Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Gąszczu u Tess 21:08, 02 mar 2013

Do góry
Pierwsze oznaki wiosny w moim ogrodzie.

Pierwsze zwiastuny - przebiśniegi.

Ale też rozchodniki:

Naparstnica wygląda tak, jakby wcale zimy nie było.

Uwielbiam tę trawę - wygląda tak samo, jak przed zimą.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:58, 02 mar 2013

Do góry
Gratuluję

Żywopłotki cisowe. 20:43, 02 mar 2013

Do góry
Haniu dziękuję za zdjęcia hortensji i informację - pooglądam sobie jeszcze twój wątek w tym kierunku
Wiosenkę zostawiam malućką

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 20:42, 02 mar 2013

Do góry
andziulka napisał(a)
Tyle śniegu w moim ogrodzie jest zimno, wieje wiatr, ale świeci słoneczko Wolę jednak popatrzeć przez okno i myśleć o zbliżającej się wielkimi krokami wiośnie

Andziulko masz jeszcze śnieg, ale jak kolorowo i pięknie w ogrodzie, pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:34, 02 mar 2013

Do góry
Chwilkę mnie nie było, atu 100 stukneła.
Gratuluję!!!!!
Bajkowy ogród Weroniki 20:32, 02 mar 2013

Do góry
Agatko, Irenko, Andziulko, dziękuję. Wasze awatarki wesołe i wiosenne, to i wiosna tuż, tuż. Moje dzisiejsze przebiśniegi, krokusiki i hiacynty.
Dzisiaj pozbierałam resztki zeszłorocznych liści.
Kwiatuszki, proszę wyłazić do słonka, bo słonko już jest.

[

Mój 4 arowy azyl... 20:31, 02 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Las- cudowny! A spacer dla zdrowotności! Mnie ten błękit nieba urzekł! W ogrodzie poszalejesz w poniedziałek, może wiatr ustanie, będzie dobrze pracować, A roboty huk!
Pozdrawiam

Haniu, jakie śliczności! I tyle ich jest!
Myślałam, że w lasku spotkam jakieś kwiatki, jednak nic z tego. Może i są, ale spod grubej warstwy liści nie zdołały się jeszcze przebić.
Ogród ogrodniczki 20:14, 02 mar 2013

Do góry
Dziś pozdrawiam z pierwszymi promieniami słońca,
co tam słychać po Twojej stronie

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:13, 02 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
3 i pół godziny cięcia... i tyle mam ..... drugie tyle leży w stosach na ogrodzie... i jak sobie pomyśle, że to kropla w morzu tego co trzeba tylko wyciąć..to jestem przerażona... wszystko rusza z wegetacją, pasuje już uprzątnąć, bo potem nie da się wejść w rabaty.. by nie podeptać dobra..
Łapska pokaleczyłam, muszę je umyć i zakleić, bo ciuchy sie brudzą .. i się poddałam... na dziś tyle... jutro będę mieć zakwasy...

wow ! będzie ognicho po robocie
no tak, duży ogród- dużo pracy
pozdrawiam Aniu!
Mój 4 arowy azyl... 20:11, 02 mar 2013

Do góry
Las- cudowny! A spacer dla zdrowotności! Mnie ten błękit nieba urzekł! W ogrodzie poszalejesz w poniedziałek, może wiatr ustanie, będzie dobrze pracować, A roboty huk!
Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 20:07, 02 mar 2013

Do góry
Zdjecie tylko takie miałam z najpiekniejszym kwiatuszkiem) wnusia wiec pokazuje moj teren pod sosnami do zagospodarowania jutro zrobie z innej perspektywy to pokaze.
Pytanie mialam do Bozenki czy posadzic rododenrony czy azalie czy moze cos innego ale moze i wy mi pomozecie by zagospodarowac tą przestrzen po przycieniu uschnietych sosen od dolu
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:07, 02 mar 2013

Do góry
Aniu, poczytałam o Twoich wiosennych pracach
Pozdrawiam
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 19:56, 02 mar 2013

Do góry
A to warzywnik, niestety tylko przekopany, ale nie daliśmy nawozu, nie było do tego głowy jesienią niestety kłopoty sprawiły, że dużo rzeczy nie zrobionych niestety...
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 19:51, 02 mar 2013

Do góry
No i moje pytanie, co posadzić za studnią, cis na pniu, czy może jakiś iglaczek o kolumnowym pokroju, co będzie pasować do moich róży

Coś się dzieje z różanecznikiem, wszystkie ładne a ten jakiś chory?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:48, 02 mar 2013

Do góry
I na koniec

ketmia syryjska

goździki

heliotrop peruwiański

poziomka rugia
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 19:46, 02 mar 2013

Do góry
Udało się z podpisem, mój niezawodny syn pomógł i oczywiście się serdecznie śmieje z mojej nie wiedzy.
W takim razie tutaj wkleję nowe zdjęcia ogrodu po zimie.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:44, 02 mar 2013

Do góry
A z tego chciałabym zrobic bonsaja

myślicie że można?

Wszyscy (teściowe. sąsiedzi) na mnie patrzą dość dziwnie jak z tym aparatem po ogrodzie biegam, wypytują po co to robię, dobrze że się jeszcze w czoło nie pukają Wy też tak mieliście?
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 19:43, 02 mar 2013

Do góry
Dzisiaj świeciło pięknie słoneczko, 7 na plusie
Aż chciało się wyjść w końcu do ogrodu !
Trawy, które powiązałam na zimę poszły pod ostrze ! Dość już miałam tych chochołów. Niektóre trzymały się jeszcze jako tako, jak ta np.

Ale mój olbrzym mimo związania opadł totalnie ...
Mam zdjęcie jak przykryty był śniegiem i pod jego ciężarem tak biedak opadał.

Związany zimą

Tutaj już na taczce, po ostrym cięciu.

Tak pusto tam teraz ...

Nie obyło się bez małych kłopotów ... mój synek dzielnie pomagała w skubaniu

Miłej SOBOTY
Projektowanie zieleni na tarasie/ balkonie 19:43, 02 mar 2013

Do góry
Witam serdecznie.

Potrzebuję pomocy przy zaprojektowaniu "tarasu" w moim mieszkanku. W temacie ogrodowym jestem kompletnie zielona, ale zaczynam się interesować tym tematem.
Moim problemem jest mój taras. a w sumie nie taras ale widok z niego który na dzień dzisiejszy do mnie nie przemawia a zależy mi aby taras był "przedłużeniem" salonu. Chciałabym zasłonić się od sąsiadów z naprzeciwka , a niekoniecznie robić to za pomocą rolet, żaluzji czy zasłon. Gdy kupowałam to mieszkanie, to najbardziej podobały mi się wielkie okna, które są na cała szerokość pokoju dziennego.

Pomysł, który miałam ja, to tuje wysokie, ustawione na cała szerokość tarasu. ale gdy zaczęłam przeglądać różne projekty to nabrałam ochoty na coś więcej i tu nasuwa się pytanie, ale co? kompletnie się na tym nie znam. Nie wiem , co nada się na taras. zależy mi też aby roślinność była trwała i nie wymagała zbyt wiele pracy, gdyż mam malutka córeczkę.
Taras ma ok 19 mkw. do połowy wyłożony jest płytami chodnikowymi, a od połowy kamyczkami- a taki projekt dewelopera Kamyczki mnie przerażają, jak myślę ze moja córeczka zacznie chodzić, i je połknie to ogarnia mnie przerażenie. Dlatego bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc

Magda
Dolina Tęczy 19:42, 02 mar 2013

Do góry

Starsza Córa mi zrobiła zdjęcie z tym krwistym bukietem bo akurat pasowały mi skarpety

Nie lubię czerwonych tulipanów, ale jednak trudno odmówić im urody, dlatego naprędce zaaranżowałam dla nich kącik w salonie

Witaj arcobbaleno!. Twoje zdjęcia są SUPER, dzieciaczki fotogeniczne i Ty też.Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies