Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:39, 07 mar 2013

Do góry
Ewo, Halinko, Zbyszku, Robercie - dziękuję za wizytę. Dzisiaj każdemu indywidualny wpis zrobiłam.

W domu nazbierało się trochę prac. Zasłony wyprałam, teraz prasowanie i zawieszanie. Może kto w odwiedziny wpadnie, to wykorzystam.
Miłego dnia!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:30, 07 mar 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Irenko żadnej pracy się nie boisz widzę. Mus kupić piłę i nożyce mechaniczne. Jutro będzie pewnie wielkie ognisko.

Zbysiu, dokładnie tak jest, jak mówisz
i ognisko było wielkie, pachnące, bo igliwie i iglaki zdjęcia nie bardzo udane, ale są

Dżaga towarzyszy przy rozpalaniu i na dodatek pysk w ogień pcha, co za rozrabiaka!

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:27, 07 mar 2013

Do góry
Nie cierpię chorować, ale nieraz dzięki takiemu wystopowaniu można wrócić do czegoś, co przynosi prawdziwą przyjemność. Wykorzystałam ten czas na dokończenie obrazów, które czekały na to juz zbyt długo.

Ogród do odświeżenia 10:19, 07 mar 2013

Do góry
Jeszcze chyba nie jest za późno na gratulacje. Życze samych słonecznych dni w ogrodzie i kolejnych setek na ogrodowisku.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:16, 07 mar 2013

Do góry
Moja świeżo kupiona kulka:

Przed nią będą 2 bukszpany przesadzone z warzywnika, jeszcze nie kulki, ale już niedługo
Bo ta rabata trawiasta strasznie łysa - wycięłam suchą mozgę i nic nie ma...

W szklarence doniczka z tulipanami i garnek z czosnkami

miłego dnia!
Nasz przydomowy ogródek 10:03, 07 mar 2013

Do góry
Wiatry od wschodu, to przecież nie przyniosą miodu,
a tylko chłodu cały wóz, na dodatek śnieg i mróz.
Mimo tego wysyłam gońca wiosennego,
może w drodze nie padnie i u Ciebie wyląduje ładnie!

Początki w Kruklandii 10:02, 07 mar 2013

Do góry
tyle sniegu jeszcze u Ciebie ?????

Ale wiesz co ,jak przyjdą te zapowiadane mrozy to Twoje roślinki są pod bezpieczną kołderką
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:57, 07 mar 2013

Do góry
Co do tujek, to nie wypowiem się, ale u Ciebie jeszcze śnieg? To i ziemia zmarznięta.
U mnie na cienistej stronie tez gruda.

Buziam, hanusiam!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:44, 07 mar 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Dzisiaj u nas była przepiekna pogoda w samym sweterku przy biurze wycinałam trawy i przyciełam jedną strone wjazdu 160 szmaragdów

Oj masz co robić kobieto!!! Toż to wszystko przy biurze to jak drugi - znacznie większy - ogród!!! Ale jak przytniesz te szmaragdy i zagęszczą się dołem - będzie super!
A jeśli chodzi o tą rabatę do obsadzenia niechodliwym towarem, to polecam berberysy - są tanie, szybko rosną i kłują (!) więc może nikt się na nie nie połasi. A jest takie bogactwo ich odmian, kolorów, pokrojów - można stworzyć ładną kompozycję. Tawuły też są ładne - jak radziły dziewczyny, tylko trzeba je częściej ciąć (ja moje tnę 3 razy w sezonie).
Igiełkowy ogródeczek 09:36, 07 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

To było raczej delikatne cięcie, głównie z góry i przewodniki boczne, czy widać różnicę oceń sama:
Pierwsze zdjęcia przed, drugie po:

Mam jeszcze jeden srebrny i tak samo go potraktowałam,
serbskie tylko z góry przycięłam, bo są gęste i krótkie przyrosty miały.
U Zbyszka było radykalne cięcie, widziałaś?, u kogoś pokazywał, ja jeszcze się tak mocno bojam
Tutaj masz instrukcje:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2835-ciecie-sosny-i-swierka-klujacego-sprzeczne-informacje

Gosiu bardzo fajnie - niby delikatne cięcie ale efekty widać i naprawdę poprawiło wygląd drzewek. Muszę się tego nauczyć. Pojutrze mam zamówionego "golibrodę" do iglaków - z tym że one już kilkunastoletnie są - duże i nigdy nie byly cięte - sama bym tego nie zrobiła za nic. na pewno nie będą pięknie wyglądały przez jakiś czas. Ale mam też małe drzewka - i widzę że efekt formowania ich jest naprawdę super. Pozdrawiam na dzisiaj cieplutko
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:21, 07 mar 2013

Do góry
Liana7 napisał(a)
Czyli -jak rozumiem -na części rabat nie zakładać? I jeszcze pytanie -widzę, że też jesteś "rannym ptaszkiem" - czy zakończenia siatki zawijać w głąb, czy zostawiać na równo?

Ja wywijam do góry a jeśli stosuję wykończenie rabat typu ekobord lub kostka to na równo, podkładając siatkę pod owe obrzeża.
Na zdjęciu z realizacji u mojego klienta widać, że siatka wchodzi pod obrzeże i jest nim dociśnięta.

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 09:19, 07 mar 2013

Do góry
Wspomnień czar :

Kaktusy Dawida. 09:08, 07 mar 2013

Do góry
Co prawda to nie kaktus, ale nie chcę dla jednej roślinki zakładać odrębnego wątku. Chcę się pochwalić kwitnącym storczykiem - Cattleya

Boćkowe perypetie ogrodkowe 08:49, 07 mar 2013

Do góry
Buziam, Juziam itp
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 08:48, 07 mar 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)

Kasiu,do południa troszkę w ogrodku,potem obiadek i do pracy
Wiesz za stodołą mamy wysypany piasek taki do remontów,ma on wysokość z 1m i popatrz się że na nim kwitną kwiatki - jakim cudem ! przeciez to sam,suchy piach !

u mnie na piachach na razie nic nie rośnie a u Ciebie nawet tam śliczne kwiatuszki szczęściara
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:27, 07 mar 2013

Do góry
No to fajnie bo już potrzebne nam słoneczko:
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 07:53, 07 mar 2013

Do góry

Nic dodać nic ująć, niesamowicie radzisz sobie z proporcjami, świetny... odpoczywaj a potem rób to dalej... relacja z wycieczki bardzo optymistyczna, prymule śliczne... no i gratulacje za udany projekt : )

i na nowy dzień... http://www.youtube.com/watch?v=WrqPubbOeiA
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:52, 07 mar 2013

Do góry
Witaj Haniu, Gratuluję nowego wątku, widzę że u Ciebie wiosna na całego. Mam dla ciebie jakiegoś suchotnika i widok ze szczytu, w centrum nasza budowa. Pozdrawiam.

Mój jesienny ogród 07:33, 07 mar 2013

Do góry
Witajcie i dziękuję wszystkim za miłe słowa.
Zbyszku, nie chcę Cię martwić ale w realu wygląda to o 100% lepiej. Dziś parowiec dla Ciebie.
Bogdziu, bardzo się cieszę że mogłem zrobić Tobie taki prezent zrewanżowałem się za Kanie,
Powiem więcej dziś będzie poprawka o wiele lepsza, wyjechałem rano za miasto i od pierwszej górki zrobiło się biało a na budowie to już zima. Rano nie było orłów, tylko ciachnąłem bizony a jak wracałem

siedziały 4 orły, chociaż padał śnieg to zdjęcia wyszły super, jeden nawet jadł rybę ale zainteresował się mną i mu wypadła i cały czas lukał raz na mnie raz na rybę. Dalej siedziały dwa młode na jednej gałęzi, też bardzo fajny widok. Co do czystości zdjęć to jak robię lufą dalekie odległości to bardzo często mam niebieskie zdjęcia i muszę ujmować niebieskiego i ciut kontrastu daję i wtedy prawie nie widać tej niebieskiej mgiełki.
Haniu, wszyscy się dziwią że mi się tak chce, a ja nie mógłbym siedzieć w domu jak oni i oglądać filmy na okrągło, też miałem 60 filmów ze sobą obejrzałem tylko półtora i skasowałem, bo szkoda mi było miejsca na dysku. Nie ma czasu na odpoczynek gdy jest taka piękna przyroda. Często jak piszę do Was to już usypiam i się tak bujam jak sierota.

Białafiolet, nie tylko Ty się zakochałaś ja bym chętnie tu został.
Halino, to żadna tajemnica to chyba wszyscy tak robią , ja mteż najpierw odpalam Ogrodowisko a dopiero później skype . Wszystkie ptaki fotografuję obiektywem 4/300 i nazywam go lufą,

wiecie teraz dlaczego. Wczoraj bizon był za blisko i bałem się ze wydłubie mi oko rogiem. Mi również jest przyjemnie że mogę pokazywać wszystkim zainteresowanym te piękne widoki od których aż mnie nieraz zatyka. U mnie dziś zrobiła się zima, ale w mieście śniegu nie ma.
ASC, wiem że jesteś zalatana, nie przejmuj się ja też.
Marzeno, powiem Ci że nasze góry przy tych to jak wyprysk, jedziesz 1000 km i góry i góry, końca nie widać, Teraz miałem jechać na weekend do Vancouver ale przez ten śnieg wyjazd jest pod znakiem zapytania, z Kelowna do Vancouver biegnie autostrada przez wysokie góry, ponad 1500 metrów n.p.m. najgorszy odcinek nazywa się Coquihalla, jest tam bardzo dużo wypadków, wiecznie pada śnieg, nawet latem i jest często w chmurach więc nic nie widać,. Zderzają się tam dwa klimaty, z nad oceanu i śród lądowy i dla tego jest tam często krytyczna pogoda i nie wiem czy pojedziemy, oczywiście bardzo bym chciał to zobaczyć, jak i samo miasto, patrzyłem w pogodę to od jutra ma być ciepło, oby się sprawdziło bo jestem już napalony.
Weroniko, wielkie dzięki za krokusiki, ja również macham do Ciebie z góry.

Dzielenie, rozmnażanie traw 07:16, 07 mar 2013

Do góry
Witam wiosennie, chciałam pokazać Wam zasianą stipę Pony Tails a ponieważ nie ma wątku o sianiu traw to doszłam do wniosku, że tutaj będzie równie dobrze pokazać i zapytać. Posiana stipa 17 lutego teraz tak wygląda, ale co dalej kiedy ja pikować i po ile tych trawek? Czy doczekam się tak pięknych egzemplarzy w tym roku, jakie ogladam w waszych ogrodach? Będę wdzięczna za informację,

pozdrawiam Krysia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies