Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mazury i mój kawałek ziemi 07:46, 17 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Ewa powsadzaj te lilie do doniczek i wstaw do chłodnego, bo jak w ciepłym to zaczną za szybko rosnąć i nie zakwitną, a potem jak się ociepli z doniczką wsadzisz do ziemi, przynajmniej nornice ich nie zjedzą ja mam wszystkie wkopane w doniczkach cebule a jak tam w NML z mrozem? jaka trytomę kupiłaś? pozdrawiam

Witaj Aniu .W NML jest piękna zima nie wieje ,nie pada w nocy trochę mrozi w dzień na plusie to śnieg topnieje bo słonko ładnie grzeje to myśę że szybko wiosenkę przywitam a Trytoma groniasta na niej pisze i chyba ją posadzę do donicy bo wypuszcza a lilie chyba nic im nie będzie bo ja mam ich sporo i jak posadzę do donic to już w garażu nie przejdę a Ty mi lepiej Aniu powiedz co z różami zrobić są w foli zapakowane tak je kupiłam a liście puściły i co do donicy z nimi czy jak? Pozdrawiam
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 07:21, 17 mar 2013

Do góry
Slawko napisał(a)
W oczekiwaniu na wiosnę...

Ale pięknie i tajemniczo, i trampolę widzę : )

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 03:53, 17 mar 2013

Do góry
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 03:49, 17 mar 2013

Do góry
Irenko zobacz jaka lobelia olbrzymia

w słońcu jakoś tak milej zima się prezentuje
-

Nasz przydomowy ogródek 00:14, 17 mar 2013

Do góry
Ja także się do życzeń przyłączam.
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 23:49, 16 mar 2013

Do góry
i jeszcze kilka zdjęć z końca września ubiegłego roku
hortensja 'Sundae Fraise'

kariopteris 'Heavenly Blue'

nawłoć - Solidago caesia zaczyna kwitnienie
Mazury i mój kawałek ziemi 23:47, 16 mar 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)

Ach Danusiu miałam nie wchodzić do ogrodniczego ale no nie wejdź jak masz go po drodze a za trytomą to 2 lata chodziłam no i musiałam kupić no i nawozy chociaż na inne roślinki nie patrzyłam bo znowu coś bym wzięła ach te nasze hobby a lilie to mi w opakowaniu zakwitną jak ta zima nie odpuści

Ewa powsadzaj te lilie do doniczek i wstaw do chłodnego, bo jak w ciepłym to zaczną za szybko rosnąć i nie zakwitną, a potem jak się ociepli z doniczką wsadzisz do ziemi, przynajmniej nornice ich nie zjedzą ja mam wszystkie wkopane w doniczkach cebule a jak tam w NML z mrozem? jaka trytomę kupiłaś? pozdrawiam

Nasz przydomowy ogródek 23:45, 16 mar 2013

Do góry

Z najlepszymi życzeniami
Nasz przydomowy ogródek 23:38, 16 mar 2013

Do góry
Zbyszku moc życzeń ! zdrowia, zdrowia, zdrowia do ogrodu i wszelkiej pomyslności
i żeby już wiosna nastała i snieg stopniał i słoneczko ciepło świeciło

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:27, 16 mar 2013

Do góry
witaj Haniu

dobre masz wiadomości, że wiosna idzie.....
Timi przesyła pozdrowienia dla Twojego pieska ........

Rajski ogród Ani 23:26, 16 mar 2013

Do góry
Aniu, dla Zbyszka z najlepszymi życzeniami

Moje ukochane miejsce na ziemi 23:19, 16 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Agato, no zima u ciebie, oj, oj!
zmieniaj avatar, bo sie nie odczepi, dawaj wiosenny, to i juz w poniedziałek sie pokaże

Irenko.......
mówisz i masz

fotka ze spacerku wiosennego z ubiegłego roku

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:18, 16 mar 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
I powoli przygotowuję się do tych najważniejszych Świąt w roku .
Może wiosna w końcu zagości w naszym kraju od Gdańska po Zakopane, od Zamościa do Zgorzelca U mnie dziś mroźno, ale za to tak pięknie słonecznie, że wstałam z radością .

Mój zając kupiony na Gardenii dostał towarzysza, szare jajo

Rozciągnij tą wiosnę aż do Szczecina, plissss
Moje ukochane miejsce na ziemi 23:18, 16 mar 2013

Do góry
iwonaj napisał(a)
Witaj Agatko dziękuję za bratki masz duży ogród i piękne miejsce podkarpackie jest mi bliskie mój tata z tych okolic pochodził mamy dużo wspólnego -tuje szmaragd tylko moje jeszcze małe braki finansowe a tyle by się chciało i piękne pieski a powiem ci zanim kupiłam moją tinę to chciałam mieć własnie takiego jak ty terierka ale podobno to są one niezłe łobuziaki ? i kopią w ogrodzie tak słyszałam ale i tak są słodziutkie i pewnie kiedyś sobie i tak takiego kupię pozdrowienia a to dla ciebie

Iwonka składaj już dziś kaskę na takiego pieska .....

charakter może i mają ....
mój jest grzeczny, nie psoci nawet jak zostanie sam na 8 czy 9 godzin

a serduszko ma wielkie a nawet OGROMNE !!!!!

od małego trzeba uczyć !!!!!

to wszystko
Nasz przydomowy ogródek 23:17, 16 mar 2013

Do góry
Trwa i u nas wzmożona akcja dożywiania skrzydlatych przyjaciół. Za krótkie mają dziobki aby dostać się do pożywienia bez pomocy ludzi.

A tak było dobrze jak szpaki były na saksach.

Łapiemy co się da zanim znowu nie przyleci.

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 23:08, 16 mar 2013

Do góry
Lipcowa fotka z nowego ogrodu. Pod sosną 'Watererii' widać dywanik z kotuli. Dywanik dość szybko zamienił się w dywan. Trzeba tylko pilnować by nie wsiały sie w niego chwasty. Zwłaszcza wredna wiechlina roczna !

Elymus magellanicus - ładna, baardzo niebieska wydmuchrzyca i do tego bez rozłogów. Wadę też ma .. jest krótkowieczna, niestety
Nasz przydomowy ogródek 23:06, 16 mar 2013

Do góry
Julito, Aniu, Jolu, Haniu, Marysiu, Marzenko , - zima na całego jest. Teraz minus 18 na skali ale roślinki okryte puchem i nic im nie będzie.

Iwonko - dziękuję. W Bielsku- Białej byłem dużo razy w ramach delegacji w Fiat- nasza firma jest kooperantem. To piękne miasto w którym mieszka położone na pagórkach. Mieszka tam mój najlepszy kolega z czasów edukacji. Jeżeli chodzi o ketmie - powinny mieć nasłonecznione miejsce. Może ich trzeba przesadzić, zaglądnąć co tam w korzeniach siedzi. Aby się zagęściły trzeba ich ciąć - bardzo to lubią. Tnij w połowie pędów albo jeszcze niżej niech się rozdwajają. Odpłacą Ci stokrotnie.

Haniu, Moniko - dziękuję bardzo.

Dla wszystkich zimowe klimaty z marca tego roku.

Na dachu garażu usypało taką górę śniegu. Dzisiaj została zlikwidowana.

Widok z okna.

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:58, 16 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Współczuję, ludzie to rozumieją, że taka jest kolej rzeczy, a zwierzęta? Zawirowanie w mózgu jak nic!

wiesz Haniu na wiele rzeczy nie mamy wpływu.....
mam na myśli pogodę

ale to dobrze ....

mój Timi zdecydowanie lubi słoneczko, mimo, że razi po oczkach..........

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 22:55, 16 mar 2013

Do góry
Jeżówka 'White Swan'

Hakonechloa macra plus bratki i bidens. Nie znam odmiany tych małych bratków, ale kwitły do sierpnia

I nasz hit ubiegłego sezonu - Hypericum olympicum, a z tyłu po prawej Balamcanda (poprzednią zimę przeżyła bez okrycia !).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies