To miały być niebieskie ciemne i jasne a są jak na zdjęciach fioletowo/różowe.
Żółte na obwódkach Jokohama, Candela, Yelow King, tylko nie wiem który jest który.
Cały dzień leci mżawka....także w ogrodzie dzisiaj właściwie nic nie robiłem.....Jedynie hosty przesadziłem
Wreszcie zaczynają kwitnąć pierwsze niebieskie bratki w donicach - chyba to przetrzymanie na śniegu i mrozie im nie służyło.....
Kochani dziękuję za kolejne wspaniałe spotkanie z Wami, a Państwu Szmit za tak wspaniałe przyjęcie i ugoszczenie nas.
Jarząb dojechał cały, straty - szyba przednia samochodu sztuk jeden . Nie mam pojęcia jak on się zmieścił
zakupy
"malutki" jarząb
szyba pęknięta nie za sprawą jarzębu a prawdopodobnie kamienia .
U mnie nie padało. Upału nie było, ale ziemia wilgotna , dobra do wsadzania roślin
Sporo znowu z domu przywieźliśmy w ramach akcji "uwolnić parapety"
Zapowiedziałam M. , że obiadu nie będzie póki sadzonki ze stołu nie zostaną posadzone
Wrzucam dla Agaty i nie tylko kilka zdjęć z ogrodu japońskiego w Pisarzowicach, gdzie byłam w weekend majowy
Warto tam się wybrać na zakupy i nie tylko. Można zobaczyć kawałek japońskich klimatów oraz napić się herbaty w japońskiej herbaciarni, skąd po obydwu stronach rozciąga się widok na dwie wspaniałe aranżacje ogrodowe.
Polecam
W dali magnolia Aleksandria zakwitła po 6 latach ciągle była przesadzana.i Concerto kremowe.
Tulip. Glucki też pomylone, są różne i nie wiadomo które odpowiadają nazwie. Pierwsze trzy to moje stare tu rosły wcześniej.
Liliokształtne Alladyn, Mona Liza, Marylin biały z czerwienią.
Balerina