Cd
farbownik
drugi raz zakwitnie grudnik
będę musiala już dekorację rozebrać świąteczną bo stół potrzebny pod doniczki
i wszędzie doniczki, niedługo to mi się będą śniły też doniczki
i jeszcze trochę letnich widoków
A tak będzie mam nadzieję za 2 tygodnie - pąki już są i tylko trochę ciepła potrzeba. Na zdjęciu jest wilczomlecz Euphorbia myrsinites
I tak w ogrodzie bywało. Opuncje już się przeprowadziły do Śródziemnomorskiego.
Cd. na dużej sali niektóre za bardzo wybujałe wszystko się pcha do światła
kosmosy Bonbon cienkie i długie nie wiem czy jeszcze je raz pikować?
ciemierniki pełne wsadziłam do doniczek pamiętacie ze zjazdu stół? jest calutki zastawiony doniczkami na korytarzu też doniczki
powojnik mandżurski wyszedl w liczbie 4
Porobiłam trochę zdjęć moich kikutków
Kobea biała
koleusy roccoco
Cleome po pikowaniu
bakłażan jeszcze nie pikowany
cynie miniatury jutro do pikowania ale nie wiem gdzie postawię
cerinte, wysokie za bardzo dopiero listki otwiera
kosmos czekoladowy ten jest najwyższy dwa pozostałe nie takie są na tym zdjęciu z liliami, jutro pójdą na wyższe piętro, ta niższa lilia to martagon
a wiesz, że ja o ściance wspinaczkowej pomyślałam tam przy placu zabaw tylko, że czasem są te ścianki już z placami i może nie ma sensu dublować! ale taka ścianka z otworami pewnie ciekawie by wyglądała-muszę poszukać jakiś zdjęć!
no właśnie kwiatów i krzewów ozdobnych chciałabym więcej i już się martwiłam, gdzie by coś takiego stworzyć
jeśli chodzi o ulicę przy warzywniaku, to na razie jest tam droga polna i kiepska do drogi głównej, ale podejrzewam, ze z czasem ją zrobią i ruch będzie większy! na razie to tam ludzie łażą na spacery z psami, dalej za mną nikt nie mieszka, więc na razie nikt autem nie jeżdzi, ale jak się z czasem pobudują, to i ruch się pewnie zrobi!
Kasia to tylko taki szkic i mocno ograniczony w szczegóły
Rabata na środkowa wcale a wcale nie musi być zwłaszcza jak chcesz mieć kawałek boiska.
A odnośnie tego drewnianego ekranu to widziałam gdzieś coś takiego z okrągłymi otworami w środku i pomyślałam że fajnie by np w warzywniaku po drugiej stronie dać szpaler malin, żeby przechodziły otworami na drugą stronę. Albo np ściankę wspinaczkową tam zrobić
Jak chcesz np więcej kwiatów i krzewów to może w tym pasku od sąsiada taką rabatę (z dzisiejszego artykułu Danusi) Ja się w niej zakochałam dziś
Jeszcze zasnatanwiam się jak daleko masz ulicę od tego warzywniaka. Czy tam też nie było by dobrze zrobić jakieś silnej ściany żywopłotowej żeby ograniczyć kurz i spaliny??
Na tym zdjęciu ławka jest jeszcze brązowa, jednak szybko ten błąd naprawiliśmy i przemalowaliśmy.
Z widocznej na pierwszym planie rudbekii (R. maxima) zebrałem w zimie nasiona - mam nadzieję, że skiełkują, bo jest warta mnożenia.
wow Nieszko, dziękuję :*
pięknie zobrazowałaś to wszystko, od razu lepiej się wszystko widzi, jak jest w kolorze i chyba czytasz mi w myślach normalnie jest praktycznie tak jak mam w głowie
aż mi się oczy cieszą na to wszystko na buzi też banan
myślałam najpierw, żeby z każdej strony dać żywopłot, ale tak jak zaprojektowałaś też będzie dobrze, bo miejsce tarasowe będzie i tak osłonięte!
fajnie wkomponowałaś plac zabaw i osłoniłaś z jednej strony świerkami, a z drugiej drewnianym ekranem
nad tą 5 jedynie się zastanawiam, bo myślałam, że tam raczej dam kawałek trawnika, żeby było miejsce na pogranie w piłkę, badmintona
ale reszta mi się jak najbardziej widzi
dziękuję Kochana :*