Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Wizytówka - Ogrodowisko-ogrody pokazowe-Nasza Anglia 21:20, 19 lis 2019

Do góry
Sierpień 2019

Powstał taras przy stawie

Wizytówka - Ogrodowisko-ogrody pokazowe-Nasza Anglia 21:19, 19 lis 2019

Do góry
Sierpień 2019

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:06, 19 lis 2019

Do góry
waldek727 napisał(a)
Wiem o tym,że Witek to zdolniacha do wszystkiego, ale pewnie będzie bazował na tym co napisałem.

Nie, ja mu nawet tego nie pokażę.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:35, 19 lis 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Łąka będzie gdzieś dalej, mam w planach, ale tutaj na samym wejściu za krótko zachwycała, a w zasadzie to zbrzydła w lipcu już i mnie denerwowała.

Dlatego ja nad naszą wciąż pracuję by była fajna od wczesnej wiosny do momentu koszenia....na razie ze średnim skutkiem, ale nie odpuszczam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:25, 19 lis 2019

Do góry
Przyszła paczka z cebulami, 80 torebek po 5 szt, więc 400 szt, będzie więcej. Ale doniczki mi się skończyły, chyba do gruntu, albo do czarnych będę sadzić.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:22, 19 lis 2019

Do góry
Ligustr to roślina rodem z PRLu, sadziło się na wszystkich ogródkach działkowych i na wszystkich osiedlach budowanych w latach 70-tych
A irga błyszcząca rośnie np. na Starym Mieście w Warszawie, znam jedną taką ulicę, w grudniu wyglądała wspaniale, miała liście, jest półzimozielona.

Rozważyć wszystko trzeba, ale moje zdanie wyraziłam. Po co sadzić "przeżytek" skoro są lepsze możliwości?

Ja nie narzucam niczego, ale z serca radzę, co ja bym zrobiła, a nie żeby zakwestionować inne propozycje. Po prostu mam doświadczenie 46 letnie w uprawie ogrodów i roślin, więc trochę się nazbierało
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:15, 19 lis 2019

Do góry
waldek727 napisał(a)
Wystarczy silniczek i tarcza do cięcia drewna.
Kanciki same się robią.

Witek w te klocki jest dobry, patenty ma w głowie, zrobił wszak sam maszynę do mielenia kompostu to i do cięcia zrobi
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:14, 19 lis 2019

Do góry
Gochna napisał(a)
Pani Danusiu

Podziwiam od kilku dobrych miesięcy moją Anglią. Jestem nią oczarowana ale szczególnie tym jak pokazała nam Pani, że każda pora roku jest cudowna. Nigdy wcześniej nie doceniałam jesieni oraz miesięcy zimowych. Podziwiam za ogrom pracy, który państwo wykonali i jeszcze macie w planach. Pozdrawiam serdecznie

Zapraszam do wizytówki, powklejałam każdy miesiąc.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:13, 19 lis 2019

Do góry
basia3012 napisał(a)
Danusiu, czy jakiś buk lub inne drzewo mogłabyś polecić do niedużego ogrodu?

Wzięło mnie na drzewa. Mus jakieś posadzić.

Szukaj odmian kulistych a z buków to Purpurea Pendula szczepiony na pniu, taki parasol.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:12, 19 lis 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Stojak z vintage - narzędziamu też przeniesiesz?

Ewciu, to rzeźba, przyspawane na stałe do konstrukcji, ale czy zmieni miejsce to nie wiem, Raczej potrzebny jest na wejściu, żeby definiował styl ogrodu
Pszczelarnia 22:49, 18 lis 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Mam podobną niebieską z Anglii i dwia identyczne - czarne.
Pomaluj na taki kolor, tam gdzie będą stały jaka jest przewaga kolorów? Sad, więc przewagi nie ma, ale drzewa kwitną na biało więc - białe.

Albo pomaluj odważnie, fioletowo lub pomarańczowo. Wtedy dostaw coś w tym kolorze.

Danusiu, w tej Twojej niebieskiej angielskiej (boski kolor) zakochałam się w sierpniu i trafiły mi się podobne namiastki.

Białe na tle bordowych buków, czemu nie? Chyba nie jestem tak odważna, raczej bardzo zachowawcza.
Pszczelarnia 22:42, 18 lis 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Trzeba pomalować te ławki na jakiś kolor. Będą stały w sadzie. Nie mam pomysłu. Pomocy!

Mam podobną niebieską z Anglii i dwia identyczne - czarne.
Pomaluj na taki kolor, tam gdzie będą stały jaka jest przewaga kolorów? Sad, więc przewagi nie ma, ale drzewa kwitną na biało więc - białe.

Albo pomaluj odważnie, fioletowo lub pomarańczowo. Wtedy dostaw coś w tym kolorze.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:38, 18 lis 2019

Do góry
Łąka będzie gdzieś dalej, mam w planach, ale tutaj na samym wejściu za krótko zachwycała, a w zasadzie to zbrzydła w lipcu już i mnie denerwowała.
Bawarka 21:32, 18 lis 2019

Do góry
Ale zjawisko ta chryzantema.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:30, 18 lis 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, czy listki tych Tricolorów nie są takie mocno ciapate? Ja się ten buk zachowuje wg Ciebie z kolorami na liściach?

Chowasz te wszystkie wystawione ozdoby i donice na zimę?

Podoba mi się ten stojak ze starymi narzędziami a grzyby z Cotswold ustawiłabym tematycznie przy łące, przy wejściu na łąkę.

Jeszcze moc pracy - a więc nie luzujesz sobie z ogrodem. U mnie tak samo, coś za bardzo się rozkręcam.

Są moim zdaniem "ładnie ciapate", mnie się podoba ten wzorek. Chociaż jak wiesz lubię drzewa nie ciapate, ale to fajne jest i robi dobry odcień, wesoły. Jest takie widoczne z daleka.

Ozdoby będę zbierać, bo niektóre się złuszczą na mrozie.
Donice z roślinami wieloletnimi chowam do namiotu foliowego.

Łąki nie będzie na wejściu, będzie najlepsza rabata z topiarami. Na razie miejscówka grzybów nie ustalona. Wyjdzie w praniu.

Dziś posadziłam z 500 tulipanów do donic. Jeszce jedna paka idzie i jedna paka nie posadzona. Na razie posegregowana odmianami. Póki co sadzę kupione za pół ceny. Poszłam liczyć donice z cebulowymi ale wymiękłam, nie da się policzyć
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:27, 18 lis 2019

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Zobacz co przy okazji w oko mi wpadło - narzędzia diabelskie do wycinania kancików i przycinania trawy

Witek obmyśla coś do kantów, bo będzie tego kilometry...
Pomoc w uzupełnieniu rabaty iglakowej 21:23, 18 lis 2019

Do góry
Generalnie to ja nie polecam świerków kłujących, nawet Koster To już lepiej Picea omorika np. Nana, albo formuj normalnego w stożek.
Pomoc w uzupełnieniu rabaty iglakowej 21:22, 18 lis 2019

Do góry
Teraz patrzę, że masz wszystko takie sine i smutne. Same iglaki to niedobry pomysł. Trzeba dodać coś złocistego niekoniecznie iglak. Może być trzmielina plus trzmieliny na pniu, pod nimi lawenda i te żurawki, co miały być pod kosodrzewiną. Teraz tam są turzyce Evergold (białe kreski).

Dużo weselej to wygląda teraz. Widzisz różnicę?

Pomoc w uzupełnieniu rabaty iglakowej 21:14, 18 lis 2019

Do góry
Niebieskiego świerka wsuń do tyłu, nie sadź wszystkich kulek w rządku pod sznurek. Zamiast konwalnika możesz dać Carex Evergold.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:12, 18 lis 2019

Do góry
Ostrokrzew ma to do siebie że się ogałaca, sypie liśćmi w środku. Po jakimś czasie będą puste badyle. A liście tylko na końcach.

Proponuję Cotoneaster lucidus.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies