Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w skali mikro :) 17:01, 17 kwi 2013

Do góry
Właśnie zobaczyłam mojego wytęsknionego pomocnika od spraw mordowania , a raczej pochłaniania larw opuchlaków .., bo ja z jednej strony domu mam opuchlaki( bo tam terytorium jasczurkę nie sięga .., a z drugiej strony miałam ... Miałam ich kilka , dopóki moja awatarowa jaszczurka ich nie zeżarła.. .. Mieszka w drewutni (.. Wynajmujemy jej lokum za tysiaka miesięcznie ....) a tak serio , to jak ją dziś zobaczyłam , to się mega ucieszyłam , no bo mogła się gdzieś przeprowadzić.. Szkoda ,że mam baniaty sprzęt ale pozowała dzielnie .. Nawet po ogonie pozwoliła się pokilać

L
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 16:46, 17 kwi 2013

Do góry

Jak pięknie... cudowna wiosna u Ciebie. Pozdrawiam slonecznie
Zielony galimatias 15:58, 17 kwi 2013

Do góry
nebel napisał(a)
Popatrz na zdjęcie zamieszczone przeze mnie.To mój ogród z thujami, a te świerki to ogród mojego sąsiada.
Bardzo lubię ten widok. Może pomoże Ci w podjąciu decyzji

Nebel, taki widok byłby wymarzony... równiutka ściana tujek i wysokie serby...
ale mi nie pomogłaś...
Gdzieś na końcu świata... 15:49, 17 kwi 2013

Do góry
Piękny dzień słoneczko świeci i jest ok 20 stopni ...trawnik jeszcze trochę mokrawy, więc wszelkie grabienie musi poczekać i prace kanciorobem również
eM zaczął kopać ziemię pod podłogę z dębowych plastrów koło drewutni, a ja posadziłam bratki i stokrotki oraz wyrwałam jedno plastikowe obrzeże, zostało jeszcze to koło rabaty ale poczekam aż będzie można kanciki wycinać

Zielony galimatias 15:35, 17 kwi 2013

Do góry
Popatrz na zdjęcie zamieszczone przeze mnie.To mój ogród z thujami, a te świerki to ogród mojego sąsiada.
Bardzo lubię ten widok. Może pomoże Ci w podjąciu decyzji
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:33, 17 kwi 2013

Do góry
Haniu dzięki za pozdrowienia u Irenki. Jak tam Twoje zdrówko, trzymasz się w dobrej kondycji?
Pozdrawiam Cię z nowym kolegą, susłem. Tu nazywa się Gopher. Jest duży myślałem że one są wielkości świnki morskiej a są wielkości dużego królika. Fajną ma minę, jest cały czas uśmiechnięty.

Dereń rozłogowy 15:11, 17 kwi 2013

Do góry
Pod taką nazwą kupiłam w zeszłym roku roślinę, niewielką, jak wszystko co kupuję.
Pełna nazwa na etykiecie producenta "Dereń rozłogowy - Kelseyi"
Poniżej zamieszczam zdjęcie z dnia dzisiejszego - chyba całkiem nieżle zniosła tego roczną zimę.
Ogród Ewy :) 14:45, 17 kwi 2013

Do góry
Te 2 gałązki się złamały, ukorzeniam je dla ciebie będziesz chować z tarasowcami

i pakuj nasiona rycynusa w donicę, ciut wyrośnie i w maju w grunt,czy gdzie tam chcesz

Liliowo i kolorowo:) 14:40, 17 kwi 2013

Do góry
Nawet psiunia szczęsliwa bardzo z pieknej wiosny i z zapachów

Ciemiernik - Helleborus 14:38, 17 kwi 2013

Do góry
i aktualny po tygodniu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:31, 17 kwi 2013

Do góry
Basiu, głogownik do -15, trzeba chować, chyba że ciepłe zimy będą...kupuj obie
w Poznaniu Maja Popielarska też się nim zachwycała i ja

Ewa, zakochałam się w nich i utrzymam je na pewno

no i kulki bukszpanowe i czosnki , idą szybko, ale jedne większe drugie mniejsze, chyba zależy od odmiany.a kulki nie strzyżone jeszcze!!

te żurawki najbardziej ucierpiały, ale psiaki tam siedzą i czają się na gołębie, to i też je podeptały, ale ruszają nowe listki
nie zdążyłam z nawozami dla rh i chyba już nie dam radę

i tyle zdążyłam rano, reszty nie widziałam, a moje sierpówki chodzą sobie stadami, rano fajnie je widzieć
już was nie męczę

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:29, 17 kwi 2013

Do góry
jest tulipan jest impreza -znaczy się wiosna

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 14:26, 17 kwi 2013

Do góry
Bożenko dziękuję Ci ogromnie. Bardzo mi pomogłaś. Zobaczymy czy sobie z nim poradzę (florowit i tak mam w planie więc mogę próbować). Z tym wyłamywaniem gałązek może być problem - tą na ostanim zdjęciu zrozumiałam że należałoby całą - nie wiem czy to nie znieszktałci krzaczka który w całości wygląda tak

a tu zaznaczyłam które to gałązki są na zdjęciach - te są najgorsze ale inne też nie są całkiem zdrowe...

i z innej perspektywy

Zobaczymy. Bogdziu jeszcze raz bardzo Ci dziękuję
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:20, 17 kwi 2013

Do góry
Eve napisał(a)
Aniu, już wiem jak się przeziębiłaś To pewnie było wtedy, kiedy siedziałaś w ogrodzie i podgrzewałaś narcyzy i tulipanki, żeby szybciej kwitły

Co to było suszarka, czy jakiś inny podgrzewacz

Piękne są, u Ciebie już jest bardzo, bardzo wiosennie

A ja się wczoraj cieszyłam z jednego tulipanka i kwitnących fiołków

Ewuś.... Tyś też nie mniejsza zguba niż Agacia
Za to fiołki mi jeszcze nie kwitną...... ale zakwitła kokorycz
Rabata od frontu w pełnym słońcu 14:19, 17 kwi 2013

Do góry
Mój ogród to głównie trawnik. Mam przy tarasie pas w kształcie fali, z roślinami posadzonymi jeszcze podczas wykańczania domu, obrzeże z kostki granitowej. Maj 2012r

Jeżeli chodzi o resztę ogrodu to zostaje rabata przed domem i pas wzdłuż ogrodzenia. Przed domem najchętniej skłaniałabym się do kształtów prostokątnych, jak proponowała Danusia. Ze sznurka zrobiłam na prędce "zarys", pokaże wieczorem.

Wczoraj próbowałam wykopać dołek i nie dałam rady!!!! Mąż musiał go zrobić kilofem...... Z nasadzeniami więc nie poszaleję, bo łatwej będzie mi zrobić mi kilka wielkich dołów pod kilka roślin, z nową żyzną ziemią niż koparką wybierać wszystko. Miejsce przed wejściem było sztucznie usypane podczas budowania, nie miałam wpływu na to, że równają teren "czymkolwiek", dom kupowałam w stanie surowym ;( Od str. tarasu jest już ładna ziemia i tam tato zrobił mi rabatę, jak wyżej.

Podjazd kiedyś, kiedyś będzie wyłożony kostką, na razie będą kamyki. Potrzebuję jeszcze miejsce na grilla, nie mam pojęcia, gdzie go postawić, mąż chce murowany...

Ze żwiru lub piachu chce też wysypać kwadrat pod basen, bo w ubiegłym roku stał na trawie i zniszczył nam spory kawałek trawnika. Do dzisiaj nie może się zregenerować.... Pomyślałam o takim rozwiązaniu ze żwiru pod basen, bo podobne rozwiązanie widziałam właśnie na Ogrodowisku. Nie pamiętam, w czyim wątku - wybaczcie, że posłużę się zdjęciem dla zobrazowania tego, o co mi chodzi.

Zrobiłam plan mojej działki, który tak wygląda:

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:18, 17 kwi 2013

Do góry
BarbaraM napisał(a)
Nie może być...u Ciebie już tulipany kwitną?
U mnie jeszcze nic a nic...

Basiu.. kwitną... te wczesne...... ale już nic wiosny nie zatrzyma....... no to jeszcze czerwony dla Ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:17, 17 kwi 2013

Do góry
forsycja zaraz zółta, a może już, bo ja w pracy..

tawuła Gold Carpet i runianka paki

żonkil ma pąk jupi chyba zakwitnie.....metasekwoja rusza

powojniki i moje trawki

Liliowo i kolorowo:) 14:17, 17 kwi 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Danus tulipanki zostawiam, mam nadzieje ze zwalczysz paskudne chorobsko,zdrowka i powrotu sil zycze

Dziekuje Ci Kasiu za sliczne tulipanki bo bardzo lubie te botaniczne ale u mnie jeszcze musze poczekac
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:08, 17 kwi 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Ania, pozdrawiam, napatrzyłam się teraz na narcyzy u Ciebie, zaraz idę zobaczyć, czy moje już otworzyły kwiaty ale z góry wiem, ze pewnie nie - u Ciebie jest cieplej i widze że wszystko szybciej się rozwija no i w 'hurtowych' ilosciach to masz

I co??? Otworzyły...... potem może pochodze i u Was..ale ogólnie nie mam siły nawet na forum..

Ale żabkę wypatrzyłam.. zilona.... grzeje sie na kamyku pod lawendą

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:06, 17 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu miło się czyta żeś zdrowsza Te białe to chyba Joanna darc, bo one takie duże ? bardzo ładne te narcyzy ja do nich szczęścia nie mam... w tamtym roku 200szt pooooszło, w tym roku tez wsadzałam(a waściwie mój Maksymilian) i wzeszły i owszem ale pąki miały w grudniu i tez ich nie ma . Teraz kombinuje gdzie kupić maleńkie narcyzy zeby go 'oszukać' że to jedgo ponownie zaczeły rosnąć, ale nigdzie nie ma...

Ja z tego powodu narcyzy sadzę dopiero w listopadzie... końcem pażdziernika... zresztą wszystkie cebulki tak sadzę.... po prostu jak jest długo ciepła jesień, to one głupie rosną zamiast spać
Te posadzone jakoś sobie same lepiej regulują okresy wzrostu... najgorzej to z tymi świezokami...

Za to hiacynty w tym roku to bedę mieć giganty Rok temu były łande, ale w tym to GIGANT.... i to wszytko jedna cebulka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies