna
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:26, 03 kwi 2016

Do góry
Hana75 napisał(a)

Ależ piękne futrzaki! Moje wyginęły
U nas straszna susza, nawet trawy nie chcą wychodzić z ziemi. Red Baron mi śpi albo wymarzł. Szkoda by było. Czy ja widziałam już u Ciebie liście lilii?
Za fioletowymi krokusami, masz jakieś czerwone trawki - co to?
Hana mój red baron też jeszcze się nie pokazał, myślę, ze za kilka dni powinien się pokazać, było zimno...tak to sobie tłumaczę
za fioletowymi krokusami jest Trzykrotka wirginijska, te czerwone łodyżki, a na zielono panoszy się śniedek, lilie wzeszły ta stara odmiana biała, my ją nazywamy lilia św. Antoniego
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:37, 03 kwi 2016

Do góry
Ewo co zrobić, trzeba radzić sobie samemu.
Tytułu marudy nie oddam tak łatwo

Marto jesteś pewna bo podobno lepiej gdybym czasem siedział cicho bo mam niewyparzoną jadaczkę i chyba za często mówię na głos co myślę

Na froncie miały być same liliowce z liliami i rozrzucone cisy, teraz całośc będzie podzielona na 3 części odzielona dwoma żywopłocikami, jeden z cisa dalej od chodnika, drugi niższy z bukszpanu bliżej ścieżki, bo brakuje tam jakiegoś zimozielonego akcentu, ale liliowce i lilie będą królowymi tego miejsca plus magnolia

Paweł rano zgrywałem zdjęcia z myślą o wieczornym wklejeniu i wyszło jak na zawołanie
Dzięki

Martoibartku zaraz prześlę na pw, ale tej wiosny już za poźno.

Ewelino przez prace fizyczne ostatnio mój szkielet zdycha. Tata wymyślił sobie remont w budynku gospodarczym, a że jest po zabiegu przepukliny to ja jestem od noszenia worów z klejami, zaprawami, płytek i innych. Parę ton już przerzuciłem w rękach w ostatnim miesiącu

Namiary zaraz prześlę na pw.
Pracę za płotem wkleję jutro, a zdradzę, że pojawiają się już pierwsze nasadzenia, ale reszta jutro

Olu niestety nie tak szybko... ale nie tylko problemami człowiek żyje Teraz przynajmniej coraz mniej czasu na zbędne myślenie, łopata czeka
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 13:29, 03 kwi 2016

Do góry
Lista chciejstw zmalała! 2 lilie sensation w kolorze ostra czerwień- luzem więc w sumie niespodzianka może być!
Jestem zadowolona.
Szukałam pierwiosnków kandelabrowych, ale mieli inne i drogo po 25 złotych - te ciemne z oczkiem. Inne jasne z oczkiem po 22 zł. Nie dałam się wciągnąć do zakupów.

Poza tym było dużo bratków po 1,50 też nie brałam, bo moja pani kwiaciarka obok ma w takiej samej cenie i daleko chodzić nie muszę.
Krzewy i drzewka owocowe różnej maści i odmiany. Na róże z napisem czerwona, różowa- nie zdecydowałam się. Dużo bylin i ziół. Truskawkowe i poziomkowe sadzonki tez były. Oprócz tego sprzęt ogrodniczy, miody, zioła suche i przyprawy, oscypki i chlebki.
Można było kasę stracić. Ja jednak oszczędna byłam- 50 PLN mi tylko wyfrunęło z kieszeni.

Teraz muszę to pięknie zagospodarować! Może tu?

Ogród Loczka 20:04, 02 kwi 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Piekna rabata ,zazdraszczam ekipy

Dzięki jak lilie się pokażą będzie ładnie no i może coś tam jeszcze dosadzę
Ogród Loczka 19:43, 02 kwi 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ale super rabatę powiększyłeś. To ta, która była wcześniej taka niewielka z borówkami, prawda?

Tak. Za borówkami będą lilie w 4 kolorystycznych grupach.
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:04, 02 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Moze, lepie w zacisznym i cieplym, ale i tak wiosna tniesz, jak inne byliny i rusza od nowa.
Musze obiad podac i znowu w ogrod, dalie daję do donic, coby juz podpedzic, potem zbieram siewki orlikow i przesadzam, potem lilie...sadzę
A chwastow po deszczach..masakra

Zaczęło się..praca na tempo i w wielu wymiarach. Tylko my tak potrafimy?
Świetne zakupy, ciemierniki super, u mnie były po 24 i wcale nie takie ładne
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:31, 02 kwi 2016

Do góry
Dziś znowu było -2 o 6rano,
idę trochę popracować ,muszę posadzić do doniczek bylinki
róże wielkokwiatowe przycięte ,ale muszę jeszcze raz i to tak przy samej ziemililie pchają się do góry na całego,chyba przykryję korą bo znowu ma być mróz
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:21, 02 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Moze, lepie w zacisznym i cieplym, ale i tak wiosna tniesz, jak inne byliny i rusza od nowa.
Musze obiad podac i znowu w ogrod, dalie daję do donic, coby juz podpedzic, potem zbieram siewki orlikow i przesadzam, potem lilie...sadzę

U nas deczczu jak na lekarstwo alee przymrozków aż nadto,dzisiaj bylo -2 o 6 rano.daliom dałam trochę ciepelka i wilgoci...też idę trochę posadzić bylinek prezentowych do doniczek
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:03, 02 kwi 2016

Do góry
Ogród Mirelli 14:48, 02 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Aniu eM dzisiaj zajmuje się trawnikiem
Wczoraj byliśmy na zakupach nawozów kupiłam, więc pewnie roślinki podsypię i może lilie posadzę
Moje tujki Aurera Nana tak ogoliłam, że tylko patrzę czy już coś odrosło

He he mój też właśnie kosi
Dziś wszyscy ogrodowi szaleją. Ja też co chwilę zaglądaj na pąki roślin czy się powiększają
Ogród Mirelli 13:08, 02 kwi 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Mirelko co dzisiaj działasz? Pogoda cudna Doczekaliśmy się hi hi

Aniu eM dzisiaj zajmuje się trawnikiem
Wczoraj byliśmy na zakupach nawozów kupiłam, więc pewnie roślinki podsypię i może lilie posadzę
Moje tujki Aurera Nana tak ogoliłam, że tylko patrzę czy już coś odrosło
Do raju daleko - u Ewy 20:20, 01 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Rosną cały czas Nie oglądaj codziennie, może co 3 dni, to zauważysz różnicę

Przeszukałam swój wątek, żeby znaleźć nazwy irysków i krokusów. Nie znalazłam
Ale przy okazji znalazłam spis tulipanów, które kupiłam jesienią (tylko gdzie je posadziłam? Okaże się wiosną ) i informację, że kupiłam 3 lilie drzewiaste Pritty Womann. Tylko kto mi powie, gdzie je posadziłam ???

Juz niedługo sie dowiesz
Coś jeszcze, coś więcej... 17:05, 01 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
I lilie czuby wystawiły, ciekawe czy zakwitną, skoro różowe poszły w pobliżu róży Madame Plantier.

Kibicuję im mocno! Towarzystwo iście szlacheckie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:02, 01 kwi 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Agata pytałaś się u mnie o martagony. Z braku czasu nie odpowiedziałam, a potem zapomniałam co to było za pytanie.. tak już mi się w głowie miesza.. Bogdzia widzę, że Ci odpowiedziała. Dodam tylko, że do Twego ogrodu Martagony będą pasować.. Inne lilie są takie trochę sztuczne, a te wyglądają naturalnie. I mają cudne liście.
Kwitną chyba też najszybciej z lilii.

Najładniej wyglądają w większej grupie.. u mnie z braku miejsca są tu i tam.. wielkość kwiatka porównaj do liścia RH.

Dziękuję Aneczko..już Cię nie bede męczyć o nazwy tych ślicznotek z pierwszego zdjęcia

Mnie się inne nie bardzo podobają za bardzo groteskowe do mojego ogrodu...martagony są botaniczne i wyglądają naturalnie...bardzo mi pasują....11 szt z jednego koloru chyba wystarczy
Dzięki za info i foty
Moja działka na Dębowym Lesie 11:26, 01 kwi 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Widzę, że i u Ciebie liliowce też zupełnie spore są. Moje też a host też nie widać,ale z tego co pamiętam to one dość późno startują więc się nie martwię.
Pozdrawiam!

Liliowce też rożne. Jedne duże już , inne mniejsze.
Tak hosty nie takie szybkie sa na wiosnę do rozwijania.Także spokojnie, mamy czas.
Jeżówki też już zaczynają być widoczne

lilie św,Antoniego dość spore już są Ale one chyba najwcześniej kwitną

I brunera
Moja działka na Dębowym Lesie 11:07, 01 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Aniu macham
Moje lilie też już z ziemi wychodzą Więc chyba wiosna

Ano wiosna!!.Dziś deszczowo.
Odmachuję.chwila wolnego i zaraz lepię pierogi, do domu i dla córci.Dziś o 24 wyjeżdża
Moja działka na Dębowym Lesie 10:42, 01 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Lilie zaczynają już z ziemi wychodzić.Więc można.
Ja w ubiegłym roku tak zrobiłam i było dobrze.
To i teraz tak robię.Swoje posadziłam do gruntu.Ale jak maja kiełki to przysypać trzeba ziemią przysypać ,żeby nie zmarzły.

Aniu mają kiełki. Napisz na jaką głębokość sadzić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies