Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowy chaos u monitki 20:19, 06 kwi 2013

Do góry
Hurrrra przyszła do mnie dzisiaj wiosna la la la Patrzcie co mi w prezencie zostawiła

Tak mnie ten widok ucieszył że aż trzy fotki tych samych kffiotków wstawiłam No i postanowione, jesienią dokupuję ich więcej bo są śliczne i fajnie dają po oczach wiosną jak już wszyscy tą bielą wymęczeni
Zapraszam na balkon 20:18, 06 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Bogdziu, pokazuje następne

W przyszłości w tych donicach będzie rosło pewnie co innego, ale narazie zamieszkały te cudne bratki

Ze smakiem ...
Ogrodowe zacisze 20:09, 06 kwi 2013

Do góry
Trochę mam stresa przed pokazaniem moich dzisiejszych wycinanek.
To jeszcze przed cięciem.

Po ściągnięciu tej siatki okazało się, że cały środek jest niemal całkowicie wyschnięty.

A to efekt końcowy. Wszelkie poprawki będzie można robić dopiero, jak pojawią się przyrosty.

Proszę o uwagi. Każda krytyka mile widziana
W cieniu - zacieniona 20:09, 06 kwi 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Ile śniegu!
U nas już znika powoli, ale jakoś nie wierzę, ze nowy nie zacznie padac
Skuszona opowieściami o roslinach w B., tez zajrzałam dzisiaj, ale taka bieda była, że szkoda patrzeć. Rh też były, ale tak jak pisze Joanna takie zabiedzone sieroty.

Oby już ta wiosna, bo te wszystkie sadzonki w centrach ogrodniczych to poginą na amen.
...B. u mnie nie brakuje...ta na wsi po drodze na zacienioną,były jeszcze różowe...ale słabsze. wzięłam jeszcze kilka bylin,tez w dobrej cenie.Pięknie ukorzenione kępki wsadziłam na zacienionej do donic...było warto.
Pokażę nasz ogród 20:06, 06 kwi 2013

Do góry
Śnieg jeszcze poleguje, ale krzewy już nie mogą się doczekać, żeby buchnąć zielenią
bzy

piwonia drzewiasta

hortensja pnąca
Same wątpliwości 20:02, 06 kwi 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
To Wy już widzicie trawnik?

My już trochę widzimy, ale jest ponuro, i bardzo wilgotno, a ciepło w prognozie znów przesunęli o 2 dni
W cieniu - zacieniona 19:59, 06 kwi 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...po drodze miałam B., i skusiłam się na Rh ,biały...ma siedem dużych pąków i jest w dużej donicy....19,99

Bogusiu, bardzo ładny, u mnie w B były strasznie biedne, wyglądały na umierające. Nasionka w drodze A śniegu mam jeszcze więcej i brak słoneczka.
pozdrawiam
Ogrodowe zacisze 19:50, 06 kwi 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Marysiu to już widzę widownia się szykuje, ja jutro też chyba trochę z sekatorkiem pobiegam, a co...
Hortensje czekają na cięcie, wiele jeszcze innych roślin, tak się cieszę, że wreszcie można ruszyć z pracą,
jestem niezmiernie ciekawa efektów przycinki u ciebie, a z sosnami to bym zaczekała i dopiero jak świeczki puszczą pod koniec maja to przycięła je, to je zagęści.
Pozdrawiam

Witam Cię Gosiu!
Sosny troszę przycięłam, nie za dużo . Jak wypuszczą świeczki, to będę wtedy szczypać, aby zagęścić. Teraz skróciłam tylko za długie gałęzie i ucięłam przewodnika.
Pracy masę, ale wciąż jest bardzo mokro.Ziemia rozmarzła po wierzchu, a głębiej zamarznięta, dlatego woda stoi , nic nie wsiąka. Przydałoby się kilka dni z temperaturą plus kilkanaście stopni.
Jeszcze bukszpany mam do przycięcia, ale jeszcze czekam, aż zrobi się ciut cieplej.
Ogrodowe zacisze 19:44, 06 kwi 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Też chętnie pooglądam.
Jaką masz pogodę że możesz strzyc, u mnie tony śniegu...a potem przyjdą roztopy

Ula!
Witam serdecznie
U mnie roztopy, 3 stopnie na plusie, zimno, ale chociaż bezwietrznie. Przy dzisiejszym cięciu kompletnie przemoczyłam buty.
Tak było u mnie wczoraj . Dzisiaj tak samo.
W cieniu - zacieniona 19:40, 06 kwi 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Pokusa warta grzechu

A ten śnieg u Ciebie....ciekawe do kiedy?
Masz rację,bardzo chciał na zacienioną,miał niedaleko....jeszcze kupiłam kilka bylin.
Jolu,też chciałabym wiedzieć do kiedy....ale chyba nieprędko stopnieje,są dosyć duże zaspy na rabatkach.
Ogrodowe zacisze 19:39, 06 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Marysiu pozdrawiam Koniecznie pokaż co Ci wyszło z tego cięcia Bardzo jestem ciekawa... sama zaczęłam przycinać starego jałowca (może zresztą widziałaś) ale zima przeszkodziła w dokończeniu. Został mi jeszcze cis.

Aniu!
Strasznie dzisiaj zmarzłam przy tym cięciu, ale się zawzięłam.U mnie roztopy i zaledwie 3 stopnie na plusie. Zimno i mokro.
Jesienią nie zdążyłam przyciąć mojego graba, więc dzisiaj poprawiłam mu fryzurkę.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 19:35, 06 kwi 2013

Do góry
Joanka napisał(a)
Widoczek nie wyszedł, świeci prosto w obiektyw, za to wpadające do sypialni promyczki wykorzystuje Eduś

Eduś zażywa ciepełka w promieniach zupełnie tak samo jak moja yorczka - dzieciaki układają jej poduszkę na oświetlonym fragmencie podłogi i dbają o przenoszenie legowiska w miarę wędrówki słońca, a psina leży jak królowa : )
W cieniu - zacieniona 19:34, 06 kwi 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...po drodze miałam B., i skusiłam się na Rh ,biały...ma siedem dużych pąków i jest w dużej donicy....19,99

Pokusa warta grzechu

A ten śnieg u Ciebie....ciekawe do kiedy?
W cieniu - zacieniona 19:32, 06 kwi 2013

Do góry
Marzy mi się Siedlisko.... 19:31, 06 kwi 2013

Do góry

Ale żeby było jeszcze wiosenniej, to zakwitł mi pierwszy raz, w domu zimujący rozmaryn.

Pozdrawiam

Och ! Jak ty to zrobiłaś? Ślicznie wygląda...
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 19:31, 06 kwi 2013

Do góry
Malgosik napisał(a)
Witajcie

Skręciłam sobie dziś podwyższoną rabatkę.
Zamówiłam deski w składzie drewna, oheblowano mi je przycięto.
Rabatka jest 1m n a1m i na 36 cm wysoka.

Drewno było z żywicą, nieprzyjemnie skręcać.

Jakie powinno być, suche, wysezonowane?????????????????????
Bo chcę jeszcze 1 lub 2 takie rabatki zrobić, może innej wysokości.
Nie będę dawać folii, zobaczę ile wytrzyma.

I pytanie o ziemię: nie ma nigdzie w sklepach kompostu, narazie swojego nie mam. Skąd go wziąć? Czy ziemia uniwersalna z worków będzie dobra? Jest też torf odkwaszony dostępny...

Usuną darń przed wbiciem skrzynki, czy nasypać ziemi na trawę?

Super skrzynia

ja również mam takiej wyskokości i sugeruję pomalować jakimś impregnatem - tak mi doradziłam Pani z Euroogrodu - po przemyśleniu muszę jej przyznać 100%T RACJI
W cieniu - zacieniona 19:28, 06 kwi 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Mroźną noc na północy zapowiadali
Jest mroźno,ale słonecznie.Pojechaliśmy na zacienioną,zima bez zmian...tak wygląda droga...
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:22, 06 kwi 2013

Do góry
no to się zaczęło, wczoraj odgarnąłem śnieg z tej rabaty a dzisiaj

Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 19:18, 06 kwi 2013

Do góry
w obi za 19,90 zł. kupiłam takie...

Moje krzewy są całoroczną ozdobą ogrodu. 19:17, 06 kwi 2013

Do góry
Dzisiaj tj. 6.04, zrobiłam spacer po ogrodzie, bo śniegu już nie ma. Jest jeszcze chłodno i mglisto ale już na rabatkach coś się dzieje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies