Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:34, 07 lut 2013

Do góry
Kochaniutkie ....cieszę się, że Wam się spodobał mój drapieżnik.... może i wzrok trochę gamoniowaty, ale widać dostojeństwo...
Hogata...proszę, proszę kolejna mistrzyni świetnych tekstów ... Ależ się uśmiałam.. liczę na przyjazd tego notatnika i saperki......
Lux coś tam nie wiem czy pachnie, bo rośnie w różach...... trudno tam podejść, a co dopiero wejść i powąchać

Chyba na wszystko odpowiedziałam ... sorki, że nie każdemu z osobna, ale czasu brak...terminy gonią..... trza pracować ....

Ciemiernik rośnie za runianką, a koło perukowca.... runianka by trzymała ładny pasek jest w ograniczniku posadzona ..

Tak t owygląda.. jakoś lepszego foto na szybko nie potrafię znależć..

Kolorowy ogród na piasku 23:18, 07 lut 2013

Do góry
viva napisał(a)
Basiu, Grootendorst kwitnie prawie cale lato. Zdjęcie jest z pierwszego kwitnienia. Drugie nie jest już tak obfite ale kwiaty ma do samej jesieni.

Poszukałam, to zdjęcie robiłam 18 października.

Ona jest śliczna ma takie postrzępione płatki jak wysoka jest u Ciebie?
Kolorowy ogród na piasku 23:11, 07 lut 2013

Do góry
Basiu, Grootendorst kwitnie prawie cale lato. Zdjęcie jest z pierwszego kwitnienia. Drugie nie jest już tak obfite ale kwiaty ma do samej jesieni.

Poszukałam, to zdjęcie robiłam 18 października.

Zakładam ogródeczek 23:04, 07 lut 2013

Do góry
hania78 napisał(a)
Porobiłam kilka projektów i.... nadszedł mąż.... spojrzał na wszystkie i stwierdził, ze miały być iglaki a ja tu coś ćwiczę. Więc zgodził się ewentualnie na taką wersję.... minimalistyczną... nie wiem co o tym myśleć. Myślałam że uda mi się wrzucić tu kilka gatunków roślin...
Zastosowałam: Cis pospolity 'Elegantissima' i znalazłam hortensję drzewiastą, ale nie wiem gdzie taką dostanę (mówię o zakupie takiego drzewka jak widać dość wysokiego)?

Co prawda nie wiem czy i gdzie można byłoby kupić taką hortensję jak chciałabyś ale zerknij tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2807-formowanie-malego-drzewka-z-sadzonki
może zainteresuje Cie jak można hortensję wyprowadzić na drzewko
Puste pole z wysepką kwiatową 23:04, 07 lut 2013

Do góry
Moje Drogie niezawodne Koleżanki... (tu powinnam wstawić z dziesięć linijek, ale każda z Was wie, o kim mówię – no, bo już wreszcie mówię, nie warczę... )

Gierczusiu – nie czuję się przez Ciebie zaniedbana, ale poturlałam się ze śmiechu, że uważasz mnie za „ważną osobę”...

Martusiu – nie ma nic milszego, niż mamusine przytulanko... Już liczę dni do siania cynii

Danusiu moja najmilejsza!!! Kwietna łączka prześliczna! Tylko co to za dziwnego chwaścika wypatrzyłaś na niej? No, chyba, że źle widzę... Co jest zresztą prawdą...
Łabędź mnie rozmarzył, bo sobie przypomniałam nasze wojaże... Ach! A wiesz, że to nasz wspólny łabędź??? Oto dowód...

Basiu – na chwilę, to ja nieraz wpadam, ale wiesz – komputer, mój wróg!

Viva – odmachuję serdecznie, widziałam Twoją goździkową różyczkę, i wpadłam w zachwyt!!!

Miluśka – Ty kameleonie!!! Tobie we wszystkim ładnie, ale najładniej w tym nieustającym uśmiechu...

Bogdziu – serdeczności ślę! Zdaje się, że mam u Ciebie parę bajeczek do nadrobienia... To niewybaczalne!

Jolu – jak miło, że zaglądasz... Pewnie plany nowych nasadzeń masz perfekcyjnie dopracowane i łapki Cię świerzbią do wiosennych robótek? Trzymam kciuki!

Aniu - ...no bo u mnie pusto i nieciekawie... Wypatruję przebiśniegów, których wreszcie posadziłam całą kępkę. Ale po śniegu ani śladu, więc przez co mają się przebijać przebi-śniegi??? Już dawno widziałam Twój nowy avatarek, ale dopiero teraz chwalę! Przy Evereście wyglądasz jak kruszynka. A to mój zimowy Amiś:

Machaaaam!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogród niby nowoczesny ale... 22:48, 07 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
dubelek...

Madziu to rozumię inspiracja jest do tych donic z połyskiem .... Takkkkk ???

Bo jest śliczniste
Kolorowy ogród na piasku 22:41, 07 lut 2013

Do góry
viva napisał(a)

Ten obraz do każdego przemówi!!!
Jak długo kwitnie?
Kordylina australijska - Cordyline australis 22:38, 07 lut 2013

Do góry
I ja dzisiaj kupiłam kordylinki...bordowe..

Kolorowy ogród na piasku 22:36, 07 lut 2013

Do góry
Agnieszko mam ją . Kwitnie też bardzo wcześnie, koniec maja. Nie ma tak mocnego zapachu jak tamta.
Moja jest młoda ale zajrzyj do Dzidki i zobacz jaki ona ma okaz.
Ma też spot Nevady Marguerite Hilling, różowa, piękna.
Agnieszko to są róże bezobsługowe

ę
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 22:34, 07 lut 2013

Do góry
zrobiłam fotki, ale są fatalnej jakości. Nie dość że już ciemniało to zaczął padać śnieg
Ale może coś będzie widać

tu właśnie sławetny orzech. Mam nadzieję, że widać też jeszcze małe daglezje

na kolejnym zdjęciu widać drugiego orzecha, tak więc myślę że to dobry pomysł na zrobienie miejsca innym roślinom

Zielonym do góry :) 22:33, 07 lut 2013

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 22:32, 07 lut 2013

Do góry
viva napisał(a)
Basiu a ja pierwszy raz słyszę o zimowych grzybach

Vivo, to grzyby mało znane z powodu zimowego owocowania, często nawet pod śniegiem. A wyglądają (zdjęcia zeszłoroczne) tak:

Więcej mozesz poczytać tu: http://www.nagrzyby.pl/index.php?artname=gatunek&id=207
Kubusiowo 22:30, 07 lut 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
zdjęcie po ciemku robione...

wygląda na wysokącudne te szalwie sąnie doceniaam ichzobacz na jaką wysokość rourośnie, z ciekawości
Roztoczańskie klimaty 22:29, 07 lut 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
No to siup...

Muszę tylko kupic inną donicę do środka bo ta wystaje hahahah

ale wypas donica a w niej kliwia? pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:25, 07 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
Nie mam czasu na pisanie.... ale to muszę pokazać.... 4 metry od okna drań siedział i czatuje na karmniki pod oknem.......

Usadowił się nad skrzynką nad listy.. listonosz z bożej łaski......

A tu wykadrowany...

Aniu ale on jest śliczny a może coś dobrego przyniesie
Wśród SWOICH 22:19, 07 lut 2013

Do góry
za domem nie jest za ciekawie. Posadziłam trochę drzew, kawałek wrzosowiska. Mam nadzieję, że w tym sezonie uda mi się dokonać tych najważniejszych prac. W następnej kolejności będę "dopieszczać".

ciekawa jestem w jakiej kondycji będzie mój trawnik po pierwszej zimie.

pierwsze trzy zdjęcia to dalsza cześć frontu domu i alejka wzdłuż domu (tu rosną hortensje, choiny dosadzę różaneczniki).
za domem będzie piękny trawnik..ale muszę poczekać na wiosnę . Póki co cieszę się wrzosowiskiem. Taki prezent zrobiłam sobie na imieniny.
ale wcześniej trochę się napracowałam, zanim posadziłam wrzosy. Ziemię mam gliniastą. Była przemieszana w piaskiem, ale i tak po deszczach stoi woda. Moim zdaniem za długo.
Ogród Leny. 22:19, 07 lut 2013

Do góry
Lena napisał(a)
Coś miłego dla oka zostawiam - Przylaszczka - zakwitnie u mnie jako jedna z pierwszych

Piekność ona chyba u mnie w lesie rośnie czy to możliwe ???
I mam jeszcze takie białe małe hehehe i barwinek niebieski...
A to przylaszczka to chyba pod ochroną ??
Ogród Leny. 22:15, 07 lut 2013

Do góry
Coś miłego dla oka zostawiam - Przylaszczka - zakwitnie u mnie jako jedna z pierwszych

Mazury i mój kawałek ziemi 22:11, 07 lut 2013

Do góry
ewa_abram napisał(a)

u mnie przedwiośnie

fuksja dwuletnia
i z czym ja tu chcę wystartować na mega taras

Nie jest źle, pelargonie piękne, żebyś moje zobaczyła begonie też a fuksję zacznij zasilać to odbije a co jest na 3 fotce?
Kolorowy ogród na piasku 22:11, 07 lut 2013

Do góry
Takie kolorowe torebki szeleszczą mi w rękach
Niektóre po raz pierwszy zagoszczą w moim ogrodzie. Ciekawa jestem, które pozostaną w nim na dłużej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies