nie mam princes irene ... a piękny ... ale princes już jest powyżej ... radość i pogoda też bo nikt nie wnosi chyba tyle uśmiechu co ty Irenko ... to pozostaje mi życzyć dużo ... dużo szczęścia ... buźka
No uśmiałam się.... ale Adamo zatrybi, że Zagnańska jest na Sandomierskiej.... i jakie modle wyrzucił na słoneczko
Za to dziś poszłam sprawdzić jaki to powojnik tak wcześnie kwitnie , bo juz w kwietniu.. i co czytam na kartce??? Że to powojnik jakiś tam o nazwie Constance Imienniczka Twoja
Dziękuję wszystkim za odwiedziny, miło mi ze znajdujecie czas żeby do mnie zajrzeć
Niestety zupełnie nie pamiętam skąd mam ciemnego ciemiernika Rośnie u mnie już parę lat i jakoś nie zapamiętałam źródła jego pochodzenia. Szczególnie teraz wiosną stwierdzam, że w ogóle nie pamiętam co gdzie rośnie. Czasem oznaczałam sadzone rośliny, ale w większości nie i teraz jeden misz masz. Na przykład piwonie. Mam ich trochę, bo ze trzy lata temu kupowałam i namiętnie sadziłam, ale jakoś nie pomyślałam, żeby sobie zapisać jakie. Jak zakwitną to może jakiś znawca pomoże w identyfikacji
Z wieloma innymi roślinami tez tak mam. Teraz staram się bardziej to ogarniać, ale już zauważyłam, że nawet moje ukochane funkie po zimie nie mają swoich tabliczek. I co się z nimi stało? Licho wie Jak podrosną to może poznam
Z ogrodu zaległe zdjęcia sprzed paru dni. Magnolia i paki klonu pensylwańskiego.
Ach jak pięknie u Ciebie .... zapisuję sobie to zdjęcie i będę sadzić w lawendzie tulipany ... idealnie maskują gołe badylki lawend
Marzenko dzięki za tak piękną relację z Holandii !!! Buziam
Witam
W dniu dzisiejszym wraz z moją kochaną rodzinką odwiedziliśmy Zamek Książ w którym to odbywał się coroczny festiwal kwiatów i sztuki.
Dla każdego coś miłego mnóstwo atrakcji dla dzieci, wspaniała pogoda, dobre jedzenie i ... kwiatuszki
Zrobiłam kilka fotek i bardzo chciałam się z Wami nimi podzielić.
Przed zamkiem wystawa mebli ogrodowych, donic i kwiatów
...a w zamku
Wystawa bonsai
przepiękna Wisteria
na korytarzach gwar - jak to na zamek przystało
Wystawa florystyczna również zabierała dech w piersiach
moja córa grasująca wśród straganów
moje ukochane
i coś co Kasia lubi najbardziej - wybór był niesamowity, a i ceny w ostatnuim dniu obniżali
i dalej kwiatuszki, moja córa też chyba kocha storczyki