Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Witajcie w Wyżełkowie 20:25, 07 mar 2013

Do góry
Zioła w domu kiepsko wyglądaja po zimie, ale dobrze nam służyły

Witajcie w Wyżełkowie 20:24, 07 mar 2013

Do góry
Sezon na warzywniku rozpoczęty, specjalnie dla niego wzięłam dzień urolpu

Warzywnik przekopany i zagrabiony, grządki wg płodozmianu wyznaczone. Ścieżki rozłożone, tym razem na folii, bo w zeszłym roku przerastały chwastami i trudno było wypielić te kratki. Pozostało tylko rozłożyć linię kroplującą i można sadzić warzywka.

Szklarnia też, umyta, zdezynfekowana i zamieszkały juz w niej sadzonki bukszpanu, które zimę spędziły w garażu.

Paleta zasłania wejście, kiedy drzwi są otwarte i pewnie nikt się nie domyśli dlaczego a moje psiaki wiedzą

A parapety zarosły sadzonkami, które już niedługo zamieszkaja w szklarni, sałata i kalarepa a pomidory będą musiały jeszcze trochę pomieszkać w domu, bo mówią, że zima jeszcze ma pokazać pazurki.

Mały ogródek Andzi 20:20, 07 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Tak mniej więcej o takie coś mi chodzi,
Nieudolne to troszkę ,wybacz proszę

Jakie nieudolne ??, moje to dopiero były bohomazy. Ewa tylko te rabaty na rogu domu się nie łączą i będzie przerwa.
ogrodoweimpresjejolki 20:16, 07 mar 2013

Do góry
Jolu pozdrawiam i życzę zdrówka, a ten zły pakiet wymień albo wyrzuć

będzie dobrze
Witajcie w Wyżełkowie 20:15, 07 mar 2013

Do góry
Planowanie niestety nie idzie dobrze, postepów brak a i to co już zaplanowane wydaje mi się teraz bez ładu i składu, ale wciąż mam nadzieję na pomoc dobrych duszków na tym forum. Planów wiosennych mam dużo wię o brak prac ogrodowych się nie martwię

jest i pietruszka

Witajcie w Wyżełkowie 20:10, 07 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Asiu z rewizytą jestem u Ciebie, zresztą nie pierwszy raz Już wiele razy tu krążyłam i zaglądałam podziwiając. Co teraz słychać u Ciebie jak wiosna już tuż tuż. Jak planowanie w Wyżełkowie
Pozdrawiam

Miło, że jesteś rozgość się proszę, siadaj na ławeczce i oglądaj wytęsknioną wiosnę w moim ogrodzie

W Gąszczu u Tess 20:07, 07 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Grabulki,
Ewa, nie martw się, ja prawie zawsze zjawiam się wieczorem. Ale tylko wieczorem.
Jeśli jestem w ciągu dnia, to jest wyjątek od reguły
A dlaczego teren rankiem badałaś?

No jak to co ja rano robiłam u Ciebie
Sprawdzałam czy cie w nocy nie okradli
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:06, 07 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Zostawiam serdeczności i Madame Plantier

piękne ... obie i Irenka i róża ... buźka Irenko
Witajcie w Wyżełkowie 20:05, 07 mar 2013

Do góry
Na razie wejście do domu dumnie ozdabia ciemiernik

A w domu Kliwia ma już drugi kwiat

ogrodoweimpresjejolki 20:04, 07 mar 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Jolu zawczasu kwiatek na 700tke, bo pewnie przegapię

najlepszego!

Karola, dzieki za kwiatek awansem mam nadzieję, że dociągnę do 700, bo wstyd by było
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:03, 07 mar 2013

Do góry
stychaz napisał(a)

W Jugowicach mięli i jak w tamtym roku robiłam cisowy rekonesans to mi tam wyszło najkorzystniej. Też na początku szukałam dużych, dzwoniłam pytałam i duże (ok. 1 m, większe ponoć tylko kopane - szukałam doniczkowych) znalazłam jedynie u Kulasa ale... duże nie było niestety idealne. Cenowo, w przeliczeniu na metr bieżący, duże wychodziły cenowo tak samo jak małe. Jednak postanowiłam być trochę bardziej cierpliwa i prowadzić mniejsze cisy, wtedy od samego dołu są one fajnie zagęszczone, chociaż, jak już Danusia pisała, cis to taka super roślina, co odrasta ze starego drewna.

Ja, naiwna, żyję nadzieją, że kupię od razu takie piękne, gęste i duże jak Danusia sadziła np. w "Ogrodzie z lustrem"....

Mam już małe posadzone (ok. 40 cm), ale życia mi zbraknie na czekanie na piękny żywopłot

W ogródku Ani 20:02, 07 mar 2013

Do góry
Aniu obejrzałam zaległości bardzo ładnie zrobiliście czy tą tuję ze wszystkim wyciapałaś czy gdzieś przeniosłaś?

W folii na pewno już roślinki buszują a Ty ciężko pracujesz, pozdrawiam Aniu
Witajcie w Wyżełkowie 20:01, 07 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Asia a co tak cichutko tutaj?
Pokaż te horti jak podrosły,
a wiosnę już masz?
Buziaki i słonecznego dnia

Mam na swoje usprawiedliwienie tylko tyle, że jest czas wielkiego postu a co za tym idzie czas rekolekcji.
Moja rodzinka posługuje na nich muzycznie i mało mamy ostatnio wolnego czasu ale już odrabiam zaległości. Dziękuję, że mnie wywołałaś do odpowiedzi
Hortensje maja się bardzo dobrze, są już takie duże, aż obawiam się, że się nie zmieszczą przed drzwiami

Ogród w budowie - nieustającej 20:00, 07 mar 2013

Do góry
Zawiesiłam wianki na ganku, chociaż za chwilę jak ma być śnieg i mróz, to będą chyba absurdalnie trochę wyglądać. Ten wielki to jest ten sam, który był na Boże Narodzenie, aż dziw jak świetnie trzymają się te wszystkie iglaste gałązki i ostrokrzew, z których go zrobiłam. Poszłam na łatwiznę i oplotłam oba okręgi takimi sztucznymi pnączami nie wiadomo czego, które parę lat temu w amoku kupiłam i nigdy, aż do dzisiaj, ich nie wykorzystałam.

Teraz widzę, że ten kawałek sosny miotlasto wygląda i trzeba go obciąć:

A ten to zwykłe kółko z wikliny z tym "nie wiadomo co to właściwie jest"

Dopiero jak patrzę na zdjęcia, to widzę co trzeba poprawić, może jutro.
Ogród w budowie - nieustającej 19:52, 07 mar 2013

Do góry
U mnie w ogrodzie, żadna robota jeszcze nie ruszona, bo mokro nadal straszliwie, dziwię się jak czytam że u niektórych z Was jest wręcz sucho. Zapowiedzi tych dziewięciostopniowych mrozów skutecznie mnie powstrzymują przed wysprzątaniem chabazi, mimo że źle wyglądają, więc ogólnie jest nie za bardzo pięknie.
Ale coś tam wyłazi z ziemi, budzi się i człowiekowi raźniej na duszy.

Krokusy niebieskie od Hani, one są najwcześniejsze:

Przebiśniegi rozwijają kwiatki

Sasanki się budzą

A ciemierniki jakoś stanęły i tylko zapowiadają obfite kwitnienie

ogrodoweimpresjejolki 19:49, 07 mar 2013

Do góry
No to najpierw L4 i karteczka kalendarzowa...
Reszta jak sił starczy

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:46, 07 mar 2013

Do góry
Tym kwiatuchem i tak Ci się nie wywdzięczę, ale chociaż troszeczkę

Z grubsza już wiem o ciurkadełku, jeszcze tylko o światełku muszę się dowiedzieć.

DZIĘKUJĘ
W ogródku Niage 19:43, 07 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam Niage wiosennie obudziłaś się już ze snu zimowego?
Mój kawałek raju II 19:39, 07 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu, zaglądam
Nic jeszcze nie wysiewałam, może przyszły weekend będzie sprzyjał wreszcie.
Maraton się kończy jutro, w przyszłym tygodniu większy luzik
Pozdrawiam bez kwiatka, bo u mnie wegetacja nie ruszyła jeszcze.

Ula od niedzieli zima i to dość ostra pozdrawiam
Ogród Alicji w ciągłych przeróbkach 19:39, 07 mar 2013

Do góry
Witam wiosennie Alicjo. Z pewnością znajdziesz wiele inspiracji i porad na O. ale każdy zachowuje swój styl, każdy ma swoje ulubione roślinki, i jak to Danusia napisała w ostatnim artykule, zgodnie ze swoją osobowością.
Miłej wiosny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies