Danusiu dużo zdrowia i miłości życzę, bo przy tylu "dzieciokach" z Ogrodowiska będzie Tobie i jedno i drugie potrzebne, żyj nam jak najdłużej 100 lat i jeszcze więcej, buziaczki
Posiałam moje zebrane nasionka...potrzebuję wysokiego,mój ładnie pachnie...metodą prób i błędów do niektórych nie wracam...eksperymentuję i szukam roślin,które chcą u mnie rosnąć bezproblemowo...
Haniu przetaczniki są na mojej liscie zakupow ale mam chyba jeden i zapewne mi powiesz jaka to bylina? u mnie pieknie kwitnie prawie całe lato bede patrzec za nasionami a z tymi to tez roznie bywa. Mam to szczescie, ze kupuje u takiej sympatycznej pani od lat, ktora sie na tym zna i zawsze mi doradzi lub odradzi zakup nawet nasion i cos w tym jest bo rok temu przypadkiem kupiłam nasiona groszku i maków i nic mi nie wzeszlo. Zaraz zobacze ostrogowca bo czasami cos mam a nie wiem jak sie nazywa ale teraz zaczełam zwracac uwage na nazwy no i dużo poznałam nowych kwiatów na forum z czego bardzo się ciesze.U tej Pani kupuje też byliny juz w doniczce bo wiem, ze chociaz mi to wyrośnie
Ostrogowca nie mam ale juz sie sie okazuje mam go na liscie do poszukiwanych bardzo ładny, ale tez poszukam nasion. Mam też posiany zatrwan, kleome i werbene patagońska , ktora poki co ładnie rosnie.
Ja na razie strat nie liczę, bo wszystko pokryte śniegiem jak wracałam z pracy to tylko odgarnęłam śnieg z krokusów, może to pozwoli im zakwitnąć
a dla podtrzymania na duchu masz ode mnie trochę kolorków
wspomnienie sierpniowego spotkania w ogrodzie u państwa Szmitów w Pęchcinie, kosmosy przed ich domem
Nesko ta zima na przełomie marca i kwietnia długo jeszcze będzie się nam śniła w koszmarnych snach i żeby tak całkiem nie dać się zwariować wszędobylskiej bieli posyłam ci letnie słoneczko z mojego sierpniowego ogrodu pozdrawiam
Dziękuję. Kurcze, tam jest słońca mnóstwo i to z każdej strony /o ile to jest możliwe hehe/, choć tylko do 17-tej. A przed samym "domkiem ogrodnika" rośnie Ivory Silk aby go przesłonić, dlatego też za bardzo nie mogę się zbliżać tym soliterem gdyż się zejdą.
Tu lepiej widać /fotka z dziś, marna ta wiosna, marna /
hm. no to może jednak ginkgo tylko znajdę wielki egzemplarz. lat co najmniej tyle co ja ?
Gabrysiu pobłądziłaś na śiezce do mnie jatez mam ten sam problem, jast już nas tak dużo, ze poguiliśmy się troszkę ale to nic co jakiś czas jednak odnajdujemy się
prosisz i masz zielono i kolorowo