Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:56, 20 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
jeżówka Marmalade

i coś w tym odcieniu

niebo nad moim ogrodem

Zbigniewie ! Przepiękne cudo ! Zdjęcia niesamowite ! A Marmalady poszukam w tym sezonie chociaż pomarańczowego koloru u siebie nienplanowałam pozdrawiam m
Ogród w skali mikro :) 10:53, 20 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Dziekuję za miłe słowa, ja mam kilka storczyków ale białego jeszcze nie więc trzeba będzie zakupić...róznież pozdrawiam
Gosiu Joanno dostałam wczoraj urodzinowo kolejnego ... I ten juź nie jest całkiem biały ... Spójrz

Całkiem ładna bestyjka ,nieprawdaź ?
Dolina Tęczy 10:48, 20 sty 2013

Do góry
siaaska napisał(a)

Z donicą był tak wysoki jak moja Pelcia

Ślicznego amarylisa wyhodowałaś Pelcia też już coraz większa W przyszłym roku to już go pewnie przerośnie

Czy mi sie wydaje czy obok już jakieś małe dzieciatko rośnie???

jaki wielki i piękny amarylis, córcia zachwycona
Dolina Tęczy 10:41, 20 sty 2013

Do góry
Miło zobaczyć na zakupach ruch przy ogrodowej półce Jedna pani ładowała do koszyka wory z ziemią, druga oglądała nawozy - ja tez muszę zobaczyć czy został mi jeszcze jakiś florowit, podlałabym trochę oleandra i mateczniki pelargonii i fuksji.

Muszę sobie dziś pozapisywać żelazne rośliny na listę wiosennych zakupów

A tymczasem mrozisko trzyma, śniegi zalegają, ale w domu i w sercu wiosennie

Pozdrawiam kwieciście !!!
Rododendronowy ogród II. 10:32, 20 sty 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Bogdziu najukochańsza, dziękuję za identyfikację moich papużek
Pisałaś, ze u Ciebie ich mało to przesyłam kilka moich (kompostownik może nie wygląda atrakcyjnie, ale wystarczy skupić sie na trznadlach i na niego nie zwraca się uwagi )

Pozdrawiam

dzięki Ewelinko za te śliczne ptaszki. Kompostownik rzecz uzytkowa i wygląda jak trzeba.Miłego dnia.
Moje zmagania ogrodowe 10:31, 20 sty 2013

Do góry

Pozdrawiam
Mój kawałek raju II 10:30, 20 sty 2013

Do góry
......Monisiu,to ja już dziś życzenia Tobie zostawię,bo jutro mogę nie pamiętać.Dużo zdrowia i szybkiej wiosny,bo ponoć św,Agnieszka wypuszcza skowronka z mieszka.
A moja znajoma ..Hania Pilchowa,pisała,że gęsi już zaczęły migrowanie.Czają się na południu i czekają na sprzyjające wiatry.
Kwiatek zostawiam.....

Rododendronowy ogród II. 10:30, 20 sty 2013

Do góry
Bogdziu najukochańsza, dziękuję za identyfikację moich papużek
Pisałaś, ze u Ciebie ich mało to przesyłam kilka moich (kompostownik może nie wygląda atrakcyjnie, ale wystarczy skupić sie na trznadlach i na niego nie zwraca się uwagi )

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 10:30, 20 sty 2013

Do góry
Bogdziu kochana!!!!! Tak - te moje papużki to trznadle!!!! Dzięki za nazwę już przynajmniej Kini nie będę w głowie mieszała że papużki mamy w ogrodzie, bo jeszcze gotowa uwierzyć w ptasią głupotę mamuśki. Dziś chyba była ta sama samica kosa (choć z moją znajomością ptaków to pewnie coś innego), ale już kulturalnie się zachowała i jadła z resztą sępów.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:21, 20 sty 2013

Do góry
Dziękuję Wam za tak miłe wpisy, a i ja sobie odświeżyłam te czasy, kiedy nie było lekko
Każdy, kto buduje z tym samym się boryka, ale lata lecą i wszystko co złe się zamieniło na dobre.

