Pamietacie cebulowe przystargane z Włoch w dniu 5.03? dopiero tulipany i szafirki zakwitły....
Dekoracji przed wejściem nie mogę zmienić bo tyle na nie czekałam , niech kwitną
Zdjęcia, eh...
Ma się pyta jak zdjęcia mi wyszły a ja , że takich wąsów w trawniku wstyd na forum pokazywać!!!! Dzisiaj ich nie przyciął a jutro będzie wykopywał graby, we wtorek znów wyjeżdża. Wąsy będą straszyć do końca tygodnia bo potem znów ja jadę...
Zdjęcia przed czyszczeniem ogrodu.... 3 worki liści grabów z rabat zebrałam ... i chwastów. Werbena opanowała mój ogród. Dosłownie jets wszędzie... w żwirku, na rabatach... sprawdzam czy w zębach jej nie mam. Na rabatach dodatkowo rozsiały mi się jakieś chwasty.... dosłownie wszędzie są... Pada, ciepławo to badziewie rośnie. Więc bądźcie wyrozumiali..
Angielskie są, czy zwykłe? Bo ja chcę angielskie te wielkie. Już sobie tez inne na fuchsiahybrida zmaówiłam, pelergonie dotarły ale nawozu nie dostałam. I odpowiedzi co sie stało z moimi pieniedzmi i nawozem brak.... Chyba to moje ostatnie u nich zmaówienie. Ani kwiaty tego nie warte, ani jakośc obsługi. Najpierw monitowali zapłatę , którą dokonałam w tej samej chwili co złożyłam zamówienie a teraz nie wysłali nawozu z pelargoniami...
Poniewaz na forum trwa poważna dyskusja nt zawilców sprawdziłam dzisiaj moje. Stare egemplarze - rózowych pospolitych zawilców - maja juz nawet 20 cm, młode kilka listków . A Whirlewind dopiero zaczyna wyłazić, maja po kilka listków a trzeba pamiętać ze moje zawilce maja juz 5 sezon. Wiec myślę ze trzeba jeszcze w innych rejonach Polski cierpliwie poczekać.
I jedno ostrzeżenie, nie należy wiosna wyłamywać suchych badylów z poprzedniego sezonu. Kiedyś sobie tak pourywalam i uszkodziłam młode przyrosty. Reanimowały sie potem długo a niektore sadzonki wcale. Jeśli patyczki same wychodza z ziemi można je wyciągnąć, jesli sie trzymają nie ruszamy ich
Ewo jak yśmy robiły transfer laurowisni to ma liliwoce, przytargać? Chyba stella d'oro i inne zołte nie wiem co mam w doniczce, skoro w niej przezimowały to nalezy dać im szansę
Kruca bomba nigdzie białych nie ma. Wszędzie róź!!!! Tylko żółtawe surfinie i białe million bells widuje. Trzeba poczekac lub skoczyc na giełde. Ja zwykle u mojego ogrodnika na wsi kupuje, podjade do neigo i powiem zeby przywiózł. Jak chcesz powiedz ile potrzebujesz niech szuka dla nas
Na seans trzeba poczekac bo Panowie muszą w innym miejscu fuchę skończyć. Jesli będzie ok to pozowlę im w czasie mojego urlopu do salonu wkroczyć bo marzy mi sie jasny szary zamiast grafitu na scianie w telewizorni . A orzede wszystkim chcę sie pozbyć tego wstrętnego tynku w jadalni
Napisz na prive gdzie zmaiwalaś' bo jesli tam gdzie mysle to będziesz czekać , oj czekać, oj czekać...
Ostnice juz u nas mozna kupic u mńie w ogrodzie juz dawno ruszyły więc nie rozumiem...
Basiulka dziekuje za piny komentarza.
Ale wiesz jak sie patrze na mój ogród stale widze coś do poprawienia... Teraz np nie moge patrzeć na buskzpany bo wymagaja cięcia a wciąz leje...