Lubiłam ten etap doniczkowy, ciągle mam takie ciągotki ustawiania dużej ilości, ale Witek narzekał, że nie ma gdzie przejść i dlatego zminimalizowałam je. Ale kto wie, co będzie w tym roku hehe

Tutaj jeszcze wspomnę etap roślin "czarnych" ozdobnych z liści, podobało mi się to wtedy bardzo

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:17, 20 sty 2013

Do góry
Aniu, Mileno, Marta, Ula...pozdrawiam
u nas -5, śnieg, czyli zimy ciąg dalszy..
a ja wrzucam zdjęcie z maja 2012

jaśminoiec
Moje poletko 10:08, 20 sty 2013

Do góry
Witam w niedzielkę .

Obiadek podgotowany,śniadanie zjedzone ,można się lenić

Po południu jadę na działeczkę .Zobaczę czy wszystko na swoim miejscu.
Niestety, u nas po ogródkach szwędają się typy i kradną .A jak nie ma co ukraść to demolują altanki. WRRRR...
Pozbieram małe doniczki i zabieram się za szczepki pelargonii.
Może z 25 uda się uzyskać .Jeszcze tylko pojadę kupić świeżej ziemi i jutro działammam czerwone, biało-różowej i taki dziwny ale ładny kolor.

HMMM jak by go określić ? -pomidorowa z dużą ilością śmietany!

Moja największa pasja - ogród 10:05, 20 sty 2013

Do góry
a tu dowód rzeczowy numer jeden bluszcz i jego korzonki, to naprawdę działa

Moja największa pasja - ogród 10:03, 20 sty 2013

Do góry
W ogóle to widzę, że najwięcej się tu dzieje jak mnie nie ma

A teraz po kolei:

wczoraj spędziłam pół dnia obmyślając, gdzie wcisnę warzywniak i wymyśliłam
Moj M jest do tego pomysłu nie przekonany, uważa, że ja za dużo pracuję i nie będę miała czasu na hodowanie warzyw, myślę, że się boi, że będzie musiał je podlewać i plewić

W domu posadziłam rzeżuchę, bo marzę o czymś zielonym nie z marketu...

Dodatkowo zamarzyłam o szczypiorku z cebuli, moja mama zawsze ma cebule w wodzie i świeży szypior

jeszcze chciałam wsadzić pietruszki do ziemi na natkę, ale po przeglądzie zapasów okazało się, ze mam jedną pietruszkę, trzeba dokupić

a oto moja wczoraj posiana rzeżucha

a tu mała hodowla szczypiorku

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:50, 20 sty 2013

Do góry
oczko wodne mojego kolegi ze szkoły -tam teraz pełnia lata ale na spotkanie klasowe we wrześniu i tak przyjedzie (bez słoni)

Mój 4 arowy azyl... 09:48, 20 sty 2013

Do góry
Basiu gratulacje.

Mój 4 arowy azyl... 09:40, 20 sty 2013

Do góry

Tak wyglądał mój posłonek

O udało mi się !! Jestem pierwsza!

Basiu jak szkoda ,że nie masz już tej kępy! Jaka fantastyczna ! i kolor jeden z moich ulubionych w ogrodzie.
jak długo trzeba czekać aby dochować się takiego okazu jaki jest na fotce?

Dzisiaj wybieram się na działeczkę. A Twoja daleko od domu?
Mój 4 arowy azyl... 09:36, 20 sty 2013

Do góry
Basiu ,widzę ,że za chwilunię będzie okrągła liczba stronek! To ja już spieszę do Ciebie z widoczkiem i gratulacjami.Niech szybko namnażają się Tobie stronki i pomysły na nowe nasadzenia!!

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:30, 20 sty 2013

Do góry
Witaj Celinko.Pusto u mnie,czy mnie nikt nie lubi czy zasypało wszystkich?

Zanim zupełnie zepsuję to, czego jeszcze nie zaczęłam... 09:21, 20 sty 2013

Do góry
Już niedługo wiosna, a moje plany ogrodowe są w rozsypce. Zastanawiam się cały czas nad żywopłotem nieformowanym ze świerkami serbskimi w roli najwyższego piętra. Od pólnocnej strony to nie problem, bo cień będzie padał na przyszłą drogę, ale co zrobić ze stroną południową, czyli sąsiadującą z polami? Jeśli tu posadzę szpaler tak wysokich w przyszłości drzew, to cały ogród będzie zacieniony, a tego bym nie chciała. Czy istnieje jakiś sposób, żeby "pogodzić" stronę północną z południową?
Naskrobałam potencjalne serby (pewnie za gęsto) na planie, gdzie 1cm=1m. Podpowiedzcie, co z tym fantem zrobić?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